MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

9. Taş Heykel Kolonisi başladı

Ana SayfaDenizli Gündem9. Taş Heykel Kolonisi başladı
9. Taş Heykel Kolonisi başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Kültür Sanat Turizm ve Tanıtım Vakfı tarafından bu yıl 9'ncusu düzenlenen, Kömürcüoğlu Taş Heykel Kolonisi başladı. 6 heykeltıraşın yer aldığı koloni 2 Ağustos'ta sona erecek.

01 July, 2019, Monday 12:26 2636
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Kültür Sanat Turizm ve Tanıtım Vakfı tarafından bu yıl 9'ncusu gerçekleştirilen Kömürcüoğlu Taş Heykel Kolonisi başladı. Kömürcüoğlu Mermer'de düzenlenen koloninin açılışına Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve davetliler katıldı. Büyükşehir olarak her zaman kültür ve sanatın yanında olduklarını ifade eden Gökoğlan, “Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanat alanında büyük destekler veriyoruz. Konserler, fuarlar, bienaller... İnşallah önümüzdeki bir ay içerisinde bu genç heykeltıraşlarımızın eserlerini daha farklı bir etkinlikle göreceğiz. Bu anlamda genç heykeltıraşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

 

Antik kentler şehri Denizli

 

Kömürcüoğlu ise, 9’ncusu gerçekleştirilen etkinliğin uzun yıllar devam edeceği inancında olduğu kaydederek, "Kolonimizin bu yılki gayesi, ülkemiz  üniversitelerindeki mezunlarımızı koloniye alarak kendilerini tanıtmalarına olanak sağlamak. Üniversitelerimizden pırıl pırıl 5 sanatçımızı buraya davet ettik” diye konuştu.Otaklı da, 9 yıldan bu yana çok güzel şeyler başardıklarını ifade ederek, "İçinde bulunduğumuz bölge antik kentler şehri, heykelin merkezindeyiz diyebiliriz" dedi. Etkinliğin Denizli'nin tanıtımı açısından büyük katkısı olduğunu ifade eden Otaklı, genç sanatçılara başarılar diledi.

 

Koloniye katılan genç heykeltıraşlar

 

Ali Ersan Özyurt: Seçildiğimi öğrendiğimde çok mutlu oldum. Böyle bir etkinlikte heykel yapıyor olmaktan son derece mutluyum. Gerekli ekipmanların yeterli sevide olmasından dolayı burada güzel bir dönem geçireceğimi düşünüyorum.

 

Sevda Kocatepe: Böyle bir imkanı bize sağladıkları için çok teşekkür ediyorum. Heykel Türkiye’de maalesef çok kısıtlı bir alana sahip. Bu bizim için ileriki yaşantımız da tecrübe sağlayacak.

 

Seher Özcan: Bu güzel imkanları sağladıkları için herkese çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir aktivite. Burada kendimizi geliştiriyoruz. İleriye dönük güzel hedeflerimiz ve düşüncelerimiz var. 

 

Koloniye bugüne kadar 61 heykeltıraş, 4 ressam katıldı

 

1 Temmuz-2Ağustos tarihleri arasında yapılacak kolonide sanatçılar 1 ay boyunca çalışacak, Bu süre zarfında isteyen herkes alanda çalışmaları yakından izleyebilecek. 2011 yılından beri düzenlenen Taş Heykel Kolonisi'ne bugüne kadar 19’u Türk, 48’i yabancı olmak üzere toplam 67 heykeltıraş ve 4 ressam katıldı.

9.TaşHeykelKolonisibaşladı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı
Vali Coşkun: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe örnek olmuş bir liderdir"
Süt toplama merkezine giden kadın kullandığı traktörün altında kaldı
Denizli’de zehir tacirlerine operasyon: 21 tutuklama
Hurdaya dönen araçtan yaralı kurtuldu
Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti
Kontrolden çıkan otomobil uçurumdan aşağıya yuvarlandı
Kuralları hiçe sayan sürücüler kameralara yakalandı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
10 KASIM DTO
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu
Çivril Belediyesi tüm çalışanları için promosyon anlaşması yaptı
Çameli Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı
Başkan Pütün başpehlivan Çokalı ziyaret etti
Honaz Belediyesi kaynakları verimli kullanarak 17 bin dönüm araziyi suya kavuşturdu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi

Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı

Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu

Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle