MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

ÇAL TEK YÜREK OLDU, İLK ADAY AÇIKLANDI

Ana SayfaIlçe HaberleriÇAL TEK YÜREK OLDU, İLK ADAY AÇIKLANDI
ÇAL TEK YÜREK OLDU, İLK ADAY AÇIKLANDI

Çal Belediyesi tarafından düzenlenen Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali’nde 19 bin 300 nüfuslu ilçeyi 3 günde 60 bine yakın insan ziyaret etti.

10 September, 2018, Monday 08:23 4101
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Başkan Fethi Akcan, festival boyunca toplumsal birliktelik mesajları verdi. Milliyetçi Hareket Partisi’de 31 Mart yerel seçimleri için ilk belediye başkan adayını açıkladı, İl Başkanı Cafer Birtürk, “Çal’da adayımız Fethi Akcan’dır” dedi.

Denizli’nin Çal ilçesinde düzenlenen Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali üç gün sürerken, küçük ilçe binlerce vatandaşın akınına uğradı. Cuma akşamı başlayan festival, Pazar günü gece geç saatlerde bitti ve 60 bine yakın insan üç gün boyunca Çal’da hem eğlendi hem de Çallılar ile hasret giderdi.

ÇAL’DA TOPLUMSAL DAYANIŞMA

Festival geçtiğimiz Cuma günü kortej yürüyüşü ile başladı. Festival açılışına Belediye Başkanı Fethi Akcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kula, MHP İlçe Başkanı Ali Çiftçi, CHP İlçe Başkanı Ergun Ersoy, AK Parti İlçe Başkanı Yüksel Yılmaz, Demokrat Parti İlçe Başkanı Bayram Çelik, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Siyasi partilerin açılışta yer alması, “Çal yine tek yürek” yorumlarına neden oldu.

EN İYİ ÜZÜM YETİŞTİRİCİLERİ BELLİ OLDU

Festivalin ilk günü Ali Kınık ve Esra Sezer sahne aldı. Çallı ressam Gürcan Ekici Kültür Sarayı yanındaki duvarda canlı performansına başladı. Cumartesi günü Çallılar Hüseyin Kağıt ve Aydanur Demir ile coşarken, Pazar günü ünlü sanatçı Kubat konseri verdi. Başkan Akcan, sanatçılara elleriyle Çal üzümü ikram etti, sahne alan her sanatçı da Çal’ın üzümü ve domatesinden söz etti.

Festivalin son günü ‘En İyi Üzüm Yetiştiricisi’ yarışması da düzenlendi. Çekirdeksiz Yaş Üzüm Yarışması’nda ilk 3’e Hüseyin Ünal, Cihan Gençtürk ve Kafittin Ünal girdi. Çekirdeksiz kuru üzüm yarışmasında ise, ilk 3’e Mehmet Arslanşahin, Emin Çetin ve Mehmet Şahinarslan’ın üzümü girdi. Çal Karası yaş üzüm yarışmasında; Aynur Karagönlü birinciliği elde ederken, Gülcan Turgut ikinci, Hamdi Tala ise üçüncü oldu. Çal Karası kuru üzüm yarışmasında İbrahim Felek, Ahmet Sarıdemir ve Veli Yardım dereceye girdiler.

SERACILARA PLAKET VERİLDİ

Çal’da örtü altı seracılığı ilk başlatan 13 üreticiye de plaket verildi. Başkan Fethi Akcan, “Tarım Kenti Çal Projesi kapsamında başlattığımız örtü altı seracılık seferberliğinde bize güvenen ve yatırım yapan üreticilerimize teşekkür ediyorum. Bize bu insanlar güvendi ve destek verdi. 13 aslan yürekli çiftçi belki de Çal’ın kaderini değiştirecek. Yarınlarda daha fazla seralar yapılacak ve Çal daha iyi gelir elde edecek” diye konuştu.

Bu arada Başkan Akcan, Çal’da örtü altı seracılık projesinin ilk ayağında projeye büyük katkılarda bulunan işadamı Halil Öztürk ile Çal Belediyespor’a ayni ve maddi yardımlarını esirgemeyen Çallı işadamlarına plaket verildi.

MHP İL BAŞKANI İLK BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI

Festivali MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan’ın yanı sıra çok sayıda bürokrat, işadamı ve siyasetçi de ziyaret etti. MHP İl Başkana Cafer Birtürk, festivalin son günü, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için ilk başkan adaylarını açıkladı. Birtürk, “2014 yerel seçimlerini kazanıp, bu güne kadar iyi hizmetlerde bulunan ve Çal halkının gönlünde taht kuran Fethi Akcan, 31 Mart yerel seçimlerinde de Çal adayımızdır. Birlikte yürümeye devam edeceğiz” dedi.

AKCAN’DAN ÇAL’A; “BİRLİKTE YÜRÜMEYE DEVAM”

Çal’da düzenlenen festivale katılan herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Gücümüzü, güçlerinden aldığımız Çal halkına çok teşekkür ediyorum. Bize yine yalnız bırakmadılar. Mensubu olduğum siyasi partinin de şimdiden şahsımı aday olarak açıklaması, benim için de sürpriz oldu. Onlara da teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse, Çal halkı ile birlikte yürümeye devam edeceğiz. Çal’ın kaderini değiştirecek olan ‘Tarım Kenti Çal’ projesinin üzerinde ısrarla duracağız ve bu projeyi geliştireceğiz. Her zaman söylüyorum; Çal’da yaşayan herkes aynı sokağın çocuklarıdır ve hiçbir siyasi ayrım yapmadan yürüyüşümüze devam edeceğiz. Asla ayrımcı, ayıran olmayacağız. Birlik ve beraberlikten hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz” diye konuştu.

ÇALTEKYÜREKOLDUİLKADAYAÇIKLANDI
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu
10 KASIM DENİZLİ SANAYİ ODASI
Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı
Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı
Vali Coşkun: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe örnek olmuş bir liderdir"
Süt toplama merkezine giden kadın kullandığı traktörün altında kaldı
Denizli’de zehir tacirlerine operasyon: 21 tutuklama
Hurdaya dönen araçtan yaralı kurtuldu
Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti
Kontrolden çıkan otomobil uçurumdan aşağıya yuvarlandı
Kuralları hiçe sayan sürücüler kameralara yakalandı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
10 KASIM DTO
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
İLÇE HABERLERİ

Çameli’nin üreticisine Büyükşehir’den mazot desteği

Aniden bastıran sağanak yağış Tavas’ta taşkına neden oldu

CHP’li başkanlardan AK Partili Başkan Arslan’a tebrik ziyareti

Başkan Murat Kumral; "Büyüklerimizle aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadık"

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle