MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Afrin merkezinde teröristlerin durdurduğu eğitim yeniden başladı

Ana SayfaGündemAfrin merkezinde teröristlerin durdurduğu eğitim yeniden başladı
Afrin merkezinde teröristlerin durdurduğu eğitim yeniden başladı

Zeytin Dalı Harekatı'nda YPG/PKK'dan kurtarılan Afrin'deki okullarda duran eğitim faaliyetleri yeniden hız kazandı. İlçe merkezinde çatışma yaşanmamasına rağmen örgütün eğitimi durdurması nedeniyle kaybolan zaman telafi edilmeye çalışılıyor.

02 June, 2018, Saturday 17:15 2177
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

AFRİN (AA) - ÖMER KOPARAN - Suriye'de Zeytin Dalı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Afrin ilçe merkezinde, örgütün durdurduğu eğitim-öğretim faaliyetleri Türkiye'nin desteğiyle yeniden başlatıldı.

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Afrin'de, kırsal bölgelerin teröristlerden kurtarılmasından kısa süre sonra eğitim-öğretim faaliyetleri yeniden başlamıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) harekatın son aşamasında ele geçirdiği ilçe merkezinde ise öğrenciler terör örgütü tarafından mağdur edilmişti.

TSK ve ÖSO'nun ilçe merkezine yönelik saldırı düzenlememesi ve bölgede çatışma yaşanmamasına rağmen YPG/PKK, okulları kapatarak faaliyetleri durdurmuştu.

Zeytin Dalı Harekatı'yla 18 Mart'ta ilçe merkezinin alınması, bombalı tuzaklardan arındırılarak güvenli hale getirilmesi ve halkın önemli bölümünün evlerine dönerek hayatın olağan akışına kavuşmasıyla öğrencilere yönelik çalışmalar yeniden hız kazandı.

Bu kapsamda, Türkiye'nin desteğiyle okullarda hızlandırılmış eğitim faaliyetleri başlatıldı.

Eğitim seferberliğinin yaşandığı ilçe merkezindeki El-İttihat Okulu, yaklaşık bir haftadır orta okul ve lise çağındaki öğrenciler için hızlandırılmış ders programları düzenliyor.

Yaklaşık 450 ila 500 arasında öğrencinin ders başı yaptığı okuldaki eğitim ise gönüllü öğretmenlere emanet.

"PYD siyasi amaçları için okulları kullanıyordu"

Afrin Meclis Başkan Yardımcısı ve İlçe Eğitim Ofisi Sorumlusu Abdo Nebhen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrin ilçe merkezindeki bir okulda gerekli hazırlıkların tamamlanmasıyla eğitime başladıklarını belirtti.

"450 ila 500 civarında öğrenciye hızlandırılmış eğitim vererek, bu yılki eğitim-öğretim döneminin boşa gitmemesini sağlayacağız." diyen Nebhen, Suriyeli öğretmenlerin gönüllü olarak derslere katıldığını kaydetti.

Türkiye'ye Afrin'deki eğitim çalışmalarına verdiği destekten dolayı teşekkür eden Nebhen, "Eskiden Afrin'de eğitim yoktu' diyemeyiz ancak PYD, siyasi amaçları için okulları kullanıyordu. Kürtçe'yi zorunlu yaptı. Din derslerini çıkartarak yerine örgütün savunduğu ideolojileri getirdi." ifadelerini kullandı.

Nebhen, kırtasiye malzemelerinin temini ve kitap sayısının yetersizliği nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Eğitim gönüllüleri görev yapıyor

Okulda görev yapan gönüllü öğretmenlerden biri olan Hasan Naif de uzun süredir eğitim göremeyen öğrencilerin derslerini telafi etmek için yoğun bir program hazırladıklarını dile getirdi.

Öğrencilerin iki ayda geriye dönük olarak tüm dersleri göreceğini anlatan Naif, gönüllü olarak okulda görev yapan tüm meslektaşlarına teşekkür etti.

"Geleceğimizi güvence altına almak istiyoruz"

9. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Sare Ahmet de uzun süre ayrı kaldığı okuluna yeniden başladığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Yetkililerden bölgede eğitimin aksamaması için desteklerini devam ettirmelerini talep eden Sare, "Geleceğimizi güvence altına almak istiyoruz. Bu konuda bize destek olsunlar." diye konuştu.

Afrinmerkezindeteröristlerindurdurduğueğitimyenidenbaşladı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu
Dönercide çıkan yangın paniğe yol açtı
Merkezefendi Belediyesi Atatürk’ü anlamlı bir konserle yad etti
Servergazi Devlet Hastanesi Denizli'de bir ilke imza attı
Çalışmayan motorunu yakıp, karşısına geçip izledi
Çocuk gelişiminde kırmızı bayraklara dikkat
Orman yangınında alevlere sütle müdahale etti
Denizli İdman Yurdu’nun 8 futbolcusu bahis listesinde yer aldı
Honaz ekonomisi Tarım ve Alışveriş Festivaliyle canlandı
Başkan Saruhan yönetimiyle birlikte Başöğretmenin huzuruna çıktı
Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu
10 KASIM DENİZLİ SANAYİ ODASI
Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı
Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle