© Haber20Denizli 2022

DENİZLİ-KALE YUKARI MEZARLIKTA OSMANLI GELENEĞİNİ DEVAM ETTİREN CUMHURİYET DÖNEMİ MEZAR TAŞLARI

Kale Belediyesi tarafından Geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez düsturu ile Tabae/Kale-i Tavas isimleriyle anılan tarihi Antik Çağ’a kadar dayanan ilçenin, geçmişinin izlerini sürdürüyor.

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, Geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez düsturu ile Kale Belediyesi olarak Tabae/Kale-i Tavas isimleriyle anılan tarihi Antik Çağ’a kadar dayanan ilçemizin, geçmişinin izlerini sürüyoruz. 2007’li yıllarda başlayan kazı çalışmalarının en önemli destekçisi olduk.
Kazı ekibimiz 2015 yılından itibaren mezarlıkta da çalışmalarda bulundu. “Kale Yukarı Mezarlık’ta Osmanlı Geleneğini Devam Ettiren Cumhuriyet Dönemi Mezar Taşları” adlı kitabı bu çalışmaların bir ürünüdür. Bugün buna nail olduğumuz için mutluyuz. Hayırlı uğurlu olsun.
Denizli-Kale Yukarı Mezarlık’ta Osmanlı Geleneğini Devam Ettiren Cumhuriyet Dönemi Mezar Taşları adlı kitabımız, bugüne kadar hizmet vermiş olan BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan KALELİ HEMŞEHRİLERİMİZE ithaf edilmiştir.
Kitabın hazırlanma sürecinde desteklerini esirgemeyen, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Türk Tarih Kurumu’na, Denizli Valisi Ali Fuat Atik’e, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, Denizli Müze Müdürlüğü’ne, Kale Kaymakamı Abdulkadir Şahin’e teşekkürü bir borç biliriz.
Ayrıca maddi manevi desteklerini esirgemeyen Kezban Güngören’e, Bilal Tıkım’a, Hasan Karaayvaz’a, Osman İçke’ye, Oğuzhan Sözkesen’e, yorucu bu iş yükünü başarıyla gerçekleştiren kazı ekibine, kazı başkanımız Prof. Dr. Mustafa Beyazıt’a ve tüm belediye personelimize teşekkürlerimizi sunuyorum.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER