Çivril Atasay Kamer MYO’da “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Konferansı Yapıldı
DENİZLİ GÜNDEMPamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkan Erdoğan’ın tarafından yapılan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” farkındalık çalışmaları Denizli’nin ilçelerinde tüm hızıyla devam ediyor.
İTBF Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkan Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu’ndaki görevi dolayısıyla Denizli Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı kapsamında Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksek Okulu’nda iki ayrı konferans verdi.
Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde düzenlenen konferansların ilki Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine ve personeline yönelik olarak gerçekleştirildi. Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli Sosyal Çalışmacı Fatma Ulusoy tarafından yapılan “Evlilik Öncesi Eğitim” başlıklı konuşmanın ardından Prof. Dr. Türkan Erdoğan, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Flört Şiddeti” konusunda konferans verdi.
Çivril Atasay Kamer MYO’nun konferans salonunda yapılan ikinci konferansa; Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, Çivril İlçe Belediye Başkanı Niyazi Vural, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Karadeniz, MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sami Eşmen’in katılım gösterdiler.
Çivril yöre halkına, kamu personellerine yönelik gerçekleştirilen konferansta Prof. Dr. Erdoğan “Aile İçi İletişim ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konusunda konuştu. “Aile İçi İletişim ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” ile ilgili olarak Prof. Dr. Erdoğan şu bilgileri aktardı: “Komisyondaki görevim dolayısıyla toplumsal katkı sağlamak adına 2022 yılından bu yana Denizli’mizin farklı ilçelerinde halka yönelik “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" konusunda konferanslar vermeye devam ediyorum. Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde ve ilçe kaymakamlıklarının katkılarıyla düzenlenen bu konferansları eğer ilgili ilçede Üniversitemize bağlı bir Yüksekokul var ise iki aşamada gerçekleştiriyoruz. İlkini Üniversite öğrencilerimize ve personeline yönelik olacak şekilde konuyu ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Flört Şiddeti’ bağlamında ele alıyoruz. İkinci aşamayı ise ‘Aile İçi İletişim ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ konusunda yöre halkına yönelik olarak gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar; Çameli, Tavas, Kale, Serinhisar ve Acıpayam’da toplam sekiz konferans düzenledik. Bu konferansın öğrencilere yönelik aşamalarında İl Müdürlüğünden Sosyal Çalışmacı personel tarafından ayrıca ‘Evlilik Öncesi Eğitim’ konusunda birer sunum gerçekleştirildi. Halka yönelik aşamada ise ‘Aile İçi İletişim ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ başlığı ile ben katkı sağladım. Konferans serisinin altıncısını bu kez Çivril’de gerçekleştirdik. Yoğun katılımlı ve verimli bir etkinlik olduğunu belirtebilirim. 19 Aralık 2023 tarihinde ise yine bu kez Honaz’da olacağız. Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde ve Honaz Kaymakamlığı’nın katkısıyla Honaz Kredi ve Yurtlar Kurumu Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan konferansta ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Flört Şiddeti’ konusunu ele alacağız. Ayrıca, Çivril Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde en yakın zamanda başka bir etkinlik ile yine Çivril’de olmayı planlıyoruz. En büyük dileğimiz gençlerimize ve yöre halkına ele aldığımız hususlarda katkı sağlamak ve farkındalık yaratmaktır.”
İlginizi Çekebilir