© Haber20Denizli 2022

Mesleki Eğitim Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Mesleki ve Teknik Eğitimde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı sonu genel değerlendirilmesi ve 2022-2023 eğitim-öğretim yılı çalışmaları toplantısı gerçekleştirildi. Merkezefendi Servergazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerindeki mesleki eğitimden sorumlu şube müdürleri ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı 17 okul müdürü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge’de görevli öğretmenler katıldı.

Mesleki ve Teknik Eğitimde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı sonu genel değerlendirilmesi ve 2022-2023 eğitim-öğretim yılı çalışmaları toplantısı gerçekleştirildi.

Merkezefendi Servergazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerindeki mesleki eğitimden sorumlu şube müdürleri ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı 17 okul müdürü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge’de görevli öğretmenler katıldı.

Sanayi alanında her geçen gün büyüyen ülkemizde mesleki eğitimin değerinin daha da artırdığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici konuşmasında “Her çarkı dönen her ışığı yanan fabrikada kalifiye eleman dediğimiz aranan eleman mutlaka olacak ki, o makine çalışsın o çarklar dönsün. Çıktığımız mesleki eğitim yolunda üç tanesi organize sanayi bölgelerinde olmak üzere okullarımızda mesleki eğitim merkezleri açtık. Mesleki eğitim merkezi öğrenci sayımızı 2.800’lerden 9.300’lere taşıdık. Hedefimiz ilk etapta 10 bin üzerine çıkarmaktır. Fiziki kapasitemize günden güne artırmak için çalışmalarımız devam ediyoruz. Mesleki eğitime yönlendirilen her bir öğrenci ülkenin geleceğine yatırımdır. Okullarımızda da tanıtım ve bilgilendirmeler yaptık, yapıyoruz. Mesleki eğitim okul müdürlerimiz de büyük bir gayretle bu işe dört elle sarıldı.

Meslek liseleri adı ile müsemma üretim bandında olsun. Eğitim-üretim-istihdam üçgeninde sürekli var olmak istiyoruz. Okullarımızdaki en güçlü yanımız olan fiziki kapasite ve beşeri sermayeyi en üst düzeyde kullanarak bunu ticarileştirmek istiyoruz. Bunun içinde her geçen gün üretimimizi artırmaya çalışıyoruz. Üretime paralel olarak da döner sermayelerimizdeki işlerlik ve verimliliğimiz artıyor.

Mesleki eğitimde Ar-Ge çalışmalarımızda patent, faydalı model, marka, tasarım ve tescile de büyük önem veriyoruz.  Yaptığımız işlerde markalaşmak ve sesimizi duyurmak çok önemli. Tüm bunlar bize dinamizm katacak. Yeni bir şeyler ürettiğimizde ürünlerimiz toplum nezdinde veya sektörel bazda bir hüsnü kabul görmesi gerekiyor. Tüm bunlarda tescille olacak.

Mesleki eğitimde kalite ve niteliği artırmak için her geçen gün üstüne koyarak gitmeliyiz. Tüm bunları gerçekleştirdiğimiz takdirde meslek liselerimizin gücüne güç katarız. 2022-2023 eğitim öğretim yılının sağlıklı ve başarılı bir şekilde geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Toplantıda; döner sermaye çalışmaları, AR-GE, proje ve tescil çalışmaları, protokoller ve Mesleki Eğitim Merkezi Programı uygulamaları hakkında değerlendirilmelerde bulunuldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER