© Haber20Denizli 2022

Rekabetin Yolu Otomasyon ve Ar-Ge den geçiyor

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, makine sektöründe üretim ekonomisine yapılacak katkıların ülkemizi teknolojik olarak ileriye taşıyacağını belirtti. Sarı, "Yazılım, otomasyon ve Ar-Ge gibi alanlarda ilerleyerek dünya ile rekabet edebilir hale gelmemiz lazım. İthal makinelerin önünün kesilmesi ve ekstra ilave gümrük vergilerinin (İGV) arttırılması gerekiyor," dedi.

Son yıllarda ülkemizde makine imalat sektörünün gün geçtikçe ilerleme kaydettiğine dikkat çeken Sarı, savunma sanayimizin dünya çapında rekabet edilemez üretimleriyle öne çıktığını vurguladı. "Savunma sanayimiz, ülkemizin parlayan yıldızı haline geldi," diyen Sarı, bu başarının ihracat rakamlarına da yansıdığını belirtti.

 

Yüksek faizlerle ilgili olarak ekonomi bakanlığının uygulanabilir politikalar oluşturması gerektiğini ifade eden Sarı, "Finansa erişim kolaylaştırılmalı ve yatırımcılara esnek ekonomik krediler verilerek destek sağlanmalı," dedi.

 

Sarı, ülkemizin teknolojik olarak ileri seviyeye taşınması için makine sektörü üreticilerinin her koşulda desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek, "Makine sektörünün yanında olmalıyız," şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER