MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Afyonkarahisar, Dünya Motokros Şampiyonası'na hazırlanıyor

Ana SayfaSporAfyonkarahisar, Dünya Motokros Şampiyonası'na hazırlanıyor
Afyonkarahisar, Dünya Motokros Şampiyonası'na hazırlanıyor
07 April, 2018, Saturday 13:15 2527
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

TRENTO (AA) - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Afyon'da 1-2 Eylül'de düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası'nın 18. ayak yarışında Türkiye'ye yakışır bir ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi.

"Spor Turizmin Geleceğidir" sloganı ile yola çıkan Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu, İtalya'nın Trento şehrinde Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle hem Türkiye hem de Afyon'un tanıtımını gerçekleştirdi.

İtalya'daki etap öncesi Türk organizasyon komitesi, Dünya Motosiklet Federasyonu yetkilileri, takım yöneticileri, sporcular ve medya ile bir araya geldi. Tanıtıma Dünya Motosiklet Federasyonu Avrupa Başkanı Wolfgang Srb, Youth Stream Başkanı Giuseppe Luongo, Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hüseyin Öztürk, Türkiye Motosiklet Federasyonu Teknik Asbaşkanı Ogün Baysan, İdari Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Vefa ve idareciler katıldı.

"En iyisini yapacağız"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, AA'ya yaptığı açıklamada, sporu turizmin önemli bir ürünü haline getirmek istediklerini ifade etti.

Sekiz aylık tanıtım çalışmalarını İtalya'da sergilediklerini belirten Akülke, şunları kaydetti:

"Afyon'daki Dünya Motokros Şampiyonası'nın tanıtımını yaparken bir taraftan Türkiye'nin tüm güzelliklerini İtalya'da hem yabancı basın mensuplarına hem sporculara hem de takımlara izlettirdik. İnşallah Dünya Şampiyonası'nın Afyon ayağında da istediğimiz ilgiyi görür ve Türkiye'ye layık bir organizasyonla ev sahipliği yapmış oluruz. Türkiye artık en iyi organizasyonları yapıyor. Motosiklet Federasyonu olarak Türkiye'ye layık işler yapmaya çalışıyoruz. Artık sporu sadece spor olarak değil, turizmin çok önemli bir ürünü haline getirmek istiyoruz. Başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığına çok teşekkür ediyorum. İlk defa bir sportif organizasyonda herkes bir arada. Böyle bir güçle biz de Türkiye'de en iyisini yapacağız."

"36 ülkeden sporcu bekliyoruz"

Dünya Motokros Şampiyonası için neden Afyonkarahisar kentinin seçildiği ile ilgili gelen bir soruya yanıt veren Akülke, şunları aktardı:

"Bu sorunun cevabını sizler de gördünüz. Burada (İtalya) şehir merkezinden yarım saat uzaklıkta bir köyde Dünya Şampiyonası yapılıyor. Biz Türkiye'nin göbeğinde, iki saatte 30 milyon insanın gelebileceği ve 3 denize ulaşan, Anadolu'ya açılan bir kapımızda Dünya Şampiyonası yapıyoruz. Pistin yanında bir otelimiz var. 10-12 tane 5 yıldızlı otel ve yürüyüş mesafesinde. 15 bin yatak kapasitemiz büyük bir koz. 36 ülkeden sporcu bekliyoruz, toplamda ise 80 önemli sporcu yarışacak."

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Spor Toto, Afyonkarahisar Belediyesinin katkıları ile gerçekleştirilecek "MXGP Of Turkey", canlı yayınlarla 802 milyondan fazla televizyon izleyicisine ulaşacak.

Luongo: Afyon'daki yarış harika olacak

Türkiye yarışını sabırsızlıkla beklediklerini belirten Youth Stream Başkanı Giuseppe Luongo, "Türkiye Motosiklet Federasyonu ile yaptığımız toplantılarda, organizasyona ne kadar hazır olduklarını bize ispatladılar. Afyon'daki yarış bu nedenle harika olacak. Türkiye çok büyük bir ülke. Motokros, Türkiye'de giderek gelişiyor. Federasyon, yerel yönetim ve uluslararası organizasyon komitesi olarak ilk kez düzenlenecek bu görkemli yarışın sezonun en iyi mücadelesi olmasını bekliyoruz. Buradaki sunumda da gördük ki bu çok mümkün. Motorsporları tutkunları ve Türk seyirciler muhteşem bir yarış izleyecekler." değerlendirmesinde bulundu.

AfyonkarahisarDünyaMotokrosŞampiyonası'nahazırlanıyor
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizlili sporcu, vücut geliştirmede IFBB Pro Card sahibi oldu
DTO, Kırgız Cumhuriyeti temsilcileriyle ticari köprünün temellerini attı
Bel fıtığı tedavisinde gelişen yeni yöntemler hastanın konforunu artırıp, yatış süresini azalttı
Denizli’ye binlerce uyuşturucu hap getiren 3 tacir yakalandı
Genel Müdür Yıldırım, Denizli Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesini ziyaret etti
Başkan Erdoğan şehitler için taziye mesajı yayımladı
Denizli'de zehir taciri ve aranan şahsı yakalayan mahalle bekçileri ödüllendirildi
Çivril Belediyesi şap hastalığına karşı çiftçinin yanında
Denizli'de halk otobüslerinin ateşi yükseldi
Denizli OSB’den doğaya ve geleceğe yatırım
Denizli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu
Dönercide çıkan yangın paniğe yol açtı
Merkezefendi Belediyesi Atatürk’ü anlamlı bir konserle yad etti
Servergazi Devlet Hastanesi Denizli'de bir ilke imza attı
Çalışmayan motorunu yakıp, karşısına geçip izledi
Çocuk gelişiminde kırmızı bayraklara dikkat
Orman yangınında alevlere sütle müdahale etti
Denizli İdman Yurdu’nun 8 futbolcusu bahis listesinde yer aldı
Honaz ekonomisi Tarım ve Alışveriş Festivaliyle canlandı
Başkan Saruhan yönetimiyle birlikte Başöğretmenin huzuruna çıktı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SPOR

Merkezefendi'de off-road heyecanı yaşandı

Lykos Yarı Maratonu sporcuları Pamukkale'de buluşturdu

Genç milli boksör Avrupa üçüncüsü oldu

Yılmaz Vural amatör spor kulüplerine destek için Merkezefendi’de

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle