"Bugün kapatmazsak yarın çok geç olacak"
GÜNDEMAYDIN (AA) - Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Şakiroğlu, cep telefonu bağımlılığının çok tehlikeli boyutlara eriştiğini belirterek, "19-24 yaş arası gençlerin yüzde 25’i, 24 saat boyunca çevrimiçi kalıyorlar, yani arada bir uyanıp telefonlarını kontrol edip tekrar uyuyorlar." dedi.
Şakiroğlu, Germencik Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansla akıllı telefon, sosyal medya, oyun ve internet bağımlılıklarını anlattı.
Etkinlik öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Şakiroğlu, bu konuda CNN Türk Haber Programları Müdürü Cansel Poyraz Akyol ile kaleme aldıkları "Kapat! Çocukları sanal dünyadan koruma kılavuzu" kitabı hakkında da bilgi verdi.
Şakiroğlu, kitapta sanal dünyada yaşanılan durumu ve korunma yollarını anlattıklarını söyledi.
Dünyadaki en büyük problemlerden birinin akıllı telefonlar olduğunu savunan Şakiroğlu, sosyal medya, internet ve oyun bağımlılığın her geçen gün arttığını dile getirdi.
Şakiroğlu, akıllı telefon kullanımının sınırlanması gerektiğini, "Bugün kapatmazsak yarın çok geç olacak" sözüyle ifade ederek, "Bugün bütün dünyanın en önemli problemlerinden bir tanesi cebimizden hiç çıkarmadığımız akıllı telefonlar çünkü orası küçücük bir ekran ama bize kocaman bir dünya sunuyor ama o çok büyüleyici ve çekici olduğu için aynı zamanda tehlikelerle dolu." diye konuştu.
Sanal dünyadaki tehlikeye karşı önlem alınması gerektiğini vurgulayan Şakiroğlu, şunları kaydetti:
"Bu kitabımız çocuklarımızı sanal dünyadan koruma kılavuzu. Bu kitabı okuyan herkes sanal dünyada, sosyal medyada nasıl hareket etmesi gerektiğini öğrenecek. En önemlisi de ceplerindeki akıllı telefonlarıyla dost olabilecekler. 19-24 yaş arası gençlerin yüzde 25’i, 24 saat boyunca çevrimiçi kalıyorlar, yani arada bir uyanıp telefonlarını kontrol edip tekrar uyuyorlar. Bizim sanal dünyada yaşıyor olmamız bu kadar inanılmaz bu noktaya geldi."
İlginizi Çekebilir