“İstiklâl Marşımız; Bağımsızlığımızın Güçlü İrâdesi, İstikbâlimizin Bir İfadesidir…”
DENİZLİ GÜNDEMPamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, İstiklâl Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, Millî Şâirimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı ile milletimizin manevi duygularına tercüman olduğunu kaydeden Rektör Kutluhan, “İstiklal Marşımız; bağımsızlığımızın güçlü iradesi, istikbalimizin bir ifadesidir. İstiklâl Marşımız yüce Türk milletimiz için ortak bir buluşma noktasıdır. Târihî, millî ve mânevî değerlerine sahip çıkan kuşakların yetiştirilmesi hususunda üniversitelerimiz de önemli sorumluluklar üstlenmektedir” ifadelerini kullandı.
“Mehmet Akif Ersoy, milletimizin duygularına tercüman olmuştur.”
İstiklâl Marşının kabulünün 100. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, millî mücadelenin en çetin devam ettiği dönemde, milletimizin mücadele azmini, birlik ve beraberliğini güçlendirebilecek bir millî marşa ihtiyaç duyduğunu kaydetti. “İşte tam da böyle bir zamanda yüreği vatan ve millet sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla yanan milletimizin duygularına, Millî Şâirimiz Mehmet Akif Ersoy, kaleme aldığı İstiklâl Marşı ile tercüman olmuştur” diyen Rektör Kutluhan, “Mehmet Akif, vatan ve millet sevgisiyle Türk milletinin kalbinde müstesna bir şahsiyettir” ifadelerini kullandı.
“İstiklal Marşımız; aziz milletimizin ve vatanımızın ilelebet bağımsız kalacağının bir tescili, millî ve mânevî değerlerimize nasıl sahip çıkacağımız konusunda da bir rehberdir.”
“Her dizesinde esareti değil cesareti seçen milletimizin, bağımsızlığa olan inancını, engin cesaretini, millî ve mânevî duygularını ilmek ilmek işleyen Mehmet Akif Ersoy, gelecek kuşaklara en büyük emanetlerimizden biri olan İstiklal Marşımızı bizlere miras olarak bırakmıştır” diyen Rektör Kutluhan, “İstiklal Marşımız bu aziz milletin ve vatanımızın ilelebet bağımsız kalacağının bir tescili, aynı zamanda millî ve mânevî değerlerimize nasıl sahip çıkacağımız konusunda da bir rehberdir. Kurtuluş Savaşı yıllarında her bakımdan büyük sıkıntılar yaşamış olan milletimizin imkânsızlıklar içinde mücadele etme gücünün simgesi olan İstiklal Marşımız, her dizesiyle milletimizi ortak duygu ve düşüncelerde buluşturmakta, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektedir. İstiklâl Marşımız yüce Türk milletimiz için ortak bir buluşma noktasıdır” ifadelerini kullandı.
Rektör Kutluhan: “PAÜ; ‘2021 İstiklâl Marşı Yılı’ dolayısıyla hem İstiklal Marşımızı, hem de Mehmet Akif Ersoy’u anlamak ve anlatmak üzerine çalışmalar yapacaktır.”
“Bugün bizlere, İstiklâl Marşımızı doğru anlamak, Millî Mücadele döneminde ecdadımızın gösterdiği destansı kahramanlığı gelecek nesillerimize doğru anlatmak görevi düşmektedir” diyen PAÜ Rektörü Kutluhan, “tarihten bilime, sanatta spora çalışmalarını sürdüren, bilimden elde ettiği çıktılar ile ülkemizin gelişimine katkı sağlamayı kendine ilke edinen Pamukkale Üniversitesi de, İstiklâl Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümünde, Devletimizin almış olduğu ‘2021 İstiklâl Marşı Yılı’ kararına tam destek vererek İstiklâl Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u anlamak ve anlatmak adına etkinlikler düzenlemeye devam edecektir” ifadelerini kullandı. Rektör Kutluhan, Pamukkale Üniversitesi’nin dün olduğu gibi bugün de güçlü ve karalı bir şekilde tarihimizin doğru anlaşılması, millî ve mânevî değerlerine bağlı gelecek kuşakların yetiştirilmesi hususlarında üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceğini söyledi.
“Aziz milletimiz, Mehmet Akif'in İstiklâl Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacaktır.”
“Tarihi boyunca vatanına yönelen tehditlere karşı birlik ve beraberliğinden asla taviz vermeyen aziz milletimiz, Mehmet Akif'in İstiklâl Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz ve vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir” diyen PAÜ Rektörü Kutluhan, sözlerini şöyle tamamladı: “Tüm bu duygu ve düşünceler ile İstiklâl Marşının millî marş olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünde; başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Millî Mücadelemizin kahramanları olan yüce ecdadımızı ve kaleme aldığı İstiklâl Marşı ile milletimizin duygularına tercüman olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
İlginizi Çekebilir