MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.1434
EURO48.335
GR ALTIN4443.9
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Çinli iş adamları yatırım için Nevşehir'i radarına aldı

Ana SayfaEkonomiÇinli iş adamları yatırım için Nevşehir'i radarına aldı
Çinli iş adamları yatırım için Nevşehir'i radarına aldı
12 May, 2018, Saturday 14:15 2266
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

NEVŞEHİR (AA) - Çinli iş adamları Nevşehir'e yatırım yapmak, bu bölgede ekonomik ve ticari faaliyet göstermek ve Nevşehir'den bazı ürünleri ithal etmek için bölgeyi radarına aldı.

Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği (NEVBİAD) ile İstanbul Çinli İşadamları ve Sanayicileri Derneği (Istanbul Chinese Businessmen And Industrialist Association - ICBIA) arasında karşılıklı yatırımların artırılması, Çin'den Kapadokya'ya daha fazla turist çekilmesi ve ortak kültürel, turistik ekonomik faaliyet düzenlemek amacıyla protokol anlaşması imzalandı.

Nevşehirli Uçhisar'da düzenlenen törende konuşan ICBC Turkey Genel Müdürü ve İstanbul Çinli İşadamları ve Sanayicileri Derneği Başkan Vekili Gao Xiangyang, Nevşehir'e gelmekten büyük mutluluk duyduğunu, Nevşehir'in, Kapadokya'nın çok büyüleyici bir şehir olduğunu söyledi.

Xiangyang, ICBIA'nın finans, iletişim, alt yapı, enerji, ulaşım gibi önemli sektörlerde faaliyet gösteren geniş bir üye yelpazesine sahip olduğunu belirterek, imzalanan protokolün öneminden bahsetti.

Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik iş birliğinin gün geçtikçe arttığını dile getiren Xiangyang, Türkiye'nin eski İpek Yolu'nun çok önemli stratejik bir noktasında bulunduğunu, coğrafi olarak önemli bir avantaja sahip olduğunu bildirdi.

Xiangyang, "Türkiye, tarım, tekstil, kara taşıtı üretimi, beyaz eşya, tüketici elektroniği, ulaştırma ve haberleşme sektörlerinde dünyaca bilinen kaliteye sahip üretimiyle global anlamda önemli bir rol oynamakta ve hızlı bir gelişme sağlamaktadır." dedi.


- "Bu anlaşma pek çok başarı hikayesi oluşturacak"


Xiangyang, NEVBİAD ile ICBIA arasındaki iş birliğinin karşılıklı anlayışın geliştirilmesine, deneyimlerin paylaşılmasına, ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirterek, ayrıca geleneksel dostluğu da artıracağını söyledi.

Çin ekonomisinin hızlı büyümeden yüksek kaliteli büyümeye geçtiğini dile getiren Xiangyang, Türk ekonomisinin hızla gelişmesi ve Türkiye'nin Orta Koridor'daki konumu nedeniyle iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin hızla artacağını bildirdi.

Xiangyang, 2018'in Çin'de "Türkiye Turizm Yılı" ilan edildiğini ve Türkiye'nin bu ülkeden çok sayıda turist beklediğini anımsatarak, iki ülke arasındaki ilişkilerden bahsetti.

Gao Xiangyang, "Kısa ve uzun vadede Çinli ve Türk firmalar arasında yapılacak iş birliği sonucunda pek çok başarı hikayesi oluşacağından hiç şüphemiz yok." diye konuştu.


- "Nevşehir'den Çin'e ithalat yapmayı istiyoruz"


Xiangyang, Kapadokya ekonomisini çok canlı bulduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Buraya çok sayıda Çinli turist geliyor ve bu sayı artacak. Çin'de çok büyük ithalat fuarı düzenleniyor. Buraya özel ürünleri Çin'e götürmeyi istiyoruz. Mesela Nevşehir'den Çin'e şarap ve tarımsal ürünleri ithal edebiliriz. İstanbul'da faaliyet gösteren ve sayıları 70'i aşan Çinli önemli şirketlerden 5-6 tanesi burada. Mesela dünyanın en büyük bankası ICBC, Huawei ve müteahhitlik şirketi Power China burada. Bu şirketler burada incelemelerde bulunuyor. Burada yatırım yapabilmek için Nevşehir'i, Kapadokya'yı radarına aldı. Çünkü artık Çinli şirketler İstanbul dışında Nevşehir gibi yerleri de incelemeye başladılar."


- "Çinli şirketlerin yatırımları artacak"


NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin ise 4 yıl önce kurulan derneğin çalışmalarını çok aktif bir şekilde yürüttüğünü belirterek, bir STK olarak hükümetin belirlediği çerçeveler dahilinde iyi ilişki kurulan ülkelerle dostluğu artırmak için çeşitli temaslar yürüttüklerini söyledi.

Bu kapsamda son olarak Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı iş adamları ile iş birliği yapmak, karşılıklı yatırımları, dostluğu ve güzel ilişkileri artırmak için karşılıklı istişarelere başladıklarını dile getiren Tekin, bu istişareler sonucu ortaya bir protokol metni çıktığını anlattı.

Tekin, bu metnin Dışişleri Bakanlığı'nın onayından geçtiğini kaydederek, bugün İstanbul'da bulunan Çinli iş adamları ve Çinli firmaların yetkililerini Nevşehir'de ağırladıklarını aktardı.

Amaçlarının, "Çinli şirketlerin ve iş adamlarının Nevşehir'e daha fazla yatırım yapmasını sağlamak ve Kapadokya'ya daha fazla Çinli turist çekmek" olduğunu anlatan Tekin, bu protokolden sonra yatırımların artacağına inandıklarını bildirdi.


- "Karşılıklı ilişkileri geliştireceğine inancımız tam"


Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ise Çinli turist sayısının artırılması için yapılan çalışmalardan bahsederek, kendilerinin de Nevşehirli Valiliği olarak Çin'de düzenlenecek 3 ayrı fuara katılarak katılarak şehri tanıtacaklarını söyledi.

Karşılıklı imzalanan anlaşmanın karşılıklı ilişkileri geliştireceğine inançlarının tam olduğunu vurgulayan Aktaş, ülkeler arası ikili ilişkilerin daha güzel olacağını sözlerine ekledi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Mazhar Bağlı da gelecek yıl Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne öğrenci alımı gerçekleştireceklerini belirterek, ayrıca Çinli muhataplarla Konfüçyüs Enstitüsü'nün açılması için görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi.

Etkinliğe, bazı belediye başkanları, İstanbul Anadolu Adliyesi Başsavcısı İsmail Uçar, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gaffar Demir, Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler, RoyalCert Yönetim Kurulu Başkanı M. Alphan Namlı, Rem Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Köybaşı, JMK Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Vejni Büyük, Limak Enerji Genel Müdürü Birol Ergüven, Tesan Yönetim Kurulu başkanı Bekir Erdoğan, Sağlam İnşaat Yönetim Kurulu başkanı Muhittin Sağlam, Santoryo Tekstil Genel Müdürü Mehmet Taşkın, Çekirdekçiler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Fazıl Çekirdekçi katıldı.

ÇinliişadamlarıyatırımiçinNevşehir'iradarınaaldı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli OSB’de ekonomiye ve finansmana dair yol haritası çizildi
Denizli OSB’de ekonomiye ve finansmana dair yol haritası çizildi
Denizli'de kayıp olarak aranan gencin cenazesini su altı dalgıçları barajda buldu
Denizli'de kayıp olarak aranan gencin cenazesini su altı dalgıçları barajda buldu
Coğrafi işaretli İsabey çekirdeksiz üzümünde hasat başladı
Coğrafi işaretli İsabey çekirdeksiz üzümünde hasat başladı
Babadağ 26. Geleneksel Keşkek Festivalinde birlik sofrası kurulacak
Babadağ 26. Geleneksel Keşkek Festivalinde birlik sofrası kurulacak
Denizli’de jandarma uyuşturucu tacirlerine geçit vermiyor
Denizli’de jandarma uyuşturucu tacirlerine geçit vermiyor
Denizli’de çeşitli suçlarla aranan 5 şüpheli yakalandı
Denizli’de çeşitli suçlarla aranan 5 şüpheli yakalandı
Tavas Belediyesinden yeni peyzaj çalışmalarında kuraklık hassasiyeti
Tavas Belediyesinden yeni peyzaj çalışmalarında kuraklık hassasiyeti
Denizli’de polisin operasyonlarında farklı suçlarla aranan 5 şüpheli yakalandı
Denizli’de polisin operasyonlarında farklı suçlarla aranan 5 şüpheli yakalandı
Denizli kadın dostu 25 pilot ilden birisi oldu
Denizli kadın dostu 25 pilot ilden birisi oldu
Dinlenme tesisinde unuttuğu arkadaşını almak için ters yönde ilerleyip trafiği tehlikeye attı
Dinlenme tesisinde unuttuğu arkadaşını almak için ters yönde ilerleyip trafiği tehlikeye attı
Buldan’daki orman yangını kontrol altına alındı
Buldan’daki orman yangını kontrol altına alındı
Buldan’daki orman yangınına havadan müdahale başladı
Buldan’daki orman yangınına havadan müdahale başladı
Buldan’da ormanlık alanda yangın çıktı
Buldan’da ormanlık alanda yangın çıktı
MUĞLA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE CİMER TOPLANTISI
MUĞLA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE CİMER TOPLANTISI
Büyükşehir ikili eğitim gören öğrencileri yalnız bırakmadı
Büyükşehir ikili eğitim gören öğrencileri yalnız bırakmadı
BAŞKAN ERTEMUR’DAN ÇOCUKLARA VE AİLELERE BİR SÜRPRİZ DAHA
BAŞKAN ERTEMUR’DAN ÇOCUKLARA VE AİLELERE BİR SÜRPRİZ DAHA
MERKEZEFENDİ’DE EMEKLİDEN SONRA ESNAFA DA DESTEK
MERKEZEFENDİ’DE EMEKLİDEN SONRA ESNAFA DA DESTEK
Dünya Barış Günü sergisi terminalde vatandaşlarla buluşuyor
Dünya Barış Günü sergisi terminalde vatandaşlarla buluşuyor
Denizli’de kayıp olarak aranan kadının 15 yıl önce öldüğü ortaya çıktı
Denizli’de kayıp olarak aranan kadının 15 yıl önce öldüğü ortaya çıktı
Çameli Belediyesinin yol çalışmalarının ardından mahalle sakinleri daha konforlu ve güvenli ulaşım imkanına kavuştu
Çameli Belediyesinin yol çalışmalarının ardından mahalle sakinleri daha konforlu ve güvenli ulaşım imkanına kavuştu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

Başkan Erdoğan, “Hindistanlı yatırımcıları, Denizli’mize bekliyoruz”

Merkezefendi Belediyesi vezneleri bu hafta sonu açık olacak

Denizli zeytincilikte Türkiye’de 14, Ege’de 5’inci sırada

Hasadı başlayan ayva, üreticisinin yüzünü güldürdü

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle