DEMİR EXPORT’UN HAYALLERİMİZİ KODLUYORUZ PROJESİNE YOĞUN İLGİ
GÜNDEM
Demir Export’un Manisa bölgesindeki çalışanları ve aileleri için başlattığı Hayallerimizi Kodluyoruz sosyal sorumluluk projesi yoğun ilgiyle karşılandı.
Etkili aile iletişiminden, İş Sağlığı ve Güvenliği’ne, kız çocuklarının kodlama eğitimi almasına kadar farklı başlıkları kapsayan Hayallerimizi Kodluyoruz projesinin eğitimleri başladı.
Demir Export’un Mart ayı sonunda düzenlenen açılış toplantısıyla tanıtılan, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik olarak tasarlanan
Hayallerimizi Kodluyoruz Projesi, çalışanlar ve ailelerinden yoğun ilgi gördü. Proje geçtiğimiz hafta sonu Manisa Eynez Demir Export işletmesi çalışanlarının eşlerine ve kız çocuklarına verilen eğitimlerle başladı.
Programın ilk aşamasında çalışanların eş ve çocukları, babalarının ve eşlerinin iş ortamları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için,
Vehbi Koç Vakfı ve Demir Export tarafından hayata geçirilen Soma MYO Yeraltı Eğitim Ocağı’nda Manisa Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Demir Export İş Güvenliği Uzmanlarından İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi aldılar.
Bu eğitiminin ardından, çalışanların eşlerine
Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) uzmanları tarafından Etkili Aile İletişimi, Etkili Ergen İletişimi ve Kadın Sağlığı konularında eğitim verilmeye başlandı. Eğitimde ayrıca toplumsal cinsiyet ve şiddetsiz iletişim ile çocukluktan ergenliğe değişim konularına da değinildi.
Hayallerimizi Kodluyoruz projesi kapsamında eşzamanlı olarak çalışanların kız çocukları ise kodlama eğitimi almaya başladılar.
KızCode platformunun kurucusu Müjde Esin ve uzmanlar tarafından gerçekleştirilen eğitimler ile her geçen gün gelişen teknoloji ile iç içe yaşayan çocukların bu teknolojileri daha iyi anlayabilmeleri, bilgisayar kullanma becerilerini geliştirmeleri ve bilişim uygulamalarını yalnızca kullanan değil, yeni uygulamalar üreten bireyler olmaları hedefleniyor.
Demir Export İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Müdürü ve Hayallerimizi Kodluyoruz Proje Yürütücüsü Ceren Ertem Çimen projeye olan ilgiden duydukları memnuniyeti, “Ailelerimizi iş güvenliği, ergen iletişimi, kadın sağlığı, aile içi iletişim eğitimleri ile desteklemeyi, kadınlarımızı bu eğitimler ile daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Hepimiz biliyoruz ki başarı ve gelişim ailede başlıyor. Çalışanlarımızın eşlerine ve kız çocuklarına ilerideki yaşamlarında büyük katkıda bulunacağına inandığımız bu eğitimlerin gelişerek devam etmesini arzu ediyoruz. Hayallerimize birlikte ilerlemek için çıktığımız bu yolda, projemizin tüm
Demir Export ailesi tarafından aynı heyecanla benimsendiğini görmek bizler için büyük mutluluk.” sözleriyle anlattı.
Hayallerimizi Kodluyoruz projesi sonunda eğitim alan kız çocukları, kodlama sertifikası sahibi olacaklar. Bu süreçte başarılı olan ve eğitimine başarıyla devam eden çocukları
Demir Export tarafından verilecek burs, ileride gerçekleştirecekleri projelere mentorluk ve kariyer danışmanlığı gibi destekler de bekliyor.
Demir Export Hakkında:
Demir Export A.Ş., Türkiye’nin en büyük sanayi ve ticaret kuruluşu olan Koç Topluluğu’nun madencilik faaliyetlerini yürüten şirketidir. Kurulduğu 1957 yılından beri demir cevheri üretimini sürdüren Demir Export A.Ş., sonraki yıllarda baz metallerden çinko, kurşun, bakır cevheri ve konsantreleri ile altın üretimine de başlamıştır. Şirket, taahhüt işleri kapsamında 1989’dan bu yana Sivas Kangal Termik Santralı’nın kömür tedariğini, 2015 yılından itibaren ise Fernas İnşaat A.Ş. ile kurduğu adi ortaklık ile Doğu Eynez Yeraltı Kömür İşletmesi’nde kömür üretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Demir Export A.Ş. yetenekli uzman kadrosu, modern teknolojiye sahip makina parkı ve dijital uygulamaları ile ülkemiz madenciliğinin önde gelen kuruluşlarından birisidir. Şirket, sahip olduğu iş sağlığı ve güvenliği kültürü, çevre bilinci ve sosyal sorumluluk anlayışı ile faaliyetlerinde fark yaratmaktadır.