© Haber20Denizli 2022

En büyük şehir hastanesinde sona gelindi

Türkiye'nin en büyük hastanesi olacak Bilkent Şehir Hastanesi'nin yapımında sona yaklaşıldı.

ANKARA (AA) - Yeşim Sert Karaaslan - Türkiye'nin en büyük sağlık kampüsü niteliğindeki Bilkent Şehir Hastanesi, açılış için gün sayıyor. Ankara'daki 6 hastanenin taşınacağı, 3 bin 804 yatak kapasiteli kampüste bin 500 hekim görev yapacak.

Yozgat, Isparta, Mersin ve Adana'da hizmete giren şehir hastanelerinin ardından, Avrupa'nın ve dünyanın sayılı büyük hastaneleri arasında yer alacak Bilkent Şehir Hastanesi'nin yapımında sona yaklaşıldı.

Genel, kalp ve damar cerrahisi (KVC), nöroloji, çocuk, kadın-doğum, onkoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi olmak üzere 8 ayrı hastane ile Sağlık Bakanlığı hizmet binasından oluşan ve bazı bölümleri tamamlanan Türkiye'nin en büyük sağlık kampüsü, ilk kez Anadolu Ajansı (AA) tarafından görüntülendi.

Toplam 3 bin 804 yatak, bin poliklinik odası, 550'si erişkin, 150'si yeni doğan ünitelerini kapsayan 700 yoğun bakım yatağı, 10 mahkum koğuşu ile 131 ameliyathanesi bulunan dev sağlık kampüsünde, genel hastane 562, KVC hastanesi 441, nöroloji hastanesi 507, çocuk hastanesi 580, kadın-doğum hastanesi 564, onkoloji hastanesi 588, rehabilitasyon hastanesi 300, yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi 100, medikal gözlem kliniği 100, "orta kütle" diye tabir edilen bölüm ise 62 yatak kapasitesine sahip olacak.

"Üst düzey bir mükemmeliyet merkezi olacak"

Yapımı süren sağlık kampüsünde incelemelerde bulunan ve çalışmaları yerinde inceleyen Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilkent Şehir Hastanesi'nin Türkiye'nin en büyük şehir hastanesi olacağını ve "kampüs hastane" olarak isimlendirildiğini söyledi.

Gümüş, "Önemli merkez ve kliniklerimizi buraya getirmeyi düşünüyoruz." diyerek, şunları kaydetti:

"Burası özellikli iş yapan ve özellikle bizim ihtiyaç duyduğumuz alanlardaki hekimlerin ve nitelikli merkezlerin toplanacağı bir kampüs hastane olacak. Yaklaşık bin 500 hekim, toplam 5 bin sağlık personeli ile 5 bin de yine sağlığa hizmet edecek diğer personelimizin çalışacağı bir kampüs hastane olacak. Tıpkı yurt dışında olduğu gibi özellikle çocuk, kadın-doğum, onkoloji gibi bölümlerin yer alacağı ayrı blokları olan üst düzey bir mükemmeliyet merkezi olacak."

Hastanenin bir an önce hizmete girebilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğinin altını çizen Gümüş, "Bugün ilk değerlendirmemizi yapıyoruz. Burası büyük bir kampüs, yaklaşık 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alan. Bunun için detaylara tek tek bakılacak çünkü burayı tıbbi teçhizatla birlikte kabul edeceğiz. Bunun için bir süreç gerekiyor. Bugün yapılan incelemeyle süreci başlatıyoruz. Muayene komisyonlarını kuracağız. Ayrıca, taşınacak olan hastanelerdeki hekimlerin, hemşirelerin de içinde olacağı kabul ekibi, bundan sonra burada çalışacak. Hasta alımına engel bir durum kalmadığında, en kısa sürede açılacak. Bu durumda, yaklaşık üç ay sonra hastalarımızı kabul edebiliriz diye düşünüyoruz." diye konuştu.

Müsteşar Gümüş, hastaneye ulaşımın kolaylaştırılabilmesi için de çalışma yapıldığını vurgulayarak, "Bununla ilgili olarak da bir planlama yapıldı ve yaklaşık 6 ay önce yürürlüğe girdi. Ankara Büyükşehir Belediyemiz, tüm kavşak yolları yapıyor, ilave yolları yapıyor. Bunun için çalışma var. Bu da nisan ayı gibi bitecek ve ondan sonra hastanelerimizi taşıyacağız." bilgisini verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER