MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: KİT'lerde yeni istihdam alanları açacağız

Ana SayfaGündemÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: KİT'lerde yeni istihdam alanları açacağız
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: KİT'lerde yeni istihdam alanları açacağız

Bakan Sarıeroğlu, "KİT'lerde şimdi yeni istihdam alanları açacağız. O istihdam alanlarına taşeronda çalışan kardeşlerimizi geçirerek orta ve uzun vadede o alanda da taşeronu sonlandırmak için çalışma içerisinde olacağız." dedi.

21 January, 2018, Sunday 19:15 2303
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu KİT'lerde yeni istihdam alanları açacaklarını belirterek, "O istihdam alanlarına taşeronda çalışan kardeşlerimizi geçirerek orta ve uzun vadede o alanda da taşeronu sonlandırmak için çalışma içerisinde olacağız." dedi.

Bakan Sarıeroğlu, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Mamak İlçe Kadın Kolları Kongresinde, kadın kollarıyla birlikte önemli çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Kadın kollarında çalışmanın önemini yakından bildiğini belirten Sarıeroğlu, kadın kollarına fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bakan Sarıeroğlu, hükümet olarak kadınlar için önemli düzenlemeler yaptıklarına dikkati çekerek, AK Parti'nin icraatlar konusunda kendisiyle yarıştığını, yapılanların daha iyisini yine AK Parti'nin yapacağını söyledi.

Kadınların iş gücüne katılma oranının yüzde 34 seviyesine yükseldiğini belirten Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"Sadece son 10 senede 4 milyon kadınımız iş gücüne katıldı. Bu, Türkiye'de kadınlara yönelik çalışmaların göstergesi. İŞKUR, 1 milyon 200 bin kişiyi işe yerleştirdi. Bunun 400 binini kadınlar oluşturdu. Güçlü bir ülke doğrultusunda kadınların istihdamda yer alması için var gücümüzle çalışacağız. İŞKUR, aktif iş gücü programlarına katılanlara asgari ücret oranlarını da aşan şekilde harçlıklar veriliyor. Kadınlarımız bu programlardan faydalanıyordu ama onların daha fazla faydalanması için çok önemli bir uygulamayı başlıyoruz. Bundan sonra mesleki eğitim kurslarımıza, işbaşı eğitim programlarımıza katılan 2 ila 5 yaşında çocuğu olan hanımlara İŞKUR olarak bakım yükümlülükleriyle ilgili olarak 400 lira destek daha vermeye başlıyoruz. Yeter ki hanımlarımız bu imkanlardan etkin bir şekilde faydalansın."

"İşçiler art niyetli girişimlere alet edilmeye çalışıyor"

Bakan Sarıeroğlu, taşeron düzenlemesinin bazı kesimleri rahatsız ettiğine işaret ederek, "Sosyal medya üzerinde, özellikle WhatsApp grupları üzerinden yapılan algılarla çalışanlarımız farklı alanlara empoze edilerek bazı art niyetli girişimlere alet edilmeye çalışıyor. Buradan tüm çalışanlarımıza sesleniyorum; bunlara fırsat vermesinler. Oluşturulan bu gruplarda kimlerin olduğunu, neler görüşüldüğünü, duyarlı işçi kardeşlerimiz bizlere iletiyorlar. Bu yapılan olumlu düzenlemeye gölge düşürmeye çalışanlara kimse fırsat vermesin." ifadesini kullandı.

Taşeron düzenlemesinin büyük bir titizlikle hazırlandığına dikkati çeken Sarıeroğlu, düzenlemenin hazırlık aşamasının tüm bakanlıkların görüşü alınarak yapıldığını bildirdi.

KİT'lerde çalışan taşeron işçilerin durumuna da değinen Sarıeroğlu, "KİT'lerde şimdi yeni istihdam alanları açacağız. O istihdam alanlarına taşeronda çalışan kardeşlerimizi geçirerek peyderpey o alanda da taşeronu sonlandırmak için çalışma içerisinde olacağız." diye konuştu.

"Hiç kimse Türkiye'nin sabrını sınamaya kalkmasın"

Bakan Sarıeroğlu, Türkiye'nin çok önemli süreçlerden geçtiğine değindi. "Zeytin Dalı Harekatı" ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Fırat Kalkanı Operasyonu'nda 72 kardeşimizi şehit vermiştik, onların anısına 72 uçağımızla birlikte hava harekatını başlatmış durumdayız. Hiç kimse Türkiye'ye talimat vermeye kalkmasın, hiç kimse Türkiye'nin sabrını sınamaya kalkmasın. Bizim Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan. Bu, sınırımızda PKK'sı, PYD'si, YPG'si, DAEŞ'i tüm terör örgütlerine karşı sınır güvenliğimizi, bölgemizin sınır koridorunda oluşturulmak istenen o kuşağı yok etmeye yönelik bir operasyondur. Rabbim Mehmetçiğimizi korusun, hiçbir evimize ateş düşürmesin. Rabbim onlarla birlikte olsun, ordumuzu bu operasyonda muzaffer kılsın."

Kongreye, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve partililer katıldı.

Muhabir: Özcan Yıldırım

ÇalışmaveSosyalGüvenlikBakanıSarıeroğlu:KİT'lerdeyeniistihdamalanlarıaçacağız
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu
Dönercide çıkan yangın paniğe yol açtı
Merkezefendi Belediyesi Atatürk’ü anlamlı bir konserle yad etti
Servergazi Devlet Hastanesi Denizli'de bir ilke imza attı
Çalışmayan motorunu yakıp, karşısına geçip izledi
Çocuk gelişiminde kırmızı bayraklara dikkat
Orman yangınında alevlere sütle müdahale etti
Denizli İdman Yurdu’nun 8 futbolcusu bahis listesinde yer aldı
Honaz ekonomisi Tarım ve Alışveriş Festivaliyle canlandı
Başkan Saruhan yönetimiyle birlikte Başöğretmenin huzuruna çıktı
Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu
10 KASIM DENİZLİ SANAYİ ODASI
Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı
Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle