MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

16.200 KAÇAK ÜRÜNE EL KONULDU

Ana SayfaDenizli Gündem16.200 KAÇAK ÜRÜNE EL KONULDU
16.200 KAÇAK ÜRÜNE EL KONULDU

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından ilimizde kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi amacıyla kaçak ilaç satışı yapmak isteyen şahıs ve organizasyonların tespit edilmesi amacıyla operasyon yapıldı.

02 November, 2018, Friday 09:09 3001
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce ilimize yasadışı yollardan faturasız olarak yurtdışından temin edildiği değerlendirilen, Bakanlıkça ruhsat verilen yerlerde yasal olarak satışının olması gerekirken kaçak yollarla Sağlık Bakanlığı onayı olmadan yasadışı satışının yapılmak istendiği bilgileri ekiplerin rutin çalışmaları esnasında ve yapılan kontrollerde tespit edildi. Her türlü kaçak ilaç ve ürünün tespit edilerek bu suçu işlemek isteyen şahıs ve organizasyonların yakalanması amacıyla görevli ekiplerce çalışmalara başlanıldı.

Yürütülen çalışmalar neticesinde ilimizde üretim yeri koşulları, saklama ve dağıtım şartları uygun olmayan ortamlarda temin edilerek, içeriğinde standart dışı etken maddeye sahip olduğu, vatandaşlarımızın bu ilaçları tedavi edici, iyileştirici iddiaları ile mucizevi olarak gördüğü ve ilgi gösterdikleri ancak kullanımı neticesinde bir çok sağlık problemine sebebiyet verdiği, damarları genişleterek hayati tehlikelere hatta ölümle sonuçlanacak kadar halkın sağlığını tehdit ettiği bilinmektedir.

Son 1 ay içerisinde görevli ekiplerce devam eden çalışmalarda ilimizde ülkemize kaçak yollardan giriş yapılarak satışı yapılmak istenen ürünlerin önlenmesi amacıyla şüpheli şahıslar, şahısların kullandıkları araçlar ve ilimizdeki saklama yerleri tespit edildi.

Dağıtımının ve taşıma işleminin yapıldığı araçlar, depolar tespit edilerek görevli ekiplerce takibe alındı. Şüpheli şahısların yakalanması amacıyla ilgili mahkeme kararları doğrultusunda yapılan kontrol ve aramalarda Baharatçı olarak faaliyetlerini sürdüren bir işyerinde yasadışı yollardan temin edilen kaçak ürünlerin satıldığı, bu kaçak ürünlerin bir kısmının dükkan içerisinde bulunduğu, şüpheli şahısların işyerinin üst katında deposunun bulunduğu malzemelerin bir kısmını da bu depoda saklandığı görüldü. Araçlarda ve depoda yapılan aramalarda değişik marka ve ebatlarda toplam 16.200 adet kaçak ürün bulunarak el konuldu.

Yakalanan kaçak ürünler ile ilgili Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambalaj bilgileri, ambalaj özellikleri, renkleri üzerinde yapılan incelemelerde ürünlerin bitkisel gıda takviyesi olup Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı tarafından ruhsatlandırılan ürünlerden olmadığı bildirildi.

Ele geçirilen kaçak malzemelerle ilgili olarak yakalanan 4 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

16.200KAÇAKÜRÜNEELKONULDU
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu
10 KASIM DENİZLİ SANAYİ ODASI
Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı
Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı
Vali Coşkun: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe örnek olmuş bir liderdir"
Süt toplama merkezine giden kadın kullandığı traktörün altında kaldı
Denizli’de zehir tacirlerine operasyon: 21 tutuklama
Hurdaya dönen araçtan yaralı kurtuldu
Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti
Kontrolden çıkan otomobil uçurumdan aşağıya yuvarlandı
Kuralları hiçe sayan sürücüler kameralara yakalandı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
10 KASIM DTO
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu

Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı

Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti

Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle