MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Ahilik kültürü yaşatılıyor

Ana SayfaDenizli GündemAhilik kültürü yaşatılıyor
Ahilik kültürü yaşatılıyor

Ahi Evran-ı Veli Yılı etkinlikleri kapsamında Denizli'de düzenlenen "Denizli'de Ticaretin Derin Kökleri: Ahilik ve Altıneller Festivali" resmi açılış programı kortejle başlayacak. Tüm vatandaşların davetli olduğu kortej 13 Eylül saat 12.00’de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndan başlayacak, festival alanında birbirinden renkli gösteriler Denizlililerle buluşacak.

10 September, 2021, Friday 13:42 3210
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın desteklediği, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Türk Ocakları Denizli Şubesi işbirliğinde Ulu Camii yanında hazırlanan festival alanında gerçekleştirilecek "Denizli'de Ticaretin Derin Kökleri: Ahilik ve Altıneller Festivali" resmi açılış programı kortejle başlayacak. Ahi Evran-ı Veli'nin doğumunun 850. yılı anısına UNESCO tarafından ilan edilen "Ahi Evran-ı Veli Yılı" etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve tüm Denizlililerin davetli olduğu program 13 Eylül Pazartesi günü saat 09.30’da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayacak. Protokol ziyaretlerinin ardından saat 12.00’de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndan festival alanına Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde kortej düzenlenecek. Festival alanında ise şet kuşatma töreni, Ahilik ödül töreni ve ustaların birbirinden renkli performans gösterileri gerçekleştirilecek. Festival alanında gün boyu sürecek kaybolan el sanatları ile ilgili malzeme sergisi ise davetlilerin beğenisine sunulacak.

 

İlk gün akşam konser

 

Festivalin ilk gün akşamı ise saat 21.00’de TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı Eliz Avaroğlu’nun Türk Sanat Müziği konseri gerçekleştirilecek. Ulu sami yanındaki festival alanında 1 hafta boyunca sürecek etkinlikler her gün sabah saat 10.00 ila saat 20.00 arasında yapılacak. Bu kapsamda 27'si Türkiye’nin çeşitli kentlerinden, 13’ü ise Türk dünyası ülkelerinden olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı toplam 40 el sanatları ustası birbirinden özel performanslarını Denizlililer için gerçekleştirecek. Program boyunca performans gösterileri, sergiler, panel ve etkinliklerin yanı sıra müzik dinletileri, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Ahilik oyunu gösterimi, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları gösterileri ile Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ile TRT’nin birbirinden kıymetli sanatçılarının konserleri gerçekleştirilecek.

Ahilikkültürüyaşatılıyor
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

DTB’DEN MISIR'DA TARIM VE GIDA ODAKLI İŞ BİRLİĞİ HAMLESİ
Denizli Ata’sını karşılamaya hazırlanıyor
Başkan Çavuşoğlu’ndan Atatürk’ün Denizli ziyaretinin yıldönümüne anlamlı mesaj
Güvenlik önlemleri alınmadan traverten taşıyan kamyona 25 bin lira ceza kesildi
Başkan Erdoğan, Türkiye-Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumuna katıldı
İş için şehir dışına çıkan koca, döndüğünde evini boş buldu
Denizli'de ulaşım desteğinde başvurular 8 Şubat'ta sona eriyor
Denizli’nin ocak ayı ihracatı 370 milyon dolar oldu
Büyükşehir’in bitmeyen iyilik mesaisi
BAŞKAN ERTEMUR’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI
Merkezefendi Kent Tiyatrosu'nun Şubat ayı oyun takvimi yayınlandı
Başkan Doğan’dan Berat Kandili mesajı
Başkan Tatık: "Berat Kandili gönüllerimizi birleştirsin"
Çameli Belediyespor Süper Amatör için Play-Off’a kaldı
Başkan Arslan, "Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan mübarek Berat Kandili’ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz"
Trafiği tehlikeye düşüren motosiklet sürücüsüne ceza
Yalnız yaşayan işitme engelli vatandaş evinde ölü bulundu
Honaz'da sömestr eğlencesi müzikle renklendi
Balkonda montaj sırasında düşen işçi hayatını kaybetti
Meteoroloji’den Denizli için fırtına uyarısı
Meteoroloji’den Denizli için fırtına uyarısı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Başkan Çavuşoğlu’ndan Atatürk’ün Denizli ziyaretinin yıldönümüne anlamlı mesaj

Güvenlik önlemleri alınmadan traverten taşıyan kamyona 25 bin lira ceza kesildi

İş için şehir dışına çıkan koca, döndüğünde evini boş buldu

Denizli'de ulaşım desteğinde başvurular 8 Şubat'ta sona eriyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle