MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

CHP'de liste tartışmaları

Ana SayfaSiyasetCHP'de liste tartışmaları
CHP'de liste tartışmaları

Milletvekili aday listesi açıklanan CHP'de, ön seçimle gelen çok sayıda milletvekilinin liste dışı kalması tartışmaları da beraberinde getirdi.

22 May, 2018, Tuesday 14:16 3034
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

ANKARA (AA) - BARIŞ GÜNDOĞAN - Milletvekili aday listesi açıklanan CHP'de önseçimle gelen çok sayıda milletvekili liste dışı kalırken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise kadrosunu koruduğu yorumları yapılıyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uzun süredir üzerinde çalıştığı milletvekili aday listesi dün Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edilmişti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, listenin açıklanmasının ardından parti içi tartışma yeniden alevlenirken, özellikle son kurultayda genel başkanlık için Muharrem İnce'ye destek veren isimlerin aday yapılmadığı öne sürüldü. Necati Yılmaz, Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara, Devrim Kök, Metin Lütfi Baydar, Namık Havutça, Mehmet Tüm, Rıza Yalçınkaya ve Ceyhun İrgil gibi İnce'ye yakın isimler milletvekili adayı olamadı.

Liste hazırlanırken Kılıçdaroğlu'nun elini rahatlatan konu ise erken seçim nedeniyle ön seçim yapılamamasıydı.

Kılıçdaroğlu, merkez yoklaması yöntemiyle listeleri kendisi belirledi. CHP'de 131 milletvekilinden 57'si 24 Haziran seçimlerinde listede yer almadı.

Ön seçimin güçlü isimleri olan Eren Erdem, İlhan Cihaner, İbrahim Özdiş, Didem Engin, Gülay Yedekçi, Barış Yarkadaş, Elif Doğan Türkmen gibi 40 civarında milletvekilinin listeye giremediği CHP'de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadrosunu koruduğu yorumları yapılıyor.

Bazı milletvekili adaylarına parti örgütünden de tepkiler geldi. En fazla tepkiyi ise Konya'dan aday gösterilen eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in aldığı belirtiliyor. Eskişehir, İzmir, Mersin ve İstanbul, en fazla aday tartışmasının yaşandığı iller arasında yer alıyor.

"Sorun daha da vahim, derin ve yapısaldır"

CHP üzerine analizleriyle tanınan gazeteci ve siyasal iletişim uzmanı Dr. Ali Haydar Fırat, CHP'nin milletvekili aday listesini değerlendirdi.

CHP listesinin, içinden geçilen tarihi koşulların ağırlığını taşıyacak, beklentileri karşılayacak bir nitelikte olmadığına vurgu yapan Fırat, "Ancak CHP açısından sorun daha da vahim, derin ve yapısaldır. Mesele sadece listelere girenler ya da çıkanlar değil mesele CHP’ye yönelik bir teveccühün giderek ortadan kalkmasıdır." ifadesini kullandı.

"CHP’de şu sorunun cevabı yoktur: Kim neden listelere girdi ya da listelerden çıkarıldı?" diyen Fırat, şunları kaydetti:

"Çünkü bir yöntemin olması için politik ve programatik bir düzlemin olması gerekmektedir. CHP böylesi bir zemini kendi elleriyle ortadan kaldırmıştır. Bu nedenle bu tür soruların cevabı yoktur. Ama tek, sade bir cevap verilecekse o da CHP lideri sayın Kılıçdaroğlu’nun kendi kadrosunu koruduğudur. Bundan öte bu listelerden siyasal, toplumsal ya da bireysel başarı veya siyasi ağırlığı olan bir çıkarımda bulunmak ne yazık ki olası değildir. CHP bu seçimde listelerini mevcut yönetimin devamı şeklinde değil de halka açarak yapsaydı, toplumsal ve siyasal muhalefetin bütün bileşenlerini taşıyabilseydi yani bir kurucu parti gibi davranabilseydi Türkiye’de çok büyük bir değişim başlayacaktı. Bu durum algılanamamış, bu beklenti karşılanamamıştır."

CHP'delistetartışmaları
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜRKYED Heyetini Kabul Etti
DSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU 2026 YILININ İLK TOPLANTISINI MODEL FABRİKADA GERÇEKLEŞTİRDİ
Denizli OSB Yönetimi vizyon projeleri ve yeni yatırımları anlattı
Çivril Belediye Başkanı Semih Dere vatandaşlar ile bir araya geldi
Çameli Belediyesinden kışa güçlü müdahale, yeni tuzlama aracı görevde
Merkezefendi Belediyesi personeline afet farkındalık ve çadır kurma eğitimi verildi
Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu
Denizli’de feci kaza; 2 genç hayatını kaybetti
Uşak-Denizli Karayolunda meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti
Tavas Belediyesi afetlere karşı hazırlığını güçlendiriyor
Darıveren Mahallesi’nin içme suyu hattı yenileniyor
PAMUKKALE’DE MÜZİK KURSLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI
GİRİŞLER VE EĞLENCE ÜCRETSİZ!
PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN BAYRAK SALDIRISINA ‘DEV’ TEPKİ
Denizli’de 5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti
Tavas'ın her noktası bayraklarla donatıldı
BAŞKAN ERDOĞAN’DAN BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRILARA SERT TEPKİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Uğur Mumcu anma gecesi
Denizli Büyükşehir’in çocuk şenliği coşkuyla başladı
MERKEZEFENDİ’DE KARNE SEVİNCİ ŞENLİKLE KUTLANACAK

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SİYASET

Denizli AK Parti'nin üye sayısı 131 bin 917'ye ulaştı

Fatih Erbakan önce bulvar ziyareti yapacak ardından Çavuşoğlu ile görüşecek

Milletvekili Ün, "İklim kanunu çiftçiye, besiciye darbe vuracak"

Denizli’de CHP 15, AK Parti 3 ve YRP 1 belediye kazandı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle