© Haber20Denizli 2022

DTO YÖNETİMİ, KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Denizli Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı.

 DTO Yönetim Kurulu’nu Kısa Çalışma Ödeneği Uygulamaları hakkında bilgilendirdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteklerinden biri olan Kısa Çalışma Ödeneği’nin işverenin personel maliyetlerini azaltan, deneyimli elemanlarını kaybetmesini engelleyen, işçilerin olası gelir kayıplarını azaltan bir program olduğunu söyledi. Bu haktan faydalanmak isteyen işverenlerin ayrıntılı bilgiyi kurumlarındaki uzman personelden alabileceklerini hatırlattı.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni düzenlemeleri ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmek üzere Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu’nun konuğu olan Denizli Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık ile uzman ekibi, kendilerini kabul ettikleri için DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile ekibine teşekkür etti.

İl Müdürü Işık, özellikle destek ve teşvikler hakkında DTO Yönetim Kurulu üyelerini ayrıntılı bir şekilde bilgilendirdiği olağan toplantıda, anlattığı konularda örnekler verip, soruları da yanıtladı.

AYLIK NE KADAR ÖDENİYOR?

Işık, Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması kapsamında işçilere, aylık asgari ücretin brüt tutarının 150’sini geçmemek üzere sigortalının son 12 aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının 60’ı kadar ödeme yapıldığını söyledi. Kısa çalışma başvurusunun Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne yapılması gerektiğini de vurgulayan Işık, “Öncelikle, başvuru yapmak isteyen işverenin, kurumumuza kayıtlı olup olmadığı sorgulanır. Kayıtlı değilse, kaydı yapılır. İşverenin kaydı bulunuyor ise, gerekli kontroller yani işveren unvanı, faaliyet konusu, iş yeri SGK No, İŞKUR No vb. bilgileri güncellenir. Kısa çalışma uygulaması özetle şudur: İşverenlerin yaşadıkları geçici olumsuz durumlar nedeniyle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az 1/3 oranında azaltılması veya durdurulması hallerinde, işçilerinin çalışamadıkları süreler için 3 ay boyunca işçilere kısa çalışma ödeneği ödeyerek, işverenin personel maliyetlerini azaltan, deneyimli elemanlarını kaybetmesini engelleyen, işçilerin de olası gelir kayıplarını azaltan bir programdır. Kısa çalışma talebinde bulunmayı düşünen işverenler, isterlerse kısa çalışma ve kısa çalışma ödeneği hakkında detaylı bilgiyi kurumumuzdaki uzmanlardan edinebilirler. İlgili işveren, Kısa Çalışma Talep Formu’nu ve söz konusu talep formunun ekindeki kısa çalışma uygulanacak işçilere ilişkin bilgileri içeren listeyi düzenleyerek, il müdürlüğümüze uygunluk tespiti için başvuruda bulunur. Bu esnada kısa çalışmaya ilişkin kanıtlarını da talebine ekleyebilir. Uygunluk tespiti, Bakanlık iş müfettişleri tarafından yapılıyor.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “ÜYELERİMİZ, GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORLAR”

Üyelerinin sektörleri ve ticaretle ilgili gelişmeleri büyük bir ilgiyle takip ettiklerini belirten DTO Başkanı Uğur Erdoğan ise, o nedenle kendilerinin de yenilik ve değişiklikleri ilk ağızdan öğrenerek daha geniş kitlelere ulaştırmaya çalıştıklarını kaydetti. İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık ile ekibine, vakit ayırıp DTO Yönetim Kurulu’nu bilgilendirdikleri için teşekkür etti. Başkan Erdoğan, “İŞKUR ile Girişimcilik Eğitimlerimizle başlayan iş birliğimiz artarak devam ediyor. İl Müdürümüz, her yeniliği bizimle paylaşmak ve iş dünyamızın bu imkanlardan faydalanması için adeta can atıyor. Kendisini bu olumlu yaklaşımından dolayı bir kez daha kutluyorum. Biz de üyelerimizin yararına her ne varsa her duyduğumuzu ve dikkatimizi çeken gelişmeleri, en hızlı ve doğru kaynaktan dinleyip aktarmaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki, İl Müdürümüz Işık ile ekibinin bugün bizi bilgilendirdiği Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması da işverenlerimizin yükünü önemli ölçüde azaltacak, dolayısıyla çalışanlarımıza da önemli bir katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER