MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Başkan Şevik, “Meyve-Sebze Kurutma Tesisi’ni ziyaret etti.

Ana SayfaDenizli GündemBaşkan Şevik, “Meyve-Sebze Kurutma Tesisi’ni ziyaret etti.
Başkan Şevik, “Meyve-Sebze Kurutma Tesisi’ni ziyaret etti.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Yenicekent Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl hizmete giren 4U şirketine ait yaş meyve ve sebzelerin kurutulup, katma değerinin arttırılarak yurt içi ve yurt dışı satışının yapıldığı “Meyve-Sebze Kurutma Tesisi’ni ziyaret etti.

02 December, 2022, Friday 18:37 716
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  Yenicekent Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl hizmete giren 4U şirketine ait yaş meyve ve sebzelerin kurutulup, katma değerinin arttırılarak yurt içi ve yurt dışı satışının yapıldığı “Meyve-Sebze Kurutma Tesisi’ni ziyaret etti.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  işletmesini Tanser Saraç’ın üstlendiği 4U Meyve-Sebze Kurutma Tesisini ziyaret etti.  Başkan Şevik’e AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt, BBP Parti İlçe Başkanı Fevzi Mercan ile Belediye Meclis Üyesi Veli Tokdemir eşlik etti. Bölgede yetişen meyve sebzeleri kurutularak raf ömrünün uzatılması, ürünlerin katma değerinin arttırılarak daha yüksek maddi kazanç elde edilmesine imkân sağlayan tesis hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Şevik, çalışanlarla sohbet etti. 

Yenicekent Mahallesi’nde BULDAŞ’a ait 762 metrekarelik atıl durumdaki tekstil atölyesini 2021 yılında Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile 4U Seracılık ve Tarım Şirketi yetkilileri arasında imzalanan protokolle işletmeye açılmıştı. Tesiste bugün günde 6 ton yaş meyve ve sebze işlenerek, dünyanın dört bir tarafına ihraç ediliyor olmasının kendilerini sevindirdiği belirten Başkan Şevik, “Geçmişi 5500 yıl öncesine dayanan Tripolis Antik Kentine ev sahipliği yapan Yenicekent, turizm ve yetiştirdiği turfanda sultaniye çekirdeksiz üzümü ile de tanınıyor.  Oysa Buldan,   verimli toprakları, başat ürünler ile bir tarım kentidir. Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde tarıma destek verdik.  Belediye şirketimize ait atıl durumdaki tekstil atölyesini 4U şirketine kiralayarak, ilçemize yeni bir tesis kazandırmış olduk. Burası yalnızca Buldan’ın değil bölge tarımının da gelişmesine ve alternatif ürünlerin yetiştirilmesine öncülük edecektir. Burada bugün,   Buldan’ın yayla çileğinden, Honaz’ın cennet hurmasına, Çivril’in elmasından Finike’nin portakalına, kividen ayvaya, karnabahardan brokoliye kadar  çok sayıda  meyve ve sebze işlenerek ihraç edilmektedir” dedi.  

4U şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tanser Saraç ise tesisin günlük 16 ton yaş meyve sebze işleme kapasitesine sahip olduğunu vurgulayarak, “ Kapasitemizi her yıl artırıyoruz.  İki vardiya halinde çalışan 26 işçimiz var. Bunu 36’ya çıkararak üç vardiya olarak çalışmak istiyoruz.  Bunun için eleman alımına gittik ancak işçi bulmakta sıkıntı çekiyoruz” diye konuştu.

Daha sonra meyve ve sebze kurutma tesisini gezen Başkan Şevik ve beraberindekiler çalışanlara, çeşitli hediyeler takdim ederek, emeklerinden dolayı teşekkür ettiler.

 

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Pamukkale Üniversitesi’nde MEMNUNİYETSİZLİK derinleşiyor.
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu
Çivril Belediyesi tüm çalışanları için promosyon anlaşması yaptı
Çameli Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı
Başkan Pütün başpehlivan Çokalı ziyaret etti
Honaz Belediyesi kaynakları verimli kullanarak 17 bin dönüm araziyi suya kavuşturdu
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’ın Ara Tatil Mesajı
Başkan Kumral; "Çocuklarımız için okullarımıza desteğimizi sürdürüyoruz"
Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı
Başkan Tatık ve ailesine yapılan saldırı karşılıksız kalmadı
Ormana odun toplamaya giden yaşlı çiftin cansız bedenleri 2 gün sonra bulundu
Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi
Çamelili sanatçısı Cemil Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı
Turizm lisesi öğrencileri Almanya’da 90 günlük stajlarını tamamladı
Başkan Kepenek’ten Yaşlı Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret
Babadağ'da sosyal tesis inşaatı hızla devam ediyor
Yakalanan kundakçı suçunu itiraf etti
Tavaslı gençleri spora yönlendirmek amacıyla ‘Gençlik İçin Harekete Geç’ projesi başlatıldı
Öğrenciler iklim değişikliğine dikkat çekti
Çivril’de tarlada oluşan obruk korkuttu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Pamukkale Üniversitesi’nde MEMNUNİYETSİZLİK derinleşiyor.

Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu

Çivril Belediyesi tüm çalışanları için promosyon anlaşması yaptı

Çameli Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle