MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Çivril Kültür Sokağı uluslararası festivale bambaşka bir boyut kazandıracak

Ana SayfaDenizli GündemÇivril Kültür Sokağı uluslararası festivale bambaşka bir boyut kazandıracak
Çivril Kültür Sokağı uluslararası festivale bambaşka bir boyut kazandıracak

Çivril 27’nci Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali, tanıtım ve bilgilendirme toplantısında Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, festivalin ilçedeki tarımsal gücü, kültürel zenginliğini ve doğal güzelliklerini dünyaya tanıtacak önemli bir köprü olduğunu anlattı.

09 September, 2025, Tuesday 18:48 739
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, 27. Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali için Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Dere, festivalin sadece Çivril için değil, ülke ve dünya için de önemli bir kültürel değer taşıdığını anlattı. Festivalin 4 gün boyunca dopdolu geçeceğini belirten Başkan Semih Dere, "Çivril’imizin adını hem ülkemize hem de dünyaya duyuran 27. Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan ve artık geleneksel bir kimlik kazandı. 27 yıl boyunca devam etmesi çok kıymetli, bundan dolayı geçmiş dönemlerde festival komitelerinde görev alan tüm üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Festivaller, bir yörenin kültürel mirasını, sosyal zenginliğini ve ekonomik potansiyelini dünyaya duyurduğu birer vitrindir. Bizde festivalimizle başta elmamız olmak üzere şeftali, ayçiçeği, haşhaş, hünnap ve diğer tarımsal ürünlerimizi tanıtarak Çivril’imizin tarihi ve doğal güzelliklerini tüm dünyaya tanıtma fırsatı buluyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalimizle Çivril’imizin bereketli topraklarını, kültürel zenginliklerini, geleneklerini ve sosyal yaşamını en güzel şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi.

"Kültür Sokağı projesiyle festivalimize bambaşka bir boyut kazandırıyoruz"
27’nci yılda ilk kez hayata geçirilen Kültür Sokağı projesini anlatan Başkan Dere, "Bu yıl ilk kez hayata geçireceğimiz Kültür Sokağı projesiyle festivalimize bambaşka bir boyut kazandırıyoruz. Kültür Sokağımızda; çömlek yapımından haşhaş ezilmesine, yöresel lezzetlerden el sanatlarına, kurutulmuş gıdalardan geleneksel mutfağımıza kadar birçok değerimizi ziyaretçilerle buluşturarak festivalimize katılanlara unutulmaz bir kültür deneyimi yaşatacağız. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda festivalimizi tasarruf tedbirlerini dikkate alarak belediye bütçesinden hiçbir harcama yapmadan gerçekleştiriyoruz. Festivalimizi belediyemiz öncülüğünde ilçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının desteği ile düzenliyoruz. 11-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz festivalimizi, katılımcı belediyecilik anlayışıyla ortak akıl yönetim anlayışıyla; sivil toplum örgütlerimiz ve hemşehrilerimizle birlikte hazırladık" şeklinde konuştu.

"27’nci Çivril Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali birbirinden eğlenceli etkinliklerle gerçekleşecek "
Festivalin 4 gün boyunca süreceğini kortej yürüyüşünden panellere, konserlerden spor etkinliklerine kadar dolu dolu bir içerik sunulacağını anlattı. Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, konuşmasının devamında, "Festivalimiz 11 Eylül Perşembe günü kortej yürüyüşü ile başlayacak. Sarayköy Belediyesi Halk oyunları gösterileri ile renkli görüntülere sahne olacak. Açılış günü akşamında ise alternatif müziğin genç ve güçlü sesi Sena Şener hayranları ile buluşacak. 12 Eylül Cuma günü ‘Çivril’de Meyvecilik ve Tarım’, ‘Tarım ve Hayvancılık Üretim Planlaması Destekleme Modelleri’ konferansları düzenlenecek. Bu konferanslarda yurtdışından önemli isimler konuşmacı olarak yer alacak. İlçenin üretim gücüne ışık tutacak bu programların ardından akşam saatlerinde pop müziğin sevilen ismi Merve Özbey sahne alacak. 13 Eylül Cumartesi günü ise Çivril’in binlerce yıllık geçmişine ışık tutan Beycesultan kazı çalışmaları üzerine panel yapılacak. Akşam saatlerinde ise festival sahnesine, Anadolu Rock müziğinin unutulmaz ismi Haluk Levent çıkacak. Festivalimizin son günü ise 14 Eylül Pazar günü gündüz programında AKDAK işbirliği ile bisiklet turu düzenlenecek. Son yılların küresel ısınmanın etkisiyle olumsuz olarak kuraklıkla yüzleşen bu süreçten Işıklı Gölümüz de ciddi şekilde etkilendi. Bu nedenle festival etkinliklerimiz çerçevesinde, Işıklı Gölü'nün korunması için önemli bir konferans düzenleyeceğiz. Günün ilerleyen saatlerinde geleneksel atlı cirit oyunları yapılacak. Festivalimizin kapanışını ülkemizin özel seslerinden Cem Adrian’ın kendine özgü sahne performansı ile sonlandıracağız. Festivalimiz, kortej yürüyüşlerinden konferanslara, geleneksel yarışmalardan konserlere, sergilerden spor etkinliklerine kadar dopdolu bir içerikle sizleri ve tüm misafirlerimizi ağırlayacak. Biz bu festivali, Çivril’in tarımsal gücünü, kültürel zenginliğini, doğal güzelliklerini ve sosyal yaşamını dünyaya tanıtacak bir köprü olarak görüyoruz. Bu nedenle tüm hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi festivalimize sahip çıkmaya, destek olmaya ve etkinliklere katılmaya davet ediyorum. Bu vesileyle, 27. Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivalimizin ilçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli'de gösteride kullanılan nesli tehlike altındaki piton koruma altına alındı
İhtiyaç sahipleri için Ramazan gıda kolisi başvuruları başladı
İnşaatın 3. katından düşen işçi hayatını kaybetti
AK Parti İl Başkanı Subaşıoğlu: "Bölgemizin ve şehrimizin yol haritasını belirledik"
Grekoromende Denizlili genç Türkiye şampiyonu oldu
Kadınlar halk eğitimiyle hem sosyalleşiyor hem de gelir elde ediyor
Denizli'de sofraları güvene almak için 21 binden fazla gıda denetimi gerçekleştirildi
12 yıl sonra aynı sofrada buluştular
12 yıl sonra aynı sofrada buluştular
Yağış sonrası kayganlaşan yolda taklalar atan transit hurdaya döndü: 2 yaralı
İki aracın kafa kafaya çarpıştığı kazada 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti: 6 yaralı
Denizli Gazeteciler Cemiyetinde devir teslim
Üreten Kadınlar Festivali kapılarını açıyor
DTO, Teknoloji ve Eğitim Merkezi kuracak
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Kamyonda tüfekle vurulmuş halde ölü bulundu
İş kazasında hayatını kaybeden belediye personeli toprağa verildi
Fedakar Vali Atik; "Ben hastalığı Hatay'da depremde çalışırken yendim"
DGC Başkanlığına Özkan Tokmak seçildi
Yangının yaralarını Sevgi Eli sardı
Kalpten gelen notalar yarınlara umut oldu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Denizli'de gösteride kullanılan nesli tehlike altındaki piton koruma altına alındı

İhtiyaç sahipleri için Ramazan gıda kolisi başvuruları başladı

İnşaatın 3. katından düşen işçi hayatını kaybetti

Denizli'de sofraları güvene almak için 21 binden fazla gıda denetimi gerçekleştirildi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle