© Haber20Denizli 2022

KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETMEK ZORUNDAYIZ!

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, down sendromlu, otistik ve diğer gelişim bozukluklarına sahip bireylerin ve ailelerinin sorunlarının çözümü amacıyla TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulduğunu söyledi.

Şahin Tin; “Toplum olarak özellikle dikkat kesilmemiz ve farkındalık oluşturmamız gereken husus özel insanların sorunlarını tespit ederek kalıcı çözümler üretmek olmak zorundadır” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan görüşmeler neticesinde down sendromlu, otistik ve diğer gelişim bozukluklarına sahip bireylerin ve ailelerinin sorunlarının çözümü amacıyla 5 partinin ortak önergeleriyle Meclis Araştırma Komisyonu kurulduğunu söyledi.

 “GEREKLİ OLAN ADIMLARI ATIYORUZ”

Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına dönük değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Şahin Tin; “Otizm spektrum bozukluğu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, özgün öğrenme güçlüğü ve Down sendromuyla ilgili olarak Türkiye'de yaygınlığının incelenmesi, bu konuda yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi, erken tanı, tedavi ve rehabilitasyon konularında varsa eksikliklerinin belirlenmesi ve gerekli önlemlerin ortaya konması önemsediğimiz bir konudur. Öyle ki bu duruma maruz kalan vatandaşlarımıza yönelik farkındalık oluşturmamız gerektiği aşikârdır. İktidarımız döneminde önceliğimiz olarak belirlediğimiz temel husus tüm engelli bireylerimizin yaşam koşullarını iyileştirmek için ihtiyaç duyulan düzenlemeleri hayata geçirmek oldu. Bugüne kadar bu anlamda nasıl yasal düzenlemeleri yaptıysak, down sendromlu, otistik ve diğer gelişim bozukluklarına sahip bireylerin ve ailelerinin yaşadığı sıkıntılara karşı da gerekli olan adımları da atmak adına 5 partinin ortak önergeleriyle Meclis Genel Kurulumuzda araştırma komisyonu kurulmasına karar verdik” dedi.

 “DOWN SENDROMU HASTALIK DEĞİL, GENETİK BİR FARKLILIKTIR”

Doğuştan veya doğumdan sonra gelişen nörolojik rahatsızlıkların görmezden gelinemeyeceğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Ülkemizde ortalama 350 bin civarında otizmli çocuğumuz ve gencimiz var. Otizmin en etkili tedavi yönteminin iyi bir eğitim olduğu bilinmesine rağmen bugün yaklaşık yüzde 10 civarında otizmli birey eğitim almaktadır. Otizmin nedeni tam olarak bilinmese de en önemli faktörün genetik olduğunu söylemek mümkün. Bununla birlikte down sendromunu da bir hastalık olarak yorumlamak doğru olmaz. Çünkü down sendromu bir hastalık değil, sadece genetik bir farklılıktır” diye konuştu.

 “VERİMLİ SONUÇLAR ALACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Otizm başta olmak üzere otizm dışındaki gelişimsel bozukluğu olan çocukların ülkenin geleceğinde üretken birer birey olarak yer almalarının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin; “Bu konularda toplumsal farkındalık oluşturmak zorundayız. Ailelere rehberlik hizmeti verilmesini sağlamak durumundayız. Bu duruma maruz olan çocukların ötekileştirilmesinin önüne geçecek tedbirleri almamız gerekiyor. Bu anlamda kurulan bu komisyonun çalışmaları son derece büyük önem taşımaktadır. Böylesi hassas bir konu üzerinde herkesin yani 5 partinin de aynı yöne bakıyor olması son derece sevindiricidir. İnşallah yapılacak olan çalışmalar sayesinde verimli sonuçlar elde edilir. Tüm çabamız bu durumda olan çocuklarımız başta olmak üzere tüm bireylerin daha iyi şartlara kavuşmasıdır. Bu farkındalığın içinde olan tüm bireyleri ve ailelerini saygıyla selamlıyor, Meclis Araştırma Komisyonumuz tarafından yapılacak olan çalışmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER