© Haber20Denizli 2022

AGD’NİN YAZ ETKİNLİKLERİNDE ÖĞRENCİLER HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYOR

Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek, manevi değerlerini ayakta tutacak gençleri yetiştirmeye devam ediyor. AGD tarafından gelenek haline gelen ‘Yaz Etkinlikleri’ bu yıl da tüm Türkiye genelinde ve Denizli genelinde de kursiyerlerine eğitim vermeye başladı.

Yaz etkinlikleri programına ilişkin açıklamalarda bulundu. AGD Denizli Şubesi Ortaokul Komisyonu Başkanı Mehmet Cemal Dağdaş, “Müslümanlık, güzel ahlak üzere yaşamaktır. Maalesef, ahlakı önemsemeyen, İslam’la bağı bir fanatizmden öteye geçmeyen Müslümanların sayısı hızla artmaktadır, bizim güzel bir ahlak üzere yaşayan nesiller için daha çok gayret etmemiz gerekir” dedi.

HEDEF GÜZEL AHLAKLI VE KUDÜS’E SEVDALI NESİLLER YETİŞTİRMEK

Anne ve babaların çocuklarına bırakacağı en güzel mirasın güzel ahlak olduğunu vurgulayan Dağdaş, her daim ‘önce ahlak ve maneviyat’ düsturuyla ilerlediklerinin altını çizerek, “Ahlak kişinin kendi için istediğini kardeşi için de istemesidir, kişinin kendi için istemediğini kardeşi için de istememesidir. İmam Gazali der ki; ‘Eğri ağacın doğru gölgesi olmaz’. Yani netice itibarıyla bizim çocuklarımız, bizim gölgelerimizdir. Eğer biz düzgün olursak çocuklarımız da düzgün olur, eğer bizde yamukluk, bir eğrilik varsa, o eğrilikten doğru bir gölge beklememiz doğru olmaz” dedi. Dağdaş, yaz etkinliklerinin hedefinin bilinçli bir nesil yetiştirmek olduğunu belirterek, “Müslüman bir ailede ebeveynlerin görevi güzel ahlaklı nesiller yetiştirmektir. Ahlak, kişinin yeryüzünde ne varsa öncelikle hepsini bir emanet olarak görmesidir. Yaz etkinliklerimizde hedefimiz bütün bu emanetlerin hakkını gözetme gayretinde nesiller yetiştirebilmektir” dedi. Ayrıca Yaz etkinliklerimizde ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı Kudüs’ü de unutmadıklarını belirterek, Yaz etkinliklerimizde eğitim gören öğrenci kardeşlerimizi Diyanet işleri Başkanlığının hazırlamış olduğu “Selam Sana Ey Kudüs” Kitabıyla buluşturuyoruz.Tüm gayemiz ve derdimiz Kudüs’e sevdalı bir neslin yetişmesi.

 FAALİYETE DAYALI BİR MÜFREDATIMIZ VAR

Sadece okumaya ve ezbere dayalı bir eğitim sisteminin etkili olmayacağına vurgu yapan Dağdaş, iyinin, güzelin ve adaletin tesis sürecinde öğrenmenin, üretmenin ve dinlenmenin, insan olmanın gereği olduğunun altını çizerek, bu eğitimlerin asli görevlerinin bu değerleri gençlere benimsetmek olduğunu belirtti. Dağdaş, “Küçük kardeşlerimiz hem yüzmeyi öğrenmeli hem ata binmeyi, hem yaşadığı şehrin tarihi dokusunu tanımalı hem de ortak buluşma noktamız camilere aşina olmalı. Yaz etkinlerimizin müfredatını hep buna göre ayarladık” diyerek, gençlere verecekleri eğitimlerin müfredatlarından bahsetti.

KARINCANIN HAKKINI GÖZETEN NESİLLERE İHTİYAÇ VAR

Gençlerin mevcut durumlardan her anlamda büyük ölçüde etkilendiğinin altını çizen Mehmet Cemal Dağdaş, bunun asıl nedeninin ise Müslüman yetişkinlerin dünyevileşmesi, gençlerin de farklı arayışlara girmesi olarak yorumladı. Dağdaş, “Kötü örneklerin olumsuz etkisinin olduğu yadsınamaz ama araştıran, doğru adreslerle tanışan gençlerde bir sıkıntı olmuyor. İslam’ın ne olduğunu anladıklarına bağlılıkları daha da artıyor. İslam’ı yaşamak yoldaki bir taşı kaldırmaktır, yetimleri sarıp sarmalamaktır,  komşusu açken tok yatmamaktır, insanlara faydalı olmaktır, kibirlenmemek, alçak gönüllü olmaktır, yaşamak insanı yaşatmaktır. İslam’ı yaşamak, masum bir insanı öldürmenin bütün insanları öldürmek gibi olduğunu bilmektir” dedi. Gerçekleştirilen yaz etkinliklerinin uzun vadede hem gençler hem de ülke için büyük önem taşıdığını belirten Dağdaş, “Çocuklarımız bizim için değerli ve yaz etkinlikleri de bu değerle mündemiç. Kalbinde inanç olmayan nesillerin içerisinde yaşadıkları topluma da diğer insanlara da zarar vermeleri çok kolaydır. Karıncanın hakkını gözeten nesillere ihtiyaç vardır. Öte yandan bugün bu coğrafyanın en temel ihtiyacı İslam’dır, İslam kardeşliğidir” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER