© Haber20Denizli 2022

DENİZLİ’DE IPARD II PROGRAMI 13. BAŞVURU ÇAĞRI DÖNEMİ BİLGİLENDİRME VE TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Denizli İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’sektör toplantıları’’ kapsamında ilimizde faaliyet gösteren süt ve et ürünleri işleme sektörleri, süt toplama merkezleri ile soğuk hava depoları dahil gıda işleme sektörü temsilcilerine yönelik IPARD-II Programı 13. Başvuru Çağrı Dönemi desteklerinin tanıtılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Denizli İl Tarım Ve Orman Müdürü Şakir ÇINAR, TKDK Denizli İl Koordinatörü Bilal TAŞTEPE ve her iki kurumun yöneticileri konuşmacı olarak katıldı.

Denizli İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’sektör toplantıları’’ kapsamında ilimizde faaliyet gösteren süt ve et ürünleri işleme sektörleri, süt toplama merkezleri ile soğuk hava depoları dahil gıda işleme sektörü temsilcilerine yönelik IPARD-II Programı 13. Başvuru Çağrı Dönemi desteklerinin tanıtılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Denizli İl Tarım Ve Orman Müdürü Şakir ÇINAR, TKDK Denizli İl Koordinatörü Bilal TAŞTEPE ve her iki kurumun yöneticileri konuşmacı olarak katıldı.

TKDK 13. BAŞVURU ÇAĞRI DÖNEMİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 16 Ağustos 2023 tarihinde On Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır.

Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur. Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır.

DESTEKLENECEK TEDBİRLER VE DESTEK BÜTÇESİ

101-TARIMSAL İŞLETMELERİN FİZİKİ VARLIKLARINA YÖNELİK YATIRIMLAR BAŞLIĞI KAPSAMINDA;

 103-TARIM  VE  BALIKÇILIK  ÜRÜNLERİNİN  İŞLENMESİ  VE  PAZARLANMASI  İLE  İLGİLİ  FİZİKİ VARLIKLARA YÖNELİK YATIRIMLAR KAPSAMINDA;

  1. 13. Başvuru Çağrı Döneminde  destek oranları başvuru yapılacak sektöre göre %50 ile %80 arasında değişmektedir.
  2. 13. Başvuru Çağrı Döneminde  destek  tutarının  belirlenmesine esas  olan  uygun  harcamalar; makine-ekipman alımı, hizmet alımı ve görünürlük harcamalarıdır.
  3. Yapım işleri bu çağrı döneminde destek kapsamında değildir.
  4. 13. Başvuru Çağrı Döneminde gıda ürünleri işleme sektörlerinde soğuk zincirin korunmasına yönelik ‘’soğutuculu araç ve soğutma ekipmanları’’ destek kapsamında olacaktır.

BAŞVURU TARİHLERİ

101 SEKTÖLERİ için 04-28 Eylül 2023

103 SEKTÖRLERİ için 18 Eylül-12 Ekim 2023

YATIRIM SÜRELERİ

On üçüncü Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 7 (yedi) ay olarak planlanması gerekmektedir.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan TKDK Denizli İl Koordinatörü Bilal TAŞTEPE ‘’Denizli’ye AB standartlarında sürdürülebilir yatırımlar kazandırmak için proje değerlendirme sürecinde pozitif ayrım uyguladığımız kadınlar ve gençler başta olmak üzere yatırım yapmak isteyen herkesi desteklerimizden faydalanmaya davet ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER