Çameli Hayri Dev Kültür Merkezi’nde gerçekleşen protokol imza törenine, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Çameli Kaymakamı Didem Dinç, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, PAÜ Rektör Yardımcıları ve PAÜ Senatosu üyeleri, Çameli Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Adak ve Çameli MYO personeli katıldı.
Pamukkale Üniversitesi ile Çameli Belediyesi arasındaki bina kullanım protokolü Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan tarafından imzalandı.
Törende konuşma yapan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan şunları kaydetti: “Bizim için özel bir gün. Yıllardır özlemini çektiğimiz meslek yüksekokulunu bugün resmi olarak açıyoruz. Çameli’deki okulumuzun açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Biz Çameli ilçesi olarak öğrencilerimizi bir müşteri olarak görmüyoruz. Siyasi bir amaçla da burada bir meslek yüksekokulu istemedik. Birçok projemiz var. Geçen yıl turizm ve alternatif doğa sporları anlamında dünya şampiyonasının ön ayağına ev sahipliği yaptık. Bu yıl da Türkiye şampiyonasını yapacağız. Üniversitemizde akademisyenlerimizle ortak çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu anlamda buradaki üniversitenin açılışını önemsiyoruz”. Ayrıca Belediye Başkanı Arslan, protokol imza töreninde Çameli hakkında ayrıntılı bir sunum da gerçekleştirdi.
Çameli’nin çiçeği burnunda kaymakamı olarak yaşadığı heyecanını ifade eden Kaymakam Didem Dinç konuşmasında şunları dile getirdi: “Göreve başladığımdan beri esnaf ziyaretleri, aile ziyaretleri yapıyoruz. Çameli halkı çok sıcak çok heyecanlı karşıladı bizi eminim öğrencileri de öyle karşılayacaklar. Tercih dönemi yaklaşıyor ilgi duyan öğrencilerimizi yönlendirebilmek adına okulumuzun tanıtımını tekrar gerçekleştireceğiz. Böylesi önemli anlara şahitlik ediyor olmak bana ayrıca gurur ve mutluluk veriyor. Belediye ve kaymakamlık olarak sürekli diyalog halindeyiz. Çameli için en iyi ne yapılabilir sorusuna birlikte yanıtlar bulabiliyoruz. Ayrıca şu andaki gündemimiz Meslek Yüksek Okulumuz ve öğrencilerimiz için ne yapabiliriz sorusuna cevaplar bulmak. Çameli olarak öğrenci kazanmak istiyoruz gelişimimiz için öğrencilerimiz bizim kilit noktamızdır. Gelişim için her ilçenin kendine has bir potansiyeli vardır. Çameli’nin bu anlamda öne çıkan yönleri; turizm, tarihi geçmişi ve doğal güzellikleridir. Bizler ilçemizin gelişimini bu yönde sağlamak istiyoruz. Çok güzel aktiviteler yapılabilecek bir coğrafyaya sahibiz. Gelişim sürecinde temek amacımız; özünü, kültürel değerlerini koruyan ve bu değerlere sahip çıkacak öğrencileri topluma kazandırmaktır. Sizlere buraya geldiğiniz ve emeklerimizi çabalarımızı desteklediğiniz için teşekkür ediyorum”.
İmzalanan protokol hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Çameli Belediyesi yetkililerine eğitim adına yapılan bu önemli katkı için teşekkür etti. Üniversite ve yerel yönetim iş birliği olarak öğrenciler için faydalı bir işe imza attıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ “Göreve geldiğim ilk günlerde Sayın Belediye Başkanı, Çameli Meslek Yüksekokulunun kurulması için durumu arz etti. O gün başlattığımız güzel adım bugün protokol ile nihai noktaya ulaşmış oluyor. Yeni başlayacak olan tercih sürecinde, Çameli Meslek Yüksekokulunun kontenjan konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Burada bizim temel hedefimiz dışarıdan öğrenci getirmek değil, bu bölgede okuma imkânı bulamayan öğrencilerimizin iki yıllık da olsa bir üniversiteye adım atmasını sağlamaktır. İş başvurularında iki yıllık da olsa bir üniversite diplomasına sahip olmak büyük bir avantaj sağlamaktadır. Bölge dışına çıkma imkânı olmayan gençlere böyle bir imkân sağlamak. Tabi bunu yaparken de bölgenin ihtiyacı olan bölümleri açarak bölgenin gelişimine katkı sunmak. İnşallah okulumuz; üniversitemize, ilimize, ülkemize hayırlı olur.” dedi.
İmzalanan protokolde; Hayri Dev Kültür Merkezi binasında Çameli Meslek Yüksekokulunun idari ve akademik personeli ve öğrencileri için tahsis edilen ofis ve derslik olarak kullanılacak bölümler belirtildi. Bu bölümlerin kullanım şartlarının da ifade edildiği protokol metninde ayrıca şu hususlara da yer verildi: Çameli Halk Eğitim Merkezi binasında bulunan bilgisayar laboratuvarları tüm ekipmanları ile birlikte MYO öğrencilerinin eğitiminde, okul tarafından kullanılabilecek. Belediyeye ait sosyal, kültürel ve spor tesisleri MYO personeli ve öğrenciler tarafından kullanılacak. Öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarından birinci derecede Çameli Belediyesi sorumlu olacak. Ayrıca, okulun 2019-2020 eğitim öğretim dönemine Hayri Dev Kültür Merkezi binasında başlayabilmesi için 1 Eylül 2019 tarihinden önce belediye tarafından altyapı işlemlerinin tamamlanması da protokolde yer alan maddeler arasında bulunuyor.
Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü altında Tapu ve Kadastro Programı mevcut olan ve 2017 yılında kurulan Çameli Meslek Yüksekokuluna YÖK tarafından alınan karar ile 2019-2020 eğitim öğretim döneminde ilk defa öğrenci alımı gerçekleştirilecek. Gelecek öğrencilerin öğrenim göreceği alanlar için çalışmalarına hız veren yönetim için imzalanan protokol büyük önem taşıyor.
Protokol imza töreninin ardından törene katılanlar Paşaderesi gezisi ve Çameli Yörükoturağı Yürüyüşü ile keyifli bir gün geçirdiler.
Yorum Yazın