MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Büyükşehir ile örnek bir işe imza atıyoruz

Ana SayfaDenizli GündemBüyükşehir ile örnek bir işe imza atıyoruz
Büyükşehir ile örnek bir işe imza atıyoruz

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008 yılında Türkiye'de ilk kez işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya'yı ziyaret eden Bakan Varank, antik kentte restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Denizli'nin turizm potansiyelinde ciddi bir artış beklediklerini belirterek, Büyükşehir ile birlikte örnek bir işe imza attıklarını kaydetti.

27 October, 2020, Tuesday 08:48 3370
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Bir dizi ziyaret ve program için Denizli'ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Laodikya Antik Kenti'ni ziyaret etti. Bakan Varank'a Denizli Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Şahin Tin, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve davetliler eşlik etti. Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek'ten bilgi alan Bakan Varank, Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008 yılında Türkiye'de ilk kez işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına verdiği desteklerle ayağa kaldırılan antik kenti gezdi. Suriye Caddesi ve Tapınak A ile başlayan incelemede İncil'de adı geçen 7 kiliseden biri olan Laodikya Kilisesi'ni gezen Varank, Büyükşehir Belediyesinin ve GEKA'nın destekleri ile restorasyon çalışması sürdürülen 2200 yıllık Batı Tiyatrosu hakkında bilgi aldı.

 

"Laodikya'nın ziyaretçi sayısı 40 binden 200 bine çıktı"

 

Laodikya Antik Kenti'ndeki restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Denizli'nin turizm potansiyelinde ciddi bir artış beklediklerini belirten Varank, şunları kaydetti: "Biliyorsunuz bakanlığımızın en önemli ajandalarından bir tanesi de yerel kalkınmayı desteklemek. Bu manada kalkınma ajanslarıyla yerelin potansiyelini ortaya çıkaracak projelere destek veriyoruz. Laodikya'da da bundan önce bir kilisenin restorasyonuna destek vermiştik. Bu kilisenin restorasyonundan sonra Laodikya'nın ziyaretçi sayısı 40 binden 200 bine çıktı. Bundan sonraki dönemde de yine kalkınma ajansımızla ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte bu muhteşem antik kentteki diğer yapıları ortaya çıkarmak için projelere destek veriyoruz."

 

"Denizli'yi turizmin en önemli şehirlerinden biri haline getireceğiz"

 

Batı Tiyatrosu'nun restorasyon çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Bakan Varank, " Türkiye ve Anadolu coğrafyası antik tiyatrolar yönünden çok zengin. Arkamızda gördüğümüz eser 98,5 metre genişliğe sahip bir antik tiyatro. Tabi Anadolu medeniyetlerinin bu kadar zengin olması Türkiye'nin bunlara ev sahipliği yapması ve bunun da turizm anlamında büyük katkılar sağlamasını biz önemsiyoruz. Türkiye’nin her tarafında sanayiye ve teknolojiye yatırımın yanında şehirlerin potansiyelini ortaya çıkaracak çok farklı projeleri de destekliyoruz. Laodikya'da da böyle bir projeye destek vermekten mutluluk duyuyoruz. 2200 yıllık bir tarihe uzanan bir mekandan bahsediyoruz. Burada yaptığımız çalışmalarla Denizlimizi sanayi ve tarım şehri olmanın yanında turizmin de en önemli şehirlerinden biri haline getireceğiz" dedi.

 

Büyükşehir ile birlikte

 

Restorasyon çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi ile birlikte destek verdiklerini kaydeden Bakan Varank, "Bu antik tiyatro gün yüzüne çıkartıldığında hem burası bir ziyaret mekanı olacak hem de gerçek bir tiyatro olarak kullanılacak. Biz de Bakanlık olarak Kalkınma Ajansıyla buranın kazı çalışmalarına maddi destek sağlıyoruz" diye konuştu. Bakan Varank ve beraberindekiler daha sonra antik kentte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Büyükşehirileörnekbirişeimzaatıyoruz
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Emekli Evim emeklilerin ikinci yuvası oldu
Başkan Çavuşoğlu: “Denizli’nin kaynakları Denizli’ye…”
Buldan Emniyetin gururu oldular
Çameli 10. Kültür ve Turizm Festivali takvimi belirlendi
Honaz Belediyesinden şeffaf mali tablo: 2025 bütçesi fazla verdi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜRKYED Heyetini Kabul Etti
DSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU 2026 YILININ İLK TOPLANTISINI MODEL FABRİKADA GERÇEKLEŞTİRDİ
Denizli OSB Yönetimi vizyon projeleri ve yeni yatırımları anlattı
Çivril Belediye Başkanı Semih Dere vatandaşlar ile bir araya geldi
Çameli Belediyesinden kışa güçlü müdahale, yeni tuzlama aracı görevde
Merkezefendi Belediyesi personeline afet farkındalık ve çadır kurma eğitimi verildi
Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu
Denizli’de feci kaza; 2 genç hayatını kaybetti
Uşak-Denizli Karayolunda meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti
Tavas Belediyesi afetlere karşı hazırlığını güçlendiriyor
Darıveren Mahallesi’nin içme suyu hattı yenileniyor
PAMUKKALE’DE MÜZİK KURSLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI
GİRİŞLER VE EĞLENCE ÜCRETSİZ!
PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN BAYRAK SALDIRISINA ‘DEV’ TEPKİ
Denizli’de 5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Emekli Evim emeklilerin ikinci yuvası oldu

Buldan Emniyetin gururu oldular

Çameli 10. Kültür ve Turizm Festivali takvimi belirlendi

Denizli OSB Yönetimi vizyon projeleri ve yeni yatırımları anlattı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle