MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Deve sırtında "hayalet köy" turu

Ana SayfaGündemDeve sırtında "hayalet köy" turu
Deve sırtında "hayalet köy" turu
26 May, 2018, Saturday 13:15 2652
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

MUĞLA (AA) - ALİ RIZA AKKIR - Muğla'nın Fethiye ilçesinde 95 yıl önce terk edildiği için "hayalet köy" olarak da bilinen Kayaköy'de deve turu yapmak isteyen turistler kuyruğa giriyor.

Eşsiz manzaralar sunan Kayaköy ören yerini deve sırtında ortalama 15-40 dakika dolaşan turistler, bu keyifli turu yapabilmek için uzun süre kuyrukta beklemeyi göze alıyor.

Üç bin yıllık Likya yolunun bir kısmını da deve üzerinde katetme imkanı bulan turistler, kendilerine eşlik eden rehberden ören yerinin tarihi hakkında da bilgi alıyor.

Turu düzenleyen işletme sorumlusu Ferhan Seymen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayaköy'ün mükemmel tarihi geçmişinin yerli ve yabancı turistleri bölgeye çektiğini söyledi.

Seymen, "Deveye binmek isteyenlere öncelikle yapması gerekenler anlatılıyor. Deveyle ilgili kısa ve uzun tur düzenliyoruz. Kısa turda deveye Kayaköy'ün önünde yaklaşık 200 metre biniyorlar. Uzun turda ise köyün de tanıtımı yapılıyor ve yaklaşık 45 dakika sürüyor bu tur. Turda, ziyaretçiler hem tarihi Kayaköy'ü görme fırsatı buluyor hem de tanıtım yapılıyor. Develer her yerde görebileceğimiz hayvanlar olmadığı için oldukça fazla ilgi çekiyor." dedi.

Develere 7'den 70'e herkesin binebileceğini, güvenlik açısından sorun teşkil etmediğini vurgulayan Seymen, kısa turun kişi başı 20 lira, uzun turun ise kişi başı 80 lira olduğunu bildirdi.

- "En çok bakımlarına dikkat ediyoruz"

Develerin sıcak ülke hayvanları olduğunu, bölgenin yazın çok sıcak olduğu için bu açıdan fazla sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Seymen, şöyle konuştu:

"En çok bakımlarına dikkat ediyoruz. Bu işi yapan insanlar, 20 yıldır develerle ilgileniyor. Her yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden alınan sağlık belgeleri bulunuyor. Kontroller bizim için çok önemli. Develer burada insanlarla iç içe yaşıyor. Hayvanların sağlıklı olduklarına dair raporlarımız da bulunuyor. Turistlerle beraber hayvanları da düşünüyoruz. İnsanları kilolarına bağlı olarak develere bindiriyoruz."

Seymen, bölgeye ağırlıklı İngiliz turistlerin geldiğini, bunların yanı sıra birçok Avrupa ülkesinden turist ağırladıklarını dile getirdi.

Tatil için İngiltere'den gelen ve deve turuna katılan 54 yaşındaki Robert Armstrong, ilk kez deveye bindiğini ve kendisi için son derece ilginç bir deneyim olduğunu belirtti.

- "Arkadaşlarıma Türkiye'ye gitmelerini tavsiye ediyorum"

Kayaköy'ün manzarası eşliğinde deveyle tura katılmanın mutluluk verici olduğunu vurgulayan Armstrong, şunları kaydetti:

"Geçen yıl da buraya tatile gelip Kayaköy'de yürüyüş yapmıştım. Bu sene deveyle gezdim. Daha çok keyif aldım. İngiltere'de bir televizyon kanalında yayınlanan dizide Kayaköy yer alıyor. Orada da gördüm ve kendi kendime 'Burası çok özel bir yer.' dedim. Türkiye'ye daha önce de geldim ve çok seviyorum. Burası tatil yapmak için mükemmel bir yer. Arkadaşlarıma da Türkiye'ye gitmelerini tavsiye ediyorum."

Katıldığı turdan keyif aldığını belirten 58 yaşındaki İngiliz Letita Mcdermott da deve turunu herkese tavsiye ettiğini söyledi.

Muğla'nın Fethiye ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki Kayaköy, mübadele sürecinde Yunanistan'da karşılıklı bir Türk köyü ile yer değiştiriyor ancak Yunanistan'dan gelen Türkler, burada yaşamayı tercih etmeyince mevcut yerleşim yerleri boş kalıyor ve zamanla "hayalet köy" olarak anılmaya başlıyor.

Devesırtında"hayaletköy"turu
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Honaz Belediyesinden şeffaf mali tablo: 2025 bütçesi fazla verdi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜRKYED Heyetini Kabul Etti
DSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU 2026 YILININ İLK TOPLANTISINI MODEL FABRİKADA GERÇEKLEŞTİRDİ
Denizli OSB Yönetimi vizyon projeleri ve yeni yatırımları anlattı
Çivril Belediye Başkanı Semih Dere vatandaşlar ile bir araya geldi
Çameli Belediyesinden kışa güçlü müdahale, yeni tuzlama aracı görevde
Merkezefendi Belediyesi personeline afet farkındalık ve çadır kurma eğitimi verildi
Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu
Denizli’de feci kaza; 2 genç hayatını kaybetti
Uşak-Denizli Karayolunda meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti
Tavas Belediyesi afetlere karşı hazırlığını güçlendiriyor
Darıveren Mahallesi’nin içme suyu hattı yenileniyor
PAMUKKALE’DE MÜZİK KURSLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI
GİRİŞLER VE EĞLENCE ÜCRETSİZ!
PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN BAYRAK SALDIRISINA ‘DEV’ TEPKİ
Denizli’de 5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti
Tavas'ın her noktası bayraklarla donatıldı
BAŞKAN ERDOĞAN’DAN BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRILARA SERT TEPKİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Uğur Mumcu anma gecesi
Denizli Büyükşehir’in çocuk şenliği coşkuyla başladı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle