MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

BAŞKAN ÖZBAŞ, YAZAR-TİYATROCU ASLANKARA’YI AĞIRLADI

Ana SayfaIlçe HaberleriBAŞKAN ÖZBAŞ, YAZAR-TİYATROCU ASLANKARA’YI AĞIRLADI
BAŞKAN ÖZBAŞ, YAZAR-TİYATROCU ASLANKARA’YI AĞIRLADI

Kültür ve sanat alanında Türkiye’de adından söz ettiren Sarayköylü Yazar-Tiyatrocu Mehmet Sadık Aslankara, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ı ziyaret etti. Ziyaretinde Sarayköy’ü hiçbir zaman unutmadığını ve tüm eserlerinde ilçenin ismine yer verdiğini aktardı.

28 July, 2020, Tuesday 11:13 5249
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Kültür sanat dünyasının önemli isimlerinden Sarayköylü 72 yaşındaki Yazar-Tiyatrocu Mehmet Sadık Aslankara, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ı ziyaret etti. Ziyarette Aslankara’ya müze eğitmeni Ali Armağan Daloğlu, şair Figen Şentürk ve yazar Hakkı Hakan  Tok eşlik etti.

SARAYKÖY’Ü UNUTMADIM
Ziyarette Sarayköy’ü hiçbir zaman unutmadığını dile getiren Yazar-Tiyatrocu Aslankara, “Sarayköy benim memleketim. Nerede doğduğumu sorduklarında her zaman Sarayköy derim. Oyunlarımda ve romanlarımda mutlaka Sarayköy’ü yazarım, gittiğim yerlerde anlatırım. Sarayköy’de belediye bünyesinde açılan Tiyatro Kulübü beni çok mutlu etti. Bir gün atölye eğitimlerinde öğrencilerle bir araya gelerek çalışma yapmak isterim” dedi.

Ziyarette ilçenin kültür sanat yatırımlarını konuştuklarını aktaran Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Sarayköyümüz ve Denizlimiz için önemli bir değer olan hemşehrimiz yazar-tiyatrocu Sadık Aslankara beyefendiyi ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. İlçemize kültür sanatta bu zamana kadar neler yaptığımızı kendisiyle paylaştık. ‘Birlikte daha neler yapabiliriz’ diye konuştu. Biz kendisini ve beraberinde müze eğitmeni Ali Armağan Daloğlu, şair Figen Şentürk ve hemşehrimiz yazar Hakkı Hakan Tok'u ağırlamaktan çok memnun olduk” dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Özbaş, Aslankara’ya ve beraberindeki misafirlerine Emin Aslan Tokat’ın kaleme aldığı Milli Mücadelede Sarayköy Hatıralarım kitabı ile Sarayköy türkülerinin yer aldığı CD’yi hediye etti.

 MEHMET SADIK ASLANKARA KİMDİR?
Mehmet Sadık Aslankara, yazar, tiyatrocu, belgesel sinemacı. 12 Aralık 1948'de Sarayköy'de doğdu. Tiyatroya ilk profesyonel adımını 1968'de, Ankara'da Halk Oyuncuları Sahnesi'nde attı. 1969'da Vasıf Öngören ve arkadaşlarıyla birlikte Ankara Birliği Sahnesi'nin kurucuları arasında yer aldı. 1982'de Denizli Tiyatrosu'nu, 1989'da bunun uzantısı olan de Tiyatrosu'nu kurdu.

 Son iki toplulukta otuzu aşkın oyun yönetti, bu oyunların bir bölümünde rol aldı. 1976'dan başlayarak TRT Televizyonları için de çalıştı. 1983'te başlayan belgesel sinema çalışmalarını, eylemli tiyatroya ara verdiği 1994'ten itibaren belgesel yönetmeni olarak sürdürdü, bugüne dek yirmi beş kadar belgeselin yönetmenliğini yaptı.

Yazın, tiyatro, belgesel sinema alanında çeşitli ödüller aldı. Yayınlanmış kitapları: Kevser'di (Oyun, 1989), Bin Yüz Bir Giz (roman, 1993), Selgesus'ta Buse (roman, 1996), Cumhuriyetimizin 75. Yılında Ormancılığımız (derleme, 2000). Kitaplaştırmadığı ödüllü dosyaları: Kör Memdali'nin Çınar Ağacı (roman, 1990) ve Ev-Ses (oyun, 1992). Uykusu Sakız.

BAŞKANÖZBAŞYAZAR-TİYATROCUASLANKARA’YIAĞIRLADI
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Vali Coşkun: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe örnek olmuş bir liderdir"
Süt toplama merkezine giden kadın kullandığı traktörün altında kaldı
Denizli’de zehir tacirlerine operasyon: 21 tutuklama
Hurdaya dönen araçtan yaralı kurtuldu
Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti
Kontrolden çıkan otomobil uçurumdan aşağıya yuvarlandı
Kuralları hiçe sayan sürücüler kameralara yakalandı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
10 KASIM DTO
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu
Çivril Belediyesi tüm çalışanları için promosyon anlaşması yaptı
Çameli Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı
Başkan Pütün başpehlivan Çokalı ziyaret etti
Honaz Belediyesi kaynakları verimli kullanarak 17 bin dönüm araziyi suya kavuşturdu
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’ın Ara Tatil Mesajı
Başkan Kumral; "Çocuklarımız için okullarımıza desteğimizi sürdürüyoruz"
Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı
Başkan Tatık ve ailesine yapılan saldırı karşılıksız kalmadı
Ormana odun toplamaya giden yaşlı çiftin cansız bedenleri 2 gün sonra bulundu
Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
İLÇE HABERLERİ

Çameli’nin üreticisine Büyükşehir’den mazot desteği

Aniden bastıran sağanak yağış Tavas’ta taşkına neden oldu

CHP’li başkanlardan AK Partili Başkan Arslan’a tebrik ziyareti

Başkan Murat Kumral; "Büyüklerimizle aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadık"

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle