MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

98. Yıldönümünde “Milletin Sesi Mehmet Akif”

Ana SayfaDenizli Gündem98. Yıldönümünde “Milletin Sesi Mehmet Akif”
98. Yıldönümünde “Milletin Sesi Mehmet Akif”

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 98. Yıldönümü dolayısıyla “Milletin Sesi Mehmet Akif” konulu bir konferans düzenlendi.

13 March, 2019, Wednesday 05:46 2852
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Tuncel, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Öztürk konferansın açılış konuşmasını yaptı. Prof. Dr. Öztürk, “Türk İstiklal Marşı, hem Türklüğün bağımsızlık aşkının hem de Mehmet Akif’in kendi içindeki kişisel, düşünsel, duygusal ve sanatsal dönüşümünün doruğu olmuştur. Mehmet Akif ulusun yüreğinde olan gelişme, özgürlük ve bağımsızlık aşkını sezen büyük insanlardan biridir. O insanların önünde de o aşkı önceden sezen, ecdadın alnındaki ruhun parıltısını ilk defa gören Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliği bulunmaktadır” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ali Donbay “Milletin Sesi Mehmet Akif” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Mehmet Akif’in bir insan olarak portresini çizerek konuşmasına başlayan Ali Donbay, onun günlük yaşamında sessiz, içe kapanık ve az konuşan bir insan olduğunu, ancak, iş edebiyat ve şiir bahsi olunca başka bir Akif çehresi ile karşılaşıldığını kaydetti. 1911 yılında basılan ilk Safahat’taki Fatih Cami, Hasta, Seyfi Baba, Mahalle Kahvesi, Kocakarı ile Ömer ve Meyhane gibi şiirlerinde önce içinde yaşadığı “toplumun sesi” olduğunu ifade eden Donbay, Mehmet Âkif’in Çanakkale şehitleri için çölde yazdığı muhteşem şiiriyle “vatanın sesi” olduğunu dile getirdi. Dr. Öğr. Üyesi Ali Donbay, onun payitaht İstanbul’un işgalinden sonra dayanılmaz günler geçirdiğini, ancak ümidini hiç kaybetmeden çıkış için nasıl beklediğini anlattı.

Kabul edilemez bir trajedi yaşadı

Karesi’ye (Balıkesir’e) giderek Zağanos Paşa Camii’nde verdiği vaazla halkı düşmana karşı koymaya çağıran Mehmet Akif’in, İstanbul’dan Anadolu’ya geçerek Kurtuluş Savaşı’na nasıl destek verdiğini ve Burdur Milletvekili olarak hangi faaliyetlerde bulunduğu anlatan Ali Donbay, bu dönemde onu “milletin sesi” yapan Türk İstiklâl Marşı’nın da hangi şartlarda yazıldığına dair etkileyici açıklamalarda bulundu. İstiklâl Marşı’nın kıt’alarını okuyarak ve tahlil ederek konuşmasını sürdüren Ali Donbay, yarışma için konulan para ödülünü, babası şehit düşmüş kız çocuklarına elişi ve örgü öğretmek üzere kurulan Darülmesâi’ye bağışlayan Mehmet Âkif’in Ankara sokaklarında paltosuz dolaşarak kabul edilemez bir trajedi yaşadığını belirtti. Türkçe’ye duyduğu büyük hasrete dair bir hatıra ile konuşmasını tamamlayan Ali Donbay, dinleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Konferansın sonunda Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Tuncel, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Öztürk ve konuşmacı Dr. Öğr. Üyesi Ali Donbay’a teşekkür belgelerini takdim etti.

98.Yıldönümünde“MilletinSesiMehmetAkif”
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

DSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU 2026 YILININ İLK TOPLANTISINI MODEL FABRİKADA GERÇEKLEŞTİRDİ
Denizli OSB Yönetimi vizyon projeleri ve yeni yatırımları anlattı
Çivril Belediye Başkanı Semih Dere vatandaşlar ile bir araya geldi
Çameli Belediyesinden kışa güçlü müdahale, yeni tuzlama aracı görevde
Merkezefendi Belediyesi personeline afet farkındalık ve çadır kurma eğitimi verildi
Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu
Denizli’de feci kaza; 2 genç hayatını kaybetti
Uşak-Denizli Karayolunda meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti
Tavas Belediyesi afetlere karşı hazırlığını güçlendiriyor
Darıveren Mahallesi’nin içme suyu hattı yenileniyor
PAMUKKALE’DE MÜZİK KURSLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI
GİRİŞLER VE EĞLENCE ÜCRETSİZ!
PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN BAYRAK SALDIRISINA ‘DEV’ TEPKİ
Denizli’de 5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti
Tavas'ın her noktası bayraklarla donatıldı
BAŞKAN ERDOĞAN’DAN BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRILARA SERT TEPKİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Uğur Mumcu anma gecesi
Denizli Büyükşehir’in çocuk şenliği coşkuyla başladı
MERKEZEFENDİ’DE KARNE SEVİNCİ ŞENLİKLE KUTLANACAK
BAĞBAŞI GENÇLİK MERKEZİ’NDEKİ İŞ YERLERİ İÇİN İHALE 28 OCAK’TA

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Denizli OSB Yönetimi vizyon projeleri ve yeni yatırımları anlattı

Çivril Belediye Başkanı Semih Dere vatandaşlar ile bir araya geldi

Çameli Belediyesinden kışa güçlü müdahale, yeni tuzlama aracı görevde

Merkezefendi Belediyesi personeline afet farkındalık ve çadır kurma eğitimi verildi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle