“DENİZLİ TEKNİK TEKSTİL MERKEZİMİZE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK”
DTODTO’nun Denizli Organize Sanayi Bölgesi (DOSB)’nde kuracağı Denizli Teknik Tekstil Merkezi (DTTM)’nin logosu belli oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın logolarını onayladığını duyuran Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, “Denizli'miz, sadece modern ve büyük tesisler, işletmeler ve fabrikalar kurmakla kalmayıp makine parkını da sürekli yenileyerek güncelleyen ve geliştiren teknolojiden geri kalmayan modern yapısıyla ülke sanayisi, ticareti ve ihracatının A takımındadır; paha biçilemez yatırımları ve örnek girişimciliğiyle de Türkiye ekonomisinin amiral gemisindedir. İşte biz de bu birikimle, sanayimizde çığır açacak, şehrimize çağ atlatacak Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemizi hazırlayarak ürünlerimizin katma değerini artırmak istedik. Proje kapsamında kuracağımız Denizli Teknik Tekstil Merkezimizin hayat bulmasında da yeni bir adım daha attık. Özel bir anketle, projemize ilgi duyan paydaşlarımızın beğenisine sunduğumuz logolarımızdan, ankete katılan firmalarımız ile temsilcilerinden en yüksek oyu alarak birinci olanını, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın onayına sunmuştuk; kabul edildi ve tescillendi. En büyük hayalimiz, Denizli Teknik Tekstil Merkezimize bir adım daha yaklaştık; hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.
Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi ekibi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenen Denizli Teknik Tekstil Merkezi (DTTM)’nin logosunu, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’a takdim etti. Başkan Erdoğan, ekibine, gayretlerinden dolayı teşekkür ederek, çalışmlarında kolaylıklar ve başarılar diledi.
DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Avrupa Birliği (AB)’nden 5 milyon Euro hibe bütçeyle hayata geçirmeye çalıştıkları Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projelerinin hem içerik ve kapsam hem de ederi bakımından şehirde bir ilk olduğunu hatırlattı. Projeleriyle, 1980’lerde hamle yapan sanayisiyle, 40 yıl içinde ülkede ekonomi ve ticaretin ‘A Takımı’ arasına giren Denizli iş dünyasının, vites büyüteceğine ve hızla daha da gelişeceğine inandığını söyledi. Erdoğan, “Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemizin kapsamında Denizli Organize Sanayi Bölgemizde kuracağımız Denizli Teknik Tekstil Merkezimiz için 4 farklı logo hazırlattık ve bunları hazırladığımız bir anketle projede paydaşlarımız olan teknik tekstille ilgili firmalarımızın beğenisine sunduk. Onlar da yolladığımız e-postalara cevap vererek, tercihlerini ortaya koydular ve en çok beğendikleri logoyu belirlediler. O logomuzu, onaylanmak üzere projemizin destekçisi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mıza yollamıştık; sonunda cevap geldi ve logomuz onaylandı. Denizli sanayisine yeni bir yöne çizecek Denizli Teknik Tekstil Merkezimizin logosu, şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun. En büyük hayalimiz olan Denizli Teknik Tekstil Merkezimize bir adım daha yaklaştık.” diye konuştu.
BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİ’MİZ, ÜLKEMİZİN AMİRAL GEMİSİNDEDİR”
Başkan Erdoğan, sadece modern ve büyük tesisler, işletmeler ve fabrikalar kurmakla kalmayıp makine parkını da sürekli yenileyerek güncelleyen ve gelişen teknolojiden geri kalmayan Denizli sanayisinin, paha biçilemez yatırımları ve örnek girişimciliğiyle ihracatta ülkenin amiral gemisine yerleştiğini, ekonomi, sanayi ve ticarette de yine “A Takımı”ndan asla ayrılmadığını vurguladı. Erdoğan, “Girişimciliğimiz, iş dünyamızı hep dinamik tutmuş, bizi her türlü zorluğa rağmen uluslararası rakipleriyle mücadele edebilir bir hale getirmiştir. Ancak, bize bu da yetmez; yetmemeli… Değişmeyen tek şey değişimin kendisi. O nedenle, kendimizi her geçen gün yenilemek ve her daim yenilikçi olmak zorundayız. Bu anlayışla Denizli'de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemizi hazırladık ve hayata geçirdik; Denizli Teknik Tekstil Merkezimizin şehrimizin geleceğine yön verecek büyük bir değişimin lokomotifi olmasını istedik. Tamamı Avrupa Birliği’nden hibe olan 5 Milyon Euro bütçeli projemiz, sadece ilimiz için değil bölgemiz ve son yıllarda sanayide büyük atılımlar yapan ülkemiz için de çok önemli. Denizli Ticaret Odamızın hizmet binasında, projemizin yönetim merkezini oluşturduk. Buradaki ekibimiz, projemizi, ilgili işletmelerimize giderek anlattı; onları da bu halkaya dahil etti. Portekiz’den uzman bir isim ile proje danışmanımız İkada şirketinden ve odamızdan yetkin personelimizle, şehirde büyük bir değişime imza atacak projemizi adım adım yürütüyoruz. Denizli Teknik Tekstil merkezimizi bir marka haline getirecek olan logomuzun belirlenmesi de bu adımlardan biriydi. Bir taraftan Denizli OSB’deki 1000 metrekarelik kapalı alana makinalarımızı kuruyor, diğer taraftan da çeşitli etkinlikler, interaktif çalıştaylar ile toplantılar düzenliyor ve firmalarımızı üniversitelerimizdeki konunun önde gelen akademisyenleri ve bakanlık uzmanlarıyla bir araya getiriyoruz; bilgilendirmeye devam ediyoruz. İlgili odalar, kurum ve kuruluşlarla da danışma toplantılarımız oluyor; sadece proje paydaşlarımız olan ilgili firmalarımızın değil onların görüşlerini de önemsiyoruz. Sadece şehrimizden değil yurdun dört bir tarafındaki sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız, iş insanları ve uzman isimlerden büyük ilgi gören Denizli'de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemiz, sanayimizin ve ihracatçımızın ufkunu ve yolunu açacak, hedefini daha da yükseltecektir. Şehrimiz, teknik tekstil yatırımlarıyla vites büyütecek, daha hızlı yol alacaktır.” dedi.
DTO ÜYELERİNE, MESAJIYLA MÜJDELEDİ
Başkan Erdoğan, Denizli Teknik Tekstil Merkezi’nin logosunu belirlediklerini, Denizli Ticaret Odası üyelerine yönelik cuma mesajında “Denizli Teknik Tekstil Merkezi’mizin logosu belli oldu. Denizli’mize, hayırlı ve uğurlu olsun.” cümleleriyle müjdeledi.
AVRUPA BİRLİĞİ TARAFINDAN TÜRKİYE’DE DESTEKLENEN BÜYÜK PROJELERDEN BİRİ DTO’NUN PROJESİ
DTO’nun Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ülke farklı yerlerinden başvuran taliplilerin 500 büyük projesi arasından seçilen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne bağlı odalardan sadece ikisinin desteklenmeye layık görülen iki projesinden biri. Proje, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından destekleniyor. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı da proje kapsamında Denizli Teknik Tekstil Merkezi’nin kurulacağı 1000 metrekarelik alanı DTO’nun kullanımına açarak destek sağladı. Denizli Ticaret Odası ayrıca, projenin yüklenici lider şirketi İkada Danışmanlık ile ortaklarından Almanya’dan Aachen Üniversitesi ve İtalya’dan Eurecna S.P.A. firmasından da destek alarak çalışmalarını sürdürüyor.
İlginizi Çekebilir