MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Denizli Büyükşehirden afet yönetimine hayati destek

Ana SayfaDenizli GündemDenizli Büyükşehirden afet yönetimine hayati destek
Denizli Büyükşehirden afet yönetimine hayati destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile AKUT arasında iş birliği ve yardımlaşma protokolü imzalandı. İmzalanan işbirliği protokolü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi AKUT'a yer tahsis edecek ve ortak çalışmalar yürütecek.

05 September, 2023, Tuesday 23:18 532
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) arasında ihtimal acil durum ve afetlerde iş birliği ve yardımlaşma yapılması, afet ve arama kurtarma konularında toplumun şuurlandırılması Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile ortak çalışmalar yürütülmesi ve AKUT Denizli Operasyon Merkezi yönetimine Demokrasi Parkı’nda bulunan tesisin tahsis edilmesi konusunda protokol imzalandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, Afet İşleri Dairesi Başkanı Ufuk Tarakçıoğlu, İtfaiye Dairesi Başkanı Armağan Murat Başlı, AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk ve beraberindekiler katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak oluşabilecek afet ve olumsuzluklara karşı STK olarak hizmet veren AKUT ile işbirliği protokolü imzaladıklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, Denizli’nin birinci derece deprem bölgesinde olması sebebiyle bu işbirliğinin büyük bir önem taşıdığına dikkati çekti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, bugüne kadar AKUT ile birlikte diğer arama kurtarma ekibi kuruluşlarla birlikte hareket ettiklerini söyledi. Başkan Osman Zolan, “Afetle ilgili vatandaşlarımıza farkındalık oluşturmak ve şuurlandırılmak adına güçlü bir çalışma yapmak ve gönüllü vatandaşlara eğitim vermek amacımız. AKUT’a bir yer tahsisi yaparak onların da rahat bir ortamda ekiplerini oluşturmalarını ve çalışmalarını yapmalarına imkan sağlayacağız. Birlikte bu yürüyüşümüzü ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Zolan, afet öncesi hazırlıklara dikkat çekti
Afet yönetiminin hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Dileğimiz afet, deprem olmasın. Hayat devam etiği sürece afetler var Önlem almak gerekiyor. İmkanlarımızın en üst seviyesinde önlem almak gerekiyor. Bu önlemlerden birisi de AKUT’a yer tahsis ederek onlara güzel bir çalışma ortamı sağlamak, beraber eğitim ve işbirliği yapabilmek, ekibimizi çoğaltmaktır. Yarın bir afet olduğunda sahada daha fazla eğitimli, bilgili ve şuurlu insanlarımızın arama-kurtarma gayretlerine destek olabilmektir. Ben bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Büyükşehir İtfaiye’nin de bu konuda büyük gayretler gerçekleştirdiğini, Büyükşehir Belediyesi olarak yeni kurdukları Afet İşleri Dairesi ile afet öncesi her türlü eğitim, hazırlık ve farkındalık çalışmaları yürüttüklerini belirten Başkan Zolan, “Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir yürüyüşe de başladık. Afet İşleri Dairesi Başkanlığını oluşturduk. Tüm Denizli ve ekiplerimiz daire başkanlığımızın koordinasyonunda oluşabilecek bir afette insanlarımızın imdadına koşarak, can kayıplarını en aza indirmeyi, oluşabilecek tüm ihtiyaçları karşılamayı hedefliyoruz. Şehrimize, insanımıza hayırlı uğurlu olsun”

“Büyükşehir Belediyesi, Osman Başkanımız her zaman yanımızda oldu”
AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk, protokole imza atacaklarını ama yıllardır gönüllerde imza attıklarını ve kendilerine her şartta destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti. Protokolle Büyükşehir Belediyesinin kendilerine çok güzel bir destekte bulunduğunu ifade eden Öztürk, “Başkanımızın bizlere desteğini yıllardır çok iyi biliyoruz. İzmir, Maraş depremlerinde Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hareket ettik. Birçok konuda Büyükşehir Belediyemizin desteklerini tam anlamıyla hissettik, hep arkamızda oldu. Hiç bir zaman size destek veremeyiz diye bir cevap almadık. Güzel birliktelik oldu. Güzel bir yer sahibi olduk. Denizli’mize hizmet etmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Budanan ağaçlar yuvaları ısıtıyor
MERKEZEFENDİ’DE 2. ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLADI
DSO Başkanı Kasapoğlu; "Dünyanın en önemli tekstil üreticilerinden birisiyiz"
DTO Başkanı Erdoğan, 2026 Heimtextil Fuarında Denizlili firmaları yalnız bırakmadı
Kamyonet buzlanan yolda kayarak ilerledi
Yunus Emre Sosyal Tesisi’nin temeli törenle atıldı
DENİZLİ KAYAK MERKEZİ İLE İLGİLİ YARGI KARARI KAMUOYUNA DUYURULUR
DENİZLİ KAYAK MERKEZİ İLE İLGİLİ YARGI KARARI KAMUOYUNA DUYURULUR
BAŞKAN ERTEMUR: “BASIN BİZİM İÇİN BİR AİLEDİR”
Denizli Büyükşehir umut olmaya devam ediyor
EGEKENT HASTANESİ KARAMAN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ TEMEL ATMA TÖRENİ
TEMEL ATMA TÖRENİ
Denizli'de 31 üyesi tutuklanan suç örgütüne 2. dalga operasyon: Gözaltına alınan 17 kişiden 12'si tutuklandı
Uçuruma yuvarlanan araçta bulunan 2'si çocuk 5 kişi yaralandı
CHP Genel Başkanı Özel: "Seçim sath-ı mailindeyiz, kapı kapı gezmeye var mısınız?"
Usta sanatçı Talip Özkan türkülerle anıldı
TEMEL ATMA TÖRENİ
Halkbank Kadınlar Türkiye Kupası final karşılaşması öncesi basın toplantısı düzenlendi
Denizli Büyükşehir, dondurucu soğuklarda evsizlere sıcak yuva sağlıyor
Başkan Çavuşoğlu gazeteciler ve aileleri ile bir araya geldi
BASIN, TOPLUMUN HABER ALMA HAKKININ TEMİNATIDIR

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Budanan ağaçlar yuvaları ısıtıyor

Kamyonet buzlanan yolda kayarak ilerledi

DENİZLİ KAYAK MERKEZİ İLE İLGİLİ YARGI KARARI KAMUOYUNA DUYURULUR

BAŞKAN ERTEMUR: “BASIN BİZİM İÇİN BİR AİLEDİR”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle