MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

55 YAŞINDA LAPAROSKOPİK YÖNTEMLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Ana SayfaSağlik55 YAŞINDA LAPAROSKOPİK YÖNTEMLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU
55 YAŞINDA LAPAROSKOPİK YÖNTEMLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Denizli’de mide kanseri teşhisi konulan 55 yaşındaki Binali Yiğit, kapalı ameliyat olarak bilinen laparoskopik yöntemle sağlığına kavuştu.

26 December, 2018, Wednesday 09:03 2602
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Hem Türkiye'de hem de dünyada giderek artan, çağın hastalığı kansere laparoskopik (kapalı)  cerrahi yöntemiyle ağrısız ve izsiz müdahale ediliyor.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi bölümüne iştahsızlık, karın ağrısı, kilo kaybı şikayetleri ile başvuran hastaya yapılan endoskopik değerlendirme neticesinde mide kanseri teşhisi kondu ve gerekli ön hazırlıklar yapılarak operasyona alındı.  

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın, yaptığı açıklamada, "Genel anestezi altında yapılan ve karın üzerinde küçük delikler açılarak iç organların görüntülenmesi prensibine dayanan bir ameliyat şekli olan" Laparoskopik” ameliyatların artık birçok kanser hastalıklarında başarıyla uygulandığını bildirdi. Günümüzde karın içi organlarımızda mide, kolon, karaciğer ve böbrek gibi organların kanserleri yoğunluklu olarak açık ameliyat yapılmaktadır. Ama ilerleyen teknoloji ve deneyimler sayesinde bu tür vakalara açık ameliyata gerek kalmadan laparoskopik cerrahiyle müdahale edilebiliyor. PAÜ Hastanesinde başarıyla yapılmış olmasının, Türkiye'de tıp bilimi ve sağlık alanında katedilen mesafenin öneminin çok açık göstergesi" olduğunu dile getirdi. Kapalı ameliyatların, tüm dünyada hekimler ve hastalar tarafından çok tercih edildiğini vurgulayan Gökakın, sağlık kuruluşunda belli bir teknik alt yapının gerekliliği yanında, operasyonu yapacak ekibin de deneyim sahibi olması gerektiğini bildirdi." dedi. 

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammed Raşid Aykota yaptığı açıklamada, mide kanserinin özellikle son yıllarda sigara, beslenme alışkanlıkları ile ortalama yaşam süresinin uzaması, tanı yöntemlerinin artması ve düzenli sağlık kontrollerine ağırlık verilmesi gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak görülme sıklığının arttığını söyledi. Tıpta teknolojinin sunduğu imkanlar sonucunda geçmişe oranla çok daha erken evrede tanı konulduğunu ifade eden Aykota, mide tümörlerinin tüm dünyada 2. sıklıkta rastlanan tümörler olduğunu dile getirdi. Mide tümörünün, kilo kaybı, karın ağrısı, iştahsızlık ve kusma gibi şikayetler ile kendini gösterdiğine işaret ederek, zamanında ve uygun tedavi yapılmadığında ölümle sonuçlandığına dikkati çekti. Kapalı cerrahi ile kötü huylu mide tümörü ameliyatlarının artık PAÜ Hastanesinde de başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini" açıklayarak şunları da kaydetti: "Ülkemizde son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi cerrahi işlemlerin kapalı yani laparoskopik yöntemlerle yapılması, hem hasta konforu açısından hem de ameliyat sonrası iyileşme döneminin kısalığı ve iş gücü kaybının az olması nedeniyle tercih edilmektedir.  Kapalı yöntemlerle kalın bağırsak kanserleri dahil, çok sayıda ameliyat hali hazırda zaten ülkemizde ve kliniklerimizde başarıyla yapılmaktadır. Biz, Japonya ve Amerika'da son yıllarda başarıyla yapılan yöntemi Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde gerçekleştirdik, Total Gastrektomi operasyonu sonrası hasta 7. Gün sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Gökakın, "kapalı cerrahinin hasta açısından özellikle operasyon sonrası riskleri minimum düzeye düşürdüğünü, iyileşme hızını artırdığını, hastanın kısa sürede sosyal yaşama dönmesine imkan verdiğini" ifade etti. Her hastanın bu tedaviye uygun olmadığının altını çizdi ve ameliyat öncesi yapılacak değerlendirmede tümörün evresine ve hastanın genel durumuna göre karar verildiğini söyledi.

55YAŞINDALAPAROSKOPİKYÖNTEMLESAĞLIĞINAKAVUŞTU
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

BAŞKAN ERTEMUR, 2026 PROJELERİNİN STARTINI VERDİ
BAŞKAN ERTEMUR’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI
Süratli otomobil önce ağaca sonra duvara çarptı
Müstakil evde çıkan yangında 80 yaşındaki kadın hayatını kaybetti
Egekent Karaman Güneşli Günler Çocuk Gelişim Merkezinin temel atma töreni düzenlendi
Çameli’de Miraç Kandili Programı düzenlendi
Başkan Doğan, "Miraç Kandili, kırgınlıkları geride bırakmaya ve dayanışmayı güçlendirmeye davet eden özel bir gecedir"
Vali Coşkun Denizli'ye veda etti
Budanan ağaçlar yuvaları ısıtıyor
MERKEZEFENDİ’DE 2. ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLADI
DSO Başkanı Kasapoğlu; "Dünyanın en önemli tekstil üreticilerinden birisiyiz"
DTO Başkanı Erdoğan, 2026 Heimtextil Fuarında Denizlili firmaları yalnız bırakmadı
Kamyonet buzlanan yolda kayarak ilerledi
Yunus Emre Sosyal Tesisi’nin temeli törenle atıldı
DENİZLİ KAYAK MERKEZİ İLE İLGİLİ YARGI KARARI KAMUOYUNA DUYURULUR
DENİZLİ KAYAK MERKEZİ İLE İLGİLİ YARGI KARARI KAMUOYUNA DUYURULUR
BAŞKAN ERTEMUR: “BASIN BİZİM İÇİN BİR AİLEDİR”
Denizli Büyükşehir umut olmaya devam ediyor
EGEKENT HASTANESİ KARAMAN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ TEMEL ATMA TÖRENİ
TEMEL ATMA TÖRENİ
Denizli'de 31 üyesi tutuklanan suç örgütüne 2. dalga operasyon: Gözaltına alınan 17 kişiden 12'si tutuklandı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SAĞLIK

Büyükşehir’in HPV aşı desteğine rekor ilgi

Denizli’de sağlıklı hayat merkezlerine MHRS ile kolay erişim

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Elektronik sigarada yanlış güven hissi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle