DENİZLİ’nin Çal ilçesinde doğaseverler ile fotoğraf tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği ve bölgeyi turizme açacak olan Çal Kısık Kanyonu’nda asma köprülü yürüyüş yolu 750 metreyi buldu. Çal Belediyesi’nin kendi olanakları ve kendi işçileriyle yapımına devam ettiği kanyonu 2021 yılında turizme kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Kanyon bittiğinde bölgemiz önemli bir turizm üstlerinden biri olacak” dedi.
Bizans ve Roma dönemlerine ait anıt mezarlar, eşsiz manzara ve zengin yaban hayatına sahip olan Çal Kısık Kanyonu'nun genişliği 80, derinliği ise 120 metreye ulaşıyor. Bölgeyi turizme açmak için kanyon projesini hazırlayıp hayata geçirdiklerini söyleyen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Bir yandan korona ile mücadele verip, rutin belediyecilik hizmetlerini yürütürken bir yandan da çok önemli bulduğumuz Çal Kısık Kanyonu Projesi’ni tamamlamak için mücadele ediyoruz. 3 bin metreye yakın yürüyüş yolunun olacağı kanyona cam teraslar, sosyal tesisler de yapılacak” dedi.
DEVLETTEN DESTEK BEKLİYORUZ
Türkiye’nin en uzun yürüyüş yoluna sahip kanyonun Çal Kısık Kanyonu olacağını sözlerine ekleyen Başkan Akcan, kanyonda zorlu alanlar olduğunu, işçilerinin büyük bir titizlikle çalışmaları yürüttüğünü kaydetti. Akcan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan kanyondaki çalışmalar için destek istediklerini belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı;
“Devletimizden bu önemli çalışma için destek bekliyoruz. Bu konuda dosyalar hazırlayıp ilgili bakanlıklara gösterdik. Eğer destek alırsak projeyi daha hızlı bir şekilde bitiririz. Ben ve ekibim; Çal kısık Kanyonu’nu bitirip, Çal’ı önemli bir turizm çekim merkezi haline getirmek için çıktığımız yoldan dönmeyeceğiz.”
Yorum Yazın