MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Denizli’nin en büyük içme suyu deposunun temeli atıldı

Ana SayfaDenizli GündemDenizli’nin en büyük içme suyu deposunun temeli atıldı
Denizli’nin en büyük içme suyu deposunun temeli atıldı

Denizli’nin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için yatırımlarına devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, 100 bin kişiye hizmet verecek 10.000 tonluk su deposunun temelini attı. Kentin en büyük su deposunun yıllık 10 milyon TL elektrik tasarrufu sağlayacağı belirtilirken, Başkan Zolan, temelin atılmasını “Denizli için tarihi bir gün” olarak nitelendirdi.

29 April, 2023, Saturday 09:44 646
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Denizli’nin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için yatırımlarına devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, 100 bin kişiye hizmet verecek 10.000 tonluk su deposunun temelini attı. Kentin en büyük su deposunun yıllık 10 milyon TL elektrik tasarrufu sağlayacağı belirtilirken, Başkan Zolan, temelin atılmasını “Denizli için tarihi bir gün” olarak nitelendirdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Denizlililerin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için kentin en büyüğü olacak 10 bin tonluk içme suyu deposunun temel atma törenini gerçekleştirdi. Adalet Mahallesi’nde gerçekleşen temel atma törenine AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, DSİ 21. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli’de yaşanacak herhangi bir su kesintisinde yeni içme suyu deposunun çok büyük fayda sağlayacağını belirten DSİ 21. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, kentin en büyük içme suyu deposu niteliğindeki tesisin yılsonuna dek bitirilmesinin planlandığını ifade etti. Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu ise bu yatırımın Merkezefendi ilçesindeki pek çok mahalleye cazibeli içme suyu imkanı sağlayacağını kaydederek, “Bu yatırımla yıllık 10 milyon liralık enerji tasarrufu sağlanacak. Merkezefendi ilçemize, Denizli’mize, mahallelerimize hayırlı uğurlu olsun. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Denizli'nin en büyük su deposu olacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, küresel ısınma ve iklim değişikliği ile tüm dünyada olduğu gibi su rezervlerin çok değerli hale geldiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak gelecekte yaşanabilecek su sıkıntısının önüne geçmek için gayret sarf etmeye devam ettiklerini ve bu konuda yapılmış en önemli yatırımın Akbaş Barajı olduğunu anlatan Başkan Osman Zolan, “Çok şükür bugün Akbaş Barajı’ndan gelen suyu kullanabiliyoruz. Bu yatırımla geleceğimize daha güvende bakabiliyoruz” dedi. Barajdan gelen suyun şehir merkezinde de güvenli şekilde depolanması gerektiğini ifade eden Başkan Zolan, “Bizim şehir merkezimizde birçok depomuz var ama bugüne kadar 10 bin tonluk depomuz olmamıştı. Çünkü 10 bin tonluk depoyu dolduracak suyumuz olmamıştı. Hamdolsun şimdi Akbaş Barajıyla birlikte 10 bin tonluk depoyu dolduracak kapasiteye ulaştık. Burası bir merkez olacak ve buradan birçok depoya, birçok mahalleye su aktarımı yapılacak. Herhangi bir olumsuzluk olduğunda buradaki rezerv bizlere nefes verecek” dedi.

“Kendi ikbalimizi değil, şehrin yarınlarını düşündük”

Altyapıya çok önem verdiklerini ve kent genelinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarıyla ilgili birçok yatırımı hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Osman Zolan, “Çok şükür cesaret ettik, vatandaşımız da bize destek oldu. Şehrimizin birçok mahallesinde ve ilçelerimizde ne yapılması gerekiyorsa yaptık. Biz kendi ikbalimizi değil, şehrin yarınlarını düşündük. Şehrimiz kaybetmesin, geleceğimiz daha güzel olsun dedik” ifadelerini kullandı. 2014’ten bugüne 30 büyükşehir içinde kişi başına altyapıya en çok yatırım yapanın Denizli Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade eden Başkan Zolan, her koşulda kendilerine destek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti. Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha hedeflerimiz, yapacak olduğumuz işler var. Şehrimize ve ülkemize birçok güzel hizmetler kazandırmayı Allah’ım nasip etsin. İşte bugün, tarihi bir gün. Denizli’mizin en büyük, 10 bin tonluk su deposunun temel atma töreninde bir araya geldik. Bunlar tarihi ve değerli yatırımlar, yüzyıl boyunca bu şehre, insanlarımıza, hizmet edecek, torunlarımızın torunu bu sudan içecek.”

“Denizli’miz gerçekten vizyon şehir, dünya şehri oldu”

Denizli Milletvekili Nilgün Ök de,  2004 yılından bu yana Denizli’de yaşanan değişime vurgu yaptı. Hizmet ve yatırımlar için Başkan Zolan’a teşekkür ederek kendisiyle gurur duyduğunu söyleyen Milletvekili Nilgün Ök, “Başka kentlere imrenen şehirden, yapılan yatırımlarla, projelerle örnek alınacak bir kent haline geldi Denizli’miz. Ege’nin vizyon kenti, dünya kenti olacak demiştik. Denizli’miz gerçekten vizyon şehir, dünya şehri oldu” diye konuştu. Konuşmaların ardından dualarla temel atma töreni gerçekleştirildi. Temele ilk betonu atacak butona basan Başkan Zolan ve beraberindekiler, daha sonra inşaat alanında bir süre incelemelerde bulundu, hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

10 milyon TL’lik elektrik tasarrufu sağlayacak

Akbaş Barajı’ndan getirilip, Denizli Merkez İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden arıtılacak içme suyunu depolamak ve diğer bazı depolara dağıtmak amacıyla yapılan 10 bin ton kapasiteli içme suyu deposu, Selçukbey, Karahasanlı, Şemikler ve Yenişafak mahallelerinde yaklaşık 100 bin kişiye hizmet verecek. Aynı zamanda depo içerisinde terfi sistemi kurularak; Bereketler, Çakmak, Göveçlik ve Adalet mahallerine de su iletilecek. Yeni içme suyu deposu aynı zamanda Gökpınar kaynağından da cazibeli olarak beslenebilecek. Depo faaliyete alındığında yıllık ortalama 10 milyon TL’lik elektrik tasarrufu sağlayacak.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Kamyonda tüfekle vurulmuş halde ölü bulundu
İş kazasında hayatını kaybeden belediye personeli toprağa verildi
Fedakar Vali Atik; "Ben hastalığı Hatay'da depremde çalışırken yendim"
DGC Başkanlığına Özkan Tokmak seçildi
Yangının yaralarını Sevgi Eli sardı
Kalpten gelen notalar yarınlara umut oldu
Denizli Hayvancılığında Sağlık, Üretim ve Güç Bir Arada
Başkan Tefenlili’den 6 Şubat Depremi Anma Mesajı
Başkan Çavuşoğlu’na DEBAK ekibinden ziyaret
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
PAMUKKALE BELEDİYESİ, 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLİYOR
Başkan Doğan; "Merkezefendi’yi güvenli hale getirmek için kararlılıkla çalışıyoruz"
Vali Köşger; "Asrın felaketlerinde dayanışmanın en güçlü örneklerini sergilemiştir"
Özel Tekden Hastanesi kansere farkındalık için gökyüzünü renklendirdi
Denizli OSB’de ‘Dijital Dönüşüm’ paneli gerçekleşti
Küçük bir mektupla yıllar sonra gelen büyük vefa
Zabıtadan erişilebilirlik denetimi
Dünya Kanser Gününde hastalar bir araya geldi
Araçta erkek cesedi bulundu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı

Kamyonda tüfekle vurulmuş halde ölü bulundu

İş kazasında hayatını kaybeden belediye personeli toprağa verildi

Fedakar Vali Atik; "Ben hastalığı Hatay'da depremde çalışırken yendim"

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle