MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

BAŞARILI KADIN GİRİŞİMCİ, DENİZLİ’NİN GURURU OLDU

Ana SayfaDtoBAŞARILI KADIN GİRİŞİMCİ, DENİZLİ’NİN GURURU OLDU
BAŞARILI KADIN GİRİŞİMCİ, DENİZLİ’NİN GURURU OLDU

TOBB, Habitat Derneği, İstanbul teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Coca-Cola Türkiye iş birliğiyle 2018’den beri yürütülen Kız Kardeşim Projesi kapsamındaki Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı Finali’ne, Denizli adını altın harflerle yazdırdı.

06 September, 2019, Friday 13:17 10600
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, ilk 10’a girerek hibe desteğini hak eden Denizlili başarılı kadın girişimci Akyayla Kahvaltı Evi’nin sahibi Tennur Çıldır’ı kutladı; başarılarının artarak sürmesini diledi. Ayrıca, koordinatörü oldukları TOBB Denizli Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile Denizli Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Ebru Aslan’a da, organizasyondaki emeklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı’nın 3’üncü aşaması olan İstanbul Lezzet Kampı'nda, 27 ilden 27 katılımcı buluştu. Katılımcılar, 2 gün boyunca süren etkinlikte, işletme yönetimi, gastronomi ve sosyal medya eğitimi aldı. Girişimci kadınlar, eğitimin sonunda ise jüri karşısına çıkarak, girişimlerinin başlangıcından, amaç ve hedeflerine kadar tüm ayrıntılarını anlattılar; marifetlerini ortaya koydular.

10 BÜYÜK ÖDÜLDEN BİRİNİ, DENİZLİLİ KADIN GİRİŞİMCİ TENNUR ÇILDIR ALDI

Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı final jürisi, organizasyona Denizli’den katılan Tennur Çıldır’ı, girişiminde başarılı buldu ve örnek 10 kadın girişimciden biri olarak seçti. Değerlendirme sonunda finale kalan Denizli, Muğla, Nevşehir, Diyarbakır, Elazığ, Kayseri, Konya, Kırklareli, Mersin ve Şanlıurfa’dan toplam 10 kadın işletmeciye, girişimcilik hibesi ile işlerini geliştirmeleri için 25.000 TL’lik maddi destek sağlandı.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ve Denizli Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi ile güzel bir organizasyonu daha geride bıraktıklarına dikkat çekti. Başkan Erdoğan, “Denizli’mizin girişimciliğini bir kez daha tescilleyen örnek çabasıyla bizi gururlandıran Akyayla Kahvaltı Evi’nin sahibi sayın Tennur Çıldır’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. DTO olarak Koordinatörlüğünü yürüttüğümüz TOBB Denizli Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile Denizli Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Ebru Aslan’a da, organizasyondaki çabalarından ve büyük beğeni toplayan çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Kadın girişimcilerimiz, bir kez daha üstlendikleri işin hakkını verdiler; bizleri de sevindirdiler.” dedi.

2 YILDA 9 BİN GİRİŞİMCİ KADINA ULAŞILACAK

Kız Kardeşim Projesi ile, kadınların bölgesel ekonomik kalkınmada etkin rol almalarının sağlanmasının yanında ekonomik hayata katılım konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesini amaçlanıyor. 2019’un sonuna kadar, proje sayesinde 9.000 kadına ulaşılması hedeflendi.

Yerel eğitimlere ek olarak bu yıl Nisan ile Ağustos ayları arasında Yerel Lezzet Girişimciliği Programı başlatıldı ve 3 aşama halinde tamamlandı.

Restoranında veya lokantasında bölgenin yerel bir yemeğini yapan, restoranının veya lokantasının başka şubesi bulunmayan, yanında en fazla 5 kişi çalıştıran, işini büyütmek isteyen, bu motivasyona sahip ve öğrenmeye açık olan, girişimci motivasyonuna sahip ve istekli, yerel lezzetlere ilgi duyan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyenler programa kabul edildi.

DENİZLİ’DE ÖN ELEMESİ OLDU

ÖN ELEMEYİ GEÇENLER İÇİN İSTANBUL’DA LEZZET KAMPI DÜZENLENDİ

 

Başvuruların internet aracılığıyla alınmasının ardından değerlendirme süreci başlatıldı ve yerelde ön elemeler gerçekleştirildi. Denizli’deki ön elemeye, DTO ev sahipliği yaptı. Denizli Ticaret Odası hizmet binasındaki ön elemeyi kazanan girişimci Tennur Çıldır ile diğer illerden gelen kadın girişimciler ise, İstanbul’daki Lezzet Kampı’na alındı. Kampa özel müfredatla hızlandırılmış eğitim alanlar arasından ilk 10 seçildi ve Girişimcilik Hibesi ile desteklendi.

Yerel mutfak alanında deneyimli ve tecrübeli isimler ücretsiz gerçekleştirdikleri hibe başvurusunun ardından restoran, lokanta, küçük işletme sahibi kadınlardan eğitimler için de herhangi bir ücret talep edilmedi.

Unutulmaya yüz tutmuş veya hali hazırda yerelde üretilen lezzetlerin tanıtımı ve görünürlüğünü ön plana çıkartarak, bunları üreten kadınların sosyal ve ekonomik konumlarının güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan organizasyon, başarılı bulduğu örnek kadın girişimcilerin işletmelerini geliştirebilmelerine yönelik markalaşma desteği yanında maddi katkı da sağladı.

DESTEKLER, KÜÇÜK ÇAPTAKİ ÜRETİCİLERİN ÖNÜNÜ AÇTI

3 günlük Kız Kardeşim Yerel Lezzet Girişimcilik Kampı, yerel mutfak hikayelerinin ortaya çıkarılmasının yanı sıra, sürecin sonunda Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile örtüşen kriterler ışığında oluşturulan gıda topluluğuyla, küçük üreticinin de önünü açtı.

Başarılı kadın girişimciler, 3 ay boyunca danışmanlarla görüşmeler gerçekleştirerek işletmelerini geliştirmeye devam edecekler.

BAŞARILIKADINGİRİŞİMCİDENİZLİ’NİNGURURUOLDU
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Kamyonda tüfekle vurulmuş halde ölü bulundu
İş kazasında hayatını kaybeden belediye personeli toprağa verildi
Fedakar Vali Atik; "Ben hastalığı Hatay'da depremde çalışırken yendim"
DGC Başkanlığına Özkan Tokmak seçildi
Yangının yaralarını Sevgi Eli sardı
Kalpten gelen notalar yarınlara umut oldu
Denizli Hayvancılığında Sağlık, Üretim ve Güç Bir Arada
Başkan Tefenlili’den 6 Şubat Depremi Anma Mesajı
Başkan Çavuşoğlu’na DEBAK ekibinden ziyaret
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
PAMUKKALE BELEDİYESİ, 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLİYOR
Başkan Doğan; "Merkezefendi’yi güvenli hale getirmek için kararlılıkla çalışıyoruz"
Vali Köşger; "Asrın felaketlerinde dayanışmanın en güçlü örneklerini sergilemiştir"
Özel Tekden Hastanesi kansere farkındalık için gökyüzünü renklendirdi
Denizli OSB’de ‘Dijital Dönüşüm’ paneli gerçekleşti
Küçük bir mektupla yıllar sonra gelen büyük vefa
Zabıtadan erişilebilirlik denetimi
Dünya Kanser Gününde hastalar bir araya geldi
Araçta erkek cesedi bulundu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DTO

DTO Başkanı Erdoğan; "100 milyar TL’lik finansman paketi, imalat sanayimize güç katacaktır"

Başkan Erdoğan, Türkiye-Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumuna katıldı

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRILARA SERT TEPKİ

DTO Başkanı Erdoğan; "İhracatçı sayımızı çoğaltarak üretimimizi artırmayı hedefliyoruz"

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle