MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Darbe sanığı 'Oley, İçişleri Bakanı Ala'yı almışlar' demiş

Ana SayfaGündemDarbe sanığı 'Oley, İçişleri Bakanı Ala'yı almışlar' demiş
Darbe sanığı 'Oley, İçişleri Bakanı Ala'yı almışlar' demiş

FETÖ'nün darbe girişiminde KKK'deki eylemlere ilişkin davada, müşteki olarak dinlenen Albay Polat, kendisini Akıncı Üssü'ne götüren sanıklardan Mehmet Akkuş'un telefonda görüşürken, "Oley, İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı almışlar" dediğini aktardı.

29 March, 2018, Thursday 01:15 1384
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 kişinin yargılandığı davada müşteki beyanları alındı. 

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşmada, darbeciler tarafından derdest edilen dönemin KKK Destek Grup Komutanı Albay Tuncay Polat, yaşadıklarını anlattı.

Darbe girişiminden saatler önce Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın Kara Havacılık Komutanlığına gideceğini öğrendiğini belirten Polat, ilerleyen saatlerde komutanın ne zaman geleceğini öğrenmek için makam katına çıktığını kaydetti.

Sanık eski KKK Özel Kalem Müdürü Albay Nuh Altınsoy'a gittiğini anlatan Polat, "Altınsoy, komutanın bu gidişini neden bu kadar incelediğimi, odama oturup beklememi söyledi. Ben de karşılamalara geciktiğimi ifade ettim ve karargah binasından ayrılarak odama gittim." dedi.

Uzun süre telsizden anons geçilmemesi üzerine Güvenlik Kontrol Merkezini (GKM) aradığını belirten Polat, görüştüğü kişinin tatbikat yapıldığını, Tuğgeneral Erhan Caha ve Albay Yüksel Ordu'nun karargah emir komutasını aldıklarını söylediğini aktardı.

"İhtilal yapıyoruz"

Bu gelişmenin neden kendisine bildirilmediğini sorduğunu ifade eden Polat, şöyle devam etti:

"Görüştüğüm kişi Caha'nın haber verilmesini engellediğini söyledi. Telsiz ve şapkamı alarak odamdan çıkmak üzereyken astsubaylar Mehmet Akkuş ve Levent Ceylan ile sanık üsteğmen Oğuzhan Çelikoğlu geldi. Çelikoğlu bana 'Sizi Genelkurmay Başkanı adına tutukluyorum' diyerek, silah doğrulttu. Dışarıda Albay Mutlu Serkan Vurdem, Yusuf Yiğit, Hamza Akkaya vardı. Vurdem'e ne yaptıklarını sordum ve 'vurun beni o zaman' dedim. Hamza Akkaya titriyordu, ne yapacağını bilmiyordu. 'Beni nereye götürüyorsunuz, ben paralelci miyim, FETÖ'cü müyüm, listede adım mı var?' diye sordum. 'FETÖ'cü müyüm' diye sorunca araçtakiler 'Estağfurullah komutanım' dediler. Akıncı Üssüne götürdüklerini anladım."

Akıncı Üssü'ne geldiklerinde araçtakilerin, nereye teslim edileceğini sorduklarında Ercan Buyur'un 141. Filoya götürüleceğini söylediğini bildiren Polat, "Bu götürülüşümün planlı bir şey olduğunu düşündüm ve 'ne yapıyorsunuz siz, darbe mi yapıyorsunuz?' dedim, araçtakiler 'İhtilal yapıyoruz' dediler." diye konuştu.

"Efkan Ala'yı almışlar" demiş

Bu sırada telefonla görüşen sanık eski astsubay Mehmet Akkuş'un "Oley, İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı almışlar" dediğini duyduğunu aktaran Polat, Akıncı'daki darbeci time teslim edildiği sırada Akkuş'un bakışlarını unutamadığını dile getirdi.

Polat, darbeci timin kendisine kelepçe takarak köhne bir odaya götürdüklerini belirtti.

Burada dönemin KKK Personel Daire Başkanı emekli Tümgeneral Ömer Şevki Gençtürk'ü gördüğünü bildiren Polat, "Başımızda bekleyenlere Gençtürk'ün kolundan ameliyat olduğunu, onu arkadan kelepçelememelerini söyledim ancak dinlemediler. Akıncı'da sabaha kadar kaldık. Ertesi gün öğle saatlerinde başımızda kimsenin olmadığının farkına vardık. Birbirimizin kelepçelerini çözdük. Bir aracı alarak Akıncı'dan ayrıldık." diye konuştu.

Muhabir: Tanju Özkaya, Cemil Murat Budak

Darbesanığı'OleyİçişleriBakanıAla'yıalmışlar'demiş
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli OSB’den doğaya ve geleceğe yatırım
Denizli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu
Dönercide çıkan yangın paniğe yol açtı
Merkezefendi Belediyesi Atatürk’ü anlamlı bir konserle yad etti
Servergazi Devlet Hastanesi Denizli'de bir ilke imza attı
Çalışmayan motorunu yakıp, karşısına geçip izledi
Çocuk gelişiminde kırmızı bayraklara dikkat
Orman yangınında alevlere sütle müdahale etti
Denizli İdman Yurdu’nun 8 futbolcusu bahis listesinde yer aldı
Honaz ekonomisi Tarım ve Alışveriş Festivaliyle canlandı
Başkan Saruhan yönetimiyle birlikte Başöğretmenin huzuruna çıktı
Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu
10 KASIM DENİZLİ SANAYİ ODASI
Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı
Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle