Moderatörlüğünü Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın yaptığı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile “Türkiye İçin Değişim Başlıyor, Denizli İş Dünyası Buluşması” istişare toplantısı, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. İş dünyası, kamu bankaları ve Bakanlık üst düzey bürokratlarıyla yapılan toplantıda, açış konuşmasını Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan yaptı.
BAŞKAN ERDOĞAN: “STRATEJİK YATIRIMLARDA DENİZLİ’NİN DE YER ALMASINI İSTİYORUZ"
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Denizli’de iş dünyası ile bir araya geldi. Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, Denizli ve ekonomisi hakkında bilgiler verdi; “Denizli’mizde yakınmak yok; çalışmak var!..7 gün 24 saat çarkların hiç durmadığı, hayatın mola vermediği, çalışkanlığı ve girişimciliğiyle bilinen Denizli’miz, ülkemizin 9’uncu ihracatçı şehridir. Savunma sanayine yönelik girişimlerimiz, yerli uçak ve helikopter üretimimiz ve milli otomobilimiz gibi stratejik yatırımlarda, Denizli’mizin de yer almasını istiyoruz! Yerli otomobilimizin yedek parça ve aksamlarını Denizli’de üretebileceğimizle ilgili, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Otomobil Girişim Grubu nezdinde görüşmelerde bulunduk. İlgili yerlere, bu konudaki talebimizi yazılı bildirdik. Sizden, bu konuda da destek görmeyi arzu ediyoruz!” dedi.
BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİ GIDA İHTİSAS OSB’NİN, TOKİ ELİYLE İNŞA EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ”
Denizli’nin ihracatının 63’ünün Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapıldığını dile getiren Başkan Erdoğan, “55 ülkeye kuruyemiş imalat makineleri ile mermer kesim ve işleme makineleri ihraç etmekteyiz. 70 ülkeye, 76 çeşit tarım ürünü satmaktayız. Çiftçimizin ürettiğinin değerinde alınıp satılması ve gıda işletmelerinin standart ürün temin edebilmeleri için lisanslı depoculuk tesisi gerekiyor. Gerekli fizibilite tamamlandı. Yerimiz ve projemiz hazır. Olmazsa olmazımız dediğimiz, sadece Denizli’ye değil bölgeye hizmet edecek olan 50 bin tonluk lisanslı depoculuk tesisini, Denizlili üreticilerimize kazandırmak için finansman desteğinizi bekliyoruz. Şehrimiz, tarım ve hayvancılık alanındaki çok sayıda üründe, 81 il arasında ilk 3’te yer alıyor. Yurt genelindeki başarılı çalışmalarıyla takdir ettiğimiz Toplu Konut İdaresi’nin, Denizli’mizde Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi inşa etmesini istiyoruz.” diye konuştu.
BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİ'DE SANAYİMİZİ ÇEŞİTLENDİRECEĞİZ”
Denizli Ticaret Odası’nın girişimleriyle AB fonlarından 5 milyon Euro hibe sağlanarak, Denizli'de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’ni başlattıklarını anlatan Erdoğan, “Bu projeyle, Denizli Organize Sanayi Bölgemizdeki 2000 metrekarelik kapalı alanda son teknoloji makine parkı oluşturup, yenilikçi fikirlere yaşama imkânı tanıyacağız. Bu sayede, araştırmacılarımız, inovatif ürünlerde numune üretim yapabilecekler. Uçaktan drona, helikopterden araba ve gitar parçasına kadar geniş bir yelpazede, hatta yenilikçi giyilebilir elektronik tekstil ürünleri ile damar içi ilaç uygulamalarında kullanılan ileri teknoloji ürünlere kadar, farklı üretimlerin önünü açacağız; sanayimizi çeşitlendireceğiz!” dedi.
BAŞKAN ERDOĞAN: "TURİZM VE TİCARETİMİZİ ARTTIRMAK İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ"
Başkan Erdoğan, Denizli’nin gücüne güç katmak için şehir olarak, Denizli-Aydın Otobanı’nın yapılmasını, ihracatçımızın yük taşımacılığında limanlara ulaşımını sağlayan demiryollarının modernize edilerek, yüksek hızlı ve çift hatlı hale getirilmesini istediklerini de dile getirdi. Erdoğan, “Öte yandan, ağırladığı turist sayısıyla, ülke turizminde 5’inci sırada yer alan Denizli’miz ile Antalya-Denizli-İzmir hattındaki turistik kentlerin, yüksek hızlı trenle birbirine bağlanması gerekmektedir. Bu; insanımızın işini, kazancını ve ekonomimize katkısını hızla artıracaktır. Turizm ile ticaretimizi, daha da canlandıracaktır.” diye konuştu.
MÜJDELER ÜST ÜSTE GELDİ
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tekstilin anavatanı olarak anılan Denizli'de, iş dünyasına dair müjdeleri üst üste açıkladı. Öncelikle, DTO Başkanı Erdoğan'ın “Denizli olarak istiyoruz; bekliyoruz.” dediği Denizli-Aydın Otobanı ile ilgili imzayı atarak yola çıktığını anlatan Bakan Albayrak, ikinci müjdeyi de Denizli'nin lokomotif sektörü tekstilciler için verdi.
BİRİ DENİZLİ'YE DİĞERİ TEKSTİLCİYE, İKİ MÜJDE BİRDEN VERDİ
Denizli İş Dünyası Buluşması'nda, tekstil özelinde rekabet gücünü artırmak için yeni bir finansman program hazırladıklarını duyuran Bakan Albayrak, tekstil sektörü için hazırlanan yeni finansman paketinin ayrıntılarını da paylaştı... Tekstil sektörü, imalatta 60 ay vadeli sabit 9 faizli kredi kullanabilecek. Ticaret erbabına da, 9 aya kadar anapara ödemesiz kredi imkanı sunulacak.
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, “İstihdam, katma değer ve ihracata bağlı olarak tekstil ve hazır giyim sektörünün desteklenmesi amacıyla yeni bir finansman programı hazırladık. Sektör değer zinciri içerisinde yer alan, ham madde üretiminden perakende ticarete kadar tüm tekstil ve hazır giyim faaliyetlerini kapsayan genel bir paket bu. İşletme ve yatırım kredisi olarak ikiye ayırdık.” diye konuştu.
BAKAN ALBAYRAK: "ÜLKEMİZ İÇİN BU DAHA BAŞLANGIÇ; DAHA DA İYİ OLACAĞIZ!"
2019'u beklentinin üzerinde bir büyümeyle kapattıklarını dile getiren Bakan Albayrak, “(Türkiye küçülecek) diyorlardı; son bir yılda yaşanan tüm gelişmelere rağmen 2019’u, son çeyreğinde 6 büyümeyle kapattık. Ocak ve şubat ayında veriler çok iyi geldi; bununla birlikte son çeyrek rakamından da çok daha iyi bir ilk çeyrek büyüme verisi gelecek. Güçlü şekilde ayakları yere sağlam basan bir ülke noktasındayız. Bu daha başlangıç; daha da iyi olacak!” dedi.
Yorum Yazın