ÇAMELİ'DE GERÇEK BELEDİYECİLİK 30 MART 2014'TEN SONRA BAŞLADI
İLÇE HABERLERİÇameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, 30 Mart 2014'te seçildiğini hatırlatarak, ilçede gerçek belediyeciliğin bu dönemden sonra başladığını söyledi. Arslan, yerel seçim sonrası da yeni projelerle çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.
Başarılı çalışmalarıyla bilinen Denizli'nin Çameli İlçe Belediye Başkanı Cengiz Arslan, yeniden aday oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin aday olduğunu açıkladığı Çameli Belediye Başkan Cengiz Arslan'la, ropörtaj serimizin bu bölümünde, Çameli'de belediyeciliğin geldiği aşamayı konuştuk. Arslan, Çameli'de çalışmalarının artaracak süreceğini söyledi.
"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYECİLİK UYGULAMASIYLA ASIL BELEDİYECİLİK ÇAMELİ'YE GELDİ"
30 Mart 2014'te seçildikten sonra nasıl bir belediyecilik anlayışı ortaya çıktı? Çameli'de neler yapıldı?
Bizim dönemimizde, asıl belediyecilik büyükşehir belediyecilik uygulamasıyla devreye girdi. Dönemimizde Çameli'de yerel yönetim hizmetleri art arda boy göstermeye başladı. Çameli'ye hizmet için araç ve iş makinesi parkı büyüdü. Yeni 3 adet binek araç, 1 adet danberli kamyon, kepçe ve otobüs alındı. Ayrıca bu süreçte Çameli, merkezi yönetiminden de önemli destekler almaya başladı. Devlet Su İşleri'nden 1 adet kepçe hibesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 2 adet çöp kamyonu hibesi, Türkiye Belediyeler Birliği'nden 1 adet çöp kamyonu hibesi, Sağlık Bakanlığı'ndan 5 adet ambulans hibesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 1 adet kamyon hibesiyle birlikte ilçenin araç filosu 33 araca çıktı.
Bugün Çameli 5 çöp kamyonu ve 800 çöp koyterneri ile tüm mahallelerin çöpünü hiç aksatmadan topluyor. Araçlar ve iş makinelerinin her türlü tamirat ve bakımları yeni belediye kademe, bakım, garaj atölyesinde yapılıyor. Belediyecilik hizmetlerinde kullanılan demir ve ahşap aksamını kendi bünyesinde üretmek ve tamiratını yapmak için Çameli Belediyesi demir ve marangoz atölyesini tamamladı ve hizmete soktu.
"HER TÜRLÜ TEMİZLİK HİZMETİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARILDI"
Çameli'nin temizliğine de çok önem verdiniz? Nasıl bir Çameli çıktı ortaya?
Çameli'nin bütün mahallelerinde cadde ve sokakları tabelalandırıldı ve ilçedeki önemli duyuruları halka en çabuk şekilde ulaştırmak için yeni anons sistemi kuruldu. Çameli halkının ibadetlerini yerine getirdikleri camilere de hayırseverlerle beraber her türlü katkı ve destek sağlandı. Camilerin temizliği için ekipler oluşturuldu ve daha temiz ibadet alanları için alarma geçildi. Güzelyurt, Karabayır, Cevizli, Gökçeyaka ve Sarıkavak camileri başta olmak üzere tüm camilerde, büyükşehir belediyesi öncülüğünde bakım, onarım, tadilat ve boya işlemi yapıldı. Yine büyükşehir belediyesi ekiplerince ilçedeki 14 mezarlıkta bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilirken, 136 mezarlığın da temizliği düzenli olarak yapılıyor. Belediye tarafından Gökçeyaka ve Elmalı mahallelerinde yapılan umumi belediye tuvaletleri de halkın kullanımına sunulmuş ve sağlıklı koşullarda hizmet vermesi sağlanmıştır.
PROJELERİYLE, ÖDÜL ŞAMPİYONU BİR BELEDİYE; ÇAMELİ BELEDİYESİ
Son söz olarak, artık ödüllü bir belediyesiniz, değil mi?
Evet, Çameli Belediyesi olarak ödül şampiyonuyuz. Çameli Belediyesi, Avrupa Birliği fonlarıyla, GE-KA ve TKDK, bakanlıkların projelerinden en çok faydalanan belediyelerden biri. Profesyonel proje ekipleriyle de sıkı çalışmalar yürüten Çameli Belediyesi'nin çeşitli proje ödülleri de bulunuyor.
İlginizi Çekebilir