MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Başkan Zolan, biçerdöverle buğday hasadı başladı

Ana SayfaDenizli GündemBaşkan Zolan, biçerdöverle buğday hasadı başladı
Başkan Zolan, biçerdöverle buğday hasadı başladı

Denizlili binlerce çiftçinin toprakla buluşturduğu sertifikalı buğdayların hasadı, Belediye Başkan Osman Zolan'ın katılımıyla gerçekleşti. Biçerdöverle hasat yapan Başkan Zolan, “İnşallah desteklerimiz devam edecek ve el birliğiyle şehrimizi, ülkemizi daha ileriye, daha güzele götüreceğiz” dedi.

30 July, 2023, Sunday 17:04 630
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Denizlili binlerce çiftçinin toprakla buluşturduğu sertifikalı buğdayların hasadı, Belediye Başkan Osman Zolan'ın katılımıyla gerçekleşti. Biçerdöverle hasat yapan Başkan Zolan, “İnşallah desteklerimiz devam edecek ve el birliğiyle şehrimizi, ülkemizi daha ileriye, daha güzele götüreceğiz” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle bu yıl 4 bin 892 çiftçinin toprakla buluşturduğu bin 525 tonluk sertifikalı buğday, arpa ve yem bitkisi tohumlarının hasadı başladı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas ilçesinin Altınova Mahallesi’ndeki bir çiftçinin buğday tarlasında gerçekleştirilen hasada katıldı. Başkan Zolan’a Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer de eşlik etti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin çiftçilere yüzde 50 hibe ile verdiği sertifikalı buğdayın biçerdöverle hasadını yapan Başkan Osman Zolan, daha sonra sapla samandan ayrılan ürünü traktöre aktardı. Başkan Osman Zolan’ı biçerdöver kullandığını görenler hayretlerini gizleyemezken hasat renkli görüntülere sahne oldu.

“Kendi tahılımızı yeteri kadar üretmemiz gerekiyor”
Denizli’nin büyükşehir olmasının ardından kanunun verdiği yetkiyle çiftçi ve üreticilere de destek olduklarını ve bugüne kadar kırsala yönelik 50’nin üzerinde destek projesi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Zolan, “Bu projelerle her bir çiftçimize dokunmaya, onların daha fazla ve kaliteli üretmesine ve sonuçta daha fazla kazanmasına destek olmaya çalıştık” dedi. Buğdayın insanların temel gıda maddesi olduğuna değinen Başkan Zolan, “Bu ürünün yokluğu birçok sıkıntıya sebep verebiliyor. İşte bugün tahıl koridorunun kurulması ile ilgili dünya Türkiye’nin gözünün içine bakıyor. Kendi tahılımızı yeteri kadar üretmemiz gerekiyor. Bunun için Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokolle çiftçilerimize kalite ve üretimi daha da artıracak sertifikalı buğday tohumu desteği verdik” diye konuştu.

Yüzde 50 hibe ile verdikleri tohumları toprakla buluşturarak ülkeye kattıkları katma değer için tüm çiftçilere teşekkür eden Başkan Zolan, “İnşallah desteklerimiz devam edecek ve el birliğiyle şehrimizi, ülkemizi daha ileriye, daha güzele götüreceğiz. Bugün hasat zamanı. Biliyorsunuz hasat çok kıymetlidir. Bağda izin olsun, üzüm yemeye yüzün olsun, derler. Bizim çok şükür bu tarlada izimiz vardı, desteğimiz vardı. Hasada gelerek bu güzelliği yaşıyoruz. Ürünün kalitesine baktığımızda ise insanlarımızın yüzünün güldüğünü görüyoruz ve onlardan daha da mutlu oluyoruz. İnşallah daha kaliteli ve fazla üretim için çiftçilerimize desteklerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı. Hasadı yapılan sertifikalı buğdayların seneye tohum olarak da kullanılabileceğini kaydeden Başkan Zolan, “Sertifikalı tohumlarımız hasatlarla çoğalacak, şehrimizde kaliteli, verimli ve bol ürün elde edilmesinin mutluluğunu hep beraber yaşayacağız. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum, hasadımız bereketli olsun” ifadelerini kullandı.
(KK-MB-E)
 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli’nin Ekim ihracatı 413 milyon dolar oldu
Denizli Büyükşehir ara tatilde öğrencilerin yanında Öğrenciler ara tatili Büyükşehir ile daha verimli geçirecek
Güney’de kesintisiz ve sağlıklı içme suyu dönemi başlıyor Güney’e 7 Milyon TL’lik içme suyu yatırımıyla kalıcı çözüm
Denizli Büyükşehir’in LGS ve YKS test kitabı destek müracaatları başladı Denizli Büyükşehir ile eğitimde fırsat eşitliği
DTO, Kızılay Haftasında kan bağışının önemine dikkat çekti
Denizli Büyükşehir’den Japonya ile afet yönetimi iş birliği Denizli ile Japonya arasında afet yönetimi köprüsü kuruldu
Büyükşehir’den 10 Kasım’a özel anma programı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Ata’ya saygı dolu etkinlikler
DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu
Honaz’ın meşhur cennet hurmasının cips olarak sofralara yolculuğu başladı
Üretimden kopamayan Başkan Pütün; "10 yıl sonra tarım üretimi yapacak kimse kalmayacak"
Siber devriyelere takılan 353 şüpheli yakalandı
Denizli’de 251 bin hayvan şap hastalığına karşı aşılandı
DSO KASIM MECLİSİ: NİTELİKLİ İŞGÜCÜ İÇİN ORTAK AKIL ÇAĞRISI
MAKSİAD’tan Denizli Model Fabrika’ya Ziyaret
Buldan deve güreşlerine şap engeli
Ecogreen Enerji, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı
PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN VERGİ DUYURUSU: SON GÜN 1 ARALIK!
Denizli Büyükşehir’den koyun-koç desteği Bereketli Sürüler Projesi ile kırsalda üretime destek
Doğa harikası Saklıgöl eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor
Çameli Belediyesi, Sarıkavak Mahallesine sosyal tesis ve muhtarlık binası kazandırdı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Denizli’nin Ekim ihracatı 413 milyon dolar oldu

Denizli Büyükşehir ara tatilde öğrencilerin yanında Öğrenciler ara tatili Büyükşehir ile daha verimli geçirecek

Güney’de kesintisiz ve sağlıklı içme suyu dönemi başlıyor Güney’e 7 Milyon TL’lik içme suyu yatırımıyla kalıcı çözüm

Denizli Büyükşehir’in LGS ve YKS test kitabı destek müracaatları başladı Denizli Büyükşehir ile eğitimde fırsat eşitliği

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle