MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Denizli'de doktorlar 'Korona virüsü' için toplandı

Ana SayfaDenizli GündemDenizli'de doktorlar 'Korona virüsü' için toplandı
Denizli'de doktorlar 'Korona virüsü' için toplandı

Denizli Tabipler Odası Başkanlığı’nca yapılan ‘Korona virüsü’ açıklamasında Denizli ve Türkiye adına henüz sorun yaşanmadığına dikkat çekilirken, halka ellerini sık sık yıkanması gerektiği uyarısı yapıldı.

30 January, 2020, Thursday 13:05 3598
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Çin’in Wuhan şehrinde meydana gelen ve Dünyayı sarsan 'Korona Virüsü' ile ilgili Denizli Tabipleri Birliği Denizli Tabip Odasında toplantı düzenlendi. Basın toplantısına; Pamukkale Üniversitesi Enfeksiyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turgut, Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Meral Alten ve Denizli Tabip Odası Sekreteri Dr. Fercem Erbay katıldı. Denizli Tabip Odası toplantı salonunda yapılan programda konuşan Turgut “Korona virüsü” hakkında “Korona virüsü bin 900 lü yıllardan beri insanlar içinde de hastalık yapan, üst solunum enfeksiyon yapan bir virüs ama 2 binli yılların başından beri yeni korona virüsler insanlarda salgın yapmaya başladı. İşte sars korona virüs, mars korona virüs. Bunlar sıkıntı yaşattı ve 2019’un son gününde çıkan Çin’de ki Wuhan kentindeki salgında da yeni bir korona virüsü olarak tespit edildi. Buna da 2019 encow korona virüsü diyoruz biz. Şu anda Dünya’da yaşanan sorun bu" dedi.

Denizli’ye gelen Çin’li turistlerde korona virüsüne rastlanma tehlikesi hakkında konuşan Turgut “Sanmıyorum, zaten onlar bu salgından evvel Wuhan’a uğramamış insanlar. Zaten tespit ediliyor. Bunların sorunu enfeksiyon ama H1N1 dediğimiz virüsün yaptığı enfeksiyonlardı. Onlar taburcu edildi gönderildi. Ancak dikkatli olmak gerekiyor. Turizm açısından, turist kafileleri yine gelecektir. Ticaretimiz var, ticaret ile ilgili de ziyaretçilerimiz olacaktır. Tabi ki dikkatli olmakta fayda var “ ifadelerini kullandı. Vatandaşları uyarmayı da ihmal etmeyen Turgut “Ellerini bol bol yıkasınlar. Her temastan sonra el yıkamaktan imtina etmesinler. Aslında bu sosyal hayatta yapılması gerekilen bir şey, bugünlerde daha dikkatli olunmasını tavsiye ederim. Bu virüsten korunmanın, kaçmanın tek yolu bu" diye konuştu.

Toplantıda korona virüsü hakkında bilgiler veren ve virüsten kendilerini koruma adına yapılması gerekenleri anlatan Başkan Alten “Bugün Denizli Tabip Odası olarak en yetkin ağızlardan korona virüs salgını enfeksiyonuyla ilgili bilgilendirme yapmak istedik. Odamız üyesi olan Dr. Hüseyin Turgut az önce bizi bilgilendirdi. Korona virüsü aslında hayvanlarda görünen bir virüs enfeksiyonu fakat uğradığı mutasyon sonucunda insanlara bulaşmaya başladı. Çin’in Wuhan kentinde, 2019 yeni korona adıyla virüs tespit edildi. Bağışıklık sistemi kötü olan kişilerde ölümcül olabilen bir enfeksiyon tipi. Şu an Türkiye ve Denizli adına bir bildirilmiş vak'a yok o yüzden korunma yöntemlerine dikkat ederek bunun oluşmasını engelleyici, işte sık sık el yıkamak, kalabalık yerlere girmemek gibi kendi vücut direncimizi iyi tutmak adına iyi beslenmemiz gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Çin’le ilişkileri minimuma indirmekte yarar var"

Çin’le olan ilişkilerle ilgili de açıklamalarda bulunan Alten, “Devletimiz için bence yapılacak olan şey Çin’den giriş ve Çin’e uçuşların yasaklanması mesela. Bugün sabah ben haberlerde takip ettim. Bugün burada açıklama yapacağız diye, 3 - 4 hava yolu Çin’e olan uçuşlarını kaldırmış. Orada ki insanlarını geri çeken ülkeler var. Bence ilişki her halde minimuma indirmekte yarar var” dedi.

Denizli'dedoktorlar'Koronavirüsü'içintoplandı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi
Çamelili sanatçısı Cemil Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı
Turizm lisesi öğrencileri Almanya’da 90 günlük stajlarını tamamladı
Başkan Kepenek’ten Yaşlı Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret
Babadağ'da sosyal tesis inşaatı hızla devam ediyor
Yakalanan kundakçı suçunu itiraf etti
Tavaslı gençleri spora yönlendirmek amacıyla ‘Gençlik İçin Harekete Geç’ projesi başlatıldı
Öğrenciler iklim değişikliğine dikkat çekti
Çivril’de tarlada oluşan obruk korkuttu
Otomobille çarpışan traktör ikiye bölündü
Babadağ Vergi Dairesi Müdürlüğü hizmete açıldı
Denizli’de kaçak silah operasyonu
Beyağaç Çarşı Cami inşaatı sona yaklaştı
Denizli’de temizlikte yeni dönem Ortak kullanım çöp konteynerleri hizmete girdi Kent estetiği ve çevre sağlığı için örnek uygulama
Denizli Büyükşehir’den üreticilere Macar fiği desteği İl genelinde 681 üreticiye toplam 44 ton tohum dağıtımı başladı Başkan Çavuşoğlu: Üreticimizi baş tacı etmeye devam edeceğiz
Başkan Pütün; "Zeytinyağı üretim tesisimizde yeni sezon başladı"
Öğrenciler ara tatili Bilim Kampı’nda değerlendirecek
Ortağı cinayetten tutuklanan oto galeri kundaklandı, 5 araç küle döndü
Buldan'ın tescilli kestanesinde hasat zamanı
Denizli’nin Ekim ihracatı 413 milyon dolar oldu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi

Çamelili sanatçısı Cemil Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı

Turizm lisesi öğrencileri Almanya’da 90 günlük stajlarını tamamladı

Başkan Kepenek’ten Yaşlı Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle