© Haber20Denizli 2022

VALİ ÖMER FARUK COŞKUN'UN “3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ” MESAJI

Toplumların huzuru ve mutluluğu; tüm bireylerin doğuştan sahip oldukları haklarını kullanabilmeleri, hiçbir ayrım gözetilmeksizin sunulan imkânlardan yararlanabilmeleri ve geleceğe güvenle bakabilmeleriyle mümkündür.

 Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Bu anlamda, engelli vatandaşlarımızın asıl beklentilerinin toplumsal duyarlılık olduğu unutulmamalıdır.

 Devletimiz; engelli kardeşlerimizin hayat şartlarının iyileştirilmesi, onların sosyal ve ekonomik olarak desteklenmeleri hususlarında çok önemli başarılar elde etmiş ayrıca onlara sunulan eğitim, sağlık ve rehabilitasyon hizmetlerinde de büyük ilerlemeler kaydetmiştir.

 Engelli kardeşlerimizin önlerindeki sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde, sanattan spora, girişimcilikten üretime kadar her alanda gurur verici başarılara imza attıklarını, devletimizin ve milletimizin onlara olan desteğine fazlasıyla karşılık verdiklerini memnuniyetle müşahede etmekteyiz.

"Sevgi ve saygı varsa engel yoktur." düşüncesiyle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın ve farkındalığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor; sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle tüm engelli kardeşlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER