‘‘PAÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hayırlı Olsun’’
DENİZLİ GÜNDEM29 Haziran 2021 tarihli ve 31256 sayılı Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’ye bağlı Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu kapatılarak yerine Uygulamalı Bilimler Fakültesi kuruldu.
29 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazetede, Cumhurbaşkanı Kararı ile 9 üniversiteye 10 yeni enstitü, fakülte ve yüksekokul kuruldu. Kararla, 7 üniversiteye ait 13 enstitü, fakülte ve yüksekokul kapatılırken, 5 üniversiteye ait fakülte ve yüksekokulların ise isimleri değişti. Karara göre Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile birlikte, Batman Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Beykent Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi, Düzce Üniversitesi’ne bağlı Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstinye Üniversitesi’ne bağlı İletişim Fakültesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’ne bağlı Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Kırklareli Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne bağlı Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Tarsus Üniversitesi’ne bağlı Yabancı Diller Yüksekokulu kuruldu.
Rektör Kutluhan: “Sektörle kurduğumuz yakın iş birliği, kurulan Uygulamalı Bilimler Fakültemiz ile bir üst seviyeye taşınmıştır”
Konu ile ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şu ifadelere yer verdi: “Üreten Üniversite’ vizyonu ve ‘Üniversite Hayatın Rehberidir’ misyonu ile hareket eden Pamukkale Üniversitesi Yönetimi olarak bizler; her kesimden sektöre, Ar-Ge projeleri ile başta İlimizde olmak üzere Ülkemizde üretim faaliyeti gerçekleştiren sanayicilerimize dünya pazarında, rekabetçi ürünler ile boy gösterebilmeleri konusunda Üniversitemizin tüm imkânlarını sunma gayreti içindeyiz. Nitelikli bilimsel çalışmalar gerçekleştiren alanlarında deneyimli akademik kadromuz, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek araştırma bünyemize kazandırdığımız cihazlarımız ile birlikte Pamukkale Teknokent’imiz bu vizyonumuzun üç ana sac ayağını oluşturmaktadır. Sektörle kurduğumuz bu yakın iş birliği, kurulan Uygulamalı Bilimler Fakültemiz ile bir üst seviyeye taşınmıştır. Fakültemiz bünyesindeki akademik kadromuz, sektördeki bilimsel gelişmeleri yakından takip ederek bu bilgileri sektör pratiğine yönelik uygulamalara dönüştürmektedir. Biz de bu sayede gerçekleştirilen araştırma, yayın, proje ve patentler ile performansımızı artırmayı hedeflemekteyiz. Bunların yanı sıra lisans ve lisansüstü eğitimlerimizde iş dünyası ile iş birliği içerisinde sektörün ihtiyaç duyduğu, uygulamaya yönelik eğitimler alan, mesleki deneyimi ve özgüveni yüksek mezunlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Tensiplerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a saygılarımı ve şükranlarımı sunuyor; Uygulamalı Bilimler Fakültemizin başta Üniversitemiz olmak üzere İlimiz ve Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
İlginizi Çekebilir