© Haber20Denizli 2022

Denizli’de 23 Nisan Şenliği

Kardeşlik, neşe ve sanat bir arada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen renkli ve coşkulu etkinliklerle kutlanıyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun da katılımıyla gerçekleşen programlar, kentte bayram havası estiriyor.

Pamukkale Kültür Merkezi’nde kurulan çocuk eğlence alanı, gün boyu miniklere neşe dolu anlar yaşatırken, bilim tutkunları ise gün boyunca Denizli Bilim Merkezi’nde düzenlenen bilim etkinlikleriyle eğlenceli ve öğretici bir gün geçirdi. Mehmet Gazi Salonu’nda gerçekleştirilen halk dansları gösterisi büyük beğeni topladı. Farklı ülkelerden gelen dansçıların sahne aldığı gösteride dostluk, barış ve kardeşlik duyguları ön plana çıktı. Polonya, Rusya, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Bosna-Hersek ve Osetya’dan gelen yaklaşık 200 dansçının sahne aldığı gösteriler, Denizlililere adeta kültürel bir şölen sundu. Gösterilere yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, farklı kültürlerin danslarını hayranlıkla izledi.

Çocuk Korosu ve Orkestrası göz doldurdu

Ardından Pamukkale Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda sahne alan Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Çocuk Korosu ve Orkestrası, muhteşem performansı ile büyük beğeni topladı. Minik koristler, salonu dolduran seyircilerden büyük alkış aldı. Koro Şefi Görkem Karagün eşliğinde gerçekleşen konserde sahne alan çocuklar söyledikleri birbirinden güzel şarkı ve türkülerle büyüklere adeta taş çıkarttı. Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Çocuk Korosu ve Orkestrası’nın muhteşem performansına tanıklık eden davetliler de hep birlikte şarkı ve marşlara eşlik ederek 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşadı.

“Çocuklarımızın yüzü hep gülsün”

Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılış sürecini anlatarak “İstiyoruz ki, çocuklarımızın yüzü hep gülsün, çocuklarımızın mutluluğu her şeyin önünde olsun. Kendilerinden önce gelecek nesilleri düşünen bu güzel vatanı bizlere bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER